Od bardzo dawna chciałam zrobić taki makaron, ale jakoś zawsze odkładałam to na później. Danie przyrządziłam na podstawie przepisu znalezionego na makarony.co . Wyszło pysznie, szybko i zawsze to makaron w innej wersji niż spaghetti. Lubię gotować z kimś, dlatego tym razem również pichciłam z moim A., który dzielnie pomagał. Składniki na 4 porcje: 250g makaron conchiglioni 500 – 600 g mięsa mielonego Ząbek czosnku Puszka pomidorów (krojone) 2-3 łyżki koncentratu pomido... czytaj dalej...
Jestem ogromną fanka makaronu :) A nadziewane muszle, to już zupełnie rewelacja :)
Nie ma co- makarony są zajefajne! :D A te Twoje wyglądają obłędnie :)
oj zjadło by się taka muszlę ^^ mniam muszę zrobić takie, dawno nie jadłam
Ale mi narobiłaś apetytu. Chyba w najbliższym czasie zacznę gotować z Twoim blogiem, a to będzie moja pierwsza potrawa. Trzymaj kciuki. Jedyne co mnie powstrzymuje by już się nie wziąć do pracy to czas. - Marta, ta od Magdy
ten makaron jest przepyszny, ale równie dobrze zamiast koncentratu pomidorowego można dodać na przykład sos meksykański w słoiczku. :)
cieszę się, że smakowało:) a kombinacji jest naprawdę wiele, po prostu co kto lubi:) może też być przecier, a nie koncentrat, z tym meksykańskim też świetna myśl:)