Dziś Światowy dzień makaronu i trza to jakoś uczcić..Przepis na pyszne klopsiki podpatrzony tutaj . 500 g mielonego mięsa 1 jajko 1 ząbek czosnku 3
Moje domowe kucharzenieZnalazłam w starych przepisach pomysł na sos do makaronu .Nie jest specjalnie odkrywczy. Felerem jest wykorzystanie ,, kostki bulionowej" - ale czasem jak mus to mus. Nie
Buniabaje w kuchniAglio, olio e peperoncino to makaron z oliwą, czosnkiem i chilli. Jest to danie pochodzące z włoskiego regionu Abruzzo. Tradycyjnie sos podaje się ze spaghetti, ale według mnie linguine też dobrze pasuje :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze
Przepisy AleksandryDzieci uwielbiają makarony i to chyba pod każdą postacią, myślę iż nie tylko one... U mnie makarony lubi cała rodzinka, same, z dodatkiem sosu
Smaczne ZdroweWychodzi 5 porcji po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : Wartości Odżywcze całej potrawy: Kalorie 2190 Węglowodany 270 g Białko 165,9
Sylwetka Od KuchniSkładniki: ( na 1 osobę) spaghetti Barilla garść zielonej fasolki szparagowej garść posiekanego szczypiorku suszone pomidory z bazylią i czosnkiem suszone oregano sól Przygotowanie: Gotujemy makaron razem z fasolką w osolonej wodzie. Do miski dodajemy suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, suszone oregano, szczypiorek; odcedzony makaron przekładamy do miski z przyprawami, dodajemy pokrojoną
Moja smaczna kuchniaChilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi - Maria T. z bloga SycyliaSi! Penne alla vodka - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ravioli ze szpinakiem i ricottą w sosie serowym - przepis z bloga Kalorycznie.org Spaghetti all'arrabiatta - Josia z bloga Podróże kulinarne świata Spaghetti alla puttanesca - Josia z bloga Podróże(...)tuńczykiem - magdam z bloga Czary - gary w kuchni Spaghetti z tuńczykiem w stylu Livorno - Agnieszka z bloga Czerwona fasola Spaghetti z buraczanym pesto - lucynako z bloga Czary Gary Spaghetti z sosem pomidorowym - Małgorzata Ćwiklińska z bloga Apetyczna kuchnia.pl Tagliatelle z cukinią i szynką parmeńską (con prosciutto e zucchine) - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Tagliatelle z fetą
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 1-2 porcje 1 cukinia średniej wielkości, starta na tarce o grubych oczkach 3 łyżki oliwy szczypta płatków chilli skórka starta z 1/2 cytryny 120g spaghetti 2 łyżki świeżo startego parmezanu sól Wykonanie: Startą cukinię ułożyć na czystej ściereczce i odcisnąć z nadmiaru wody. Ma dużej patelni rozgrzać oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucić cukinię i podsmażyć na średnim ogniu(...)czasu do czasu mieszając. Dorzucić płatki chilli i skórkę z cytryny, dusić kolejne 3 minuty. Doprawić solą i dokładnie mieszać. W międzyczasie w dużym garnku gotować al dente makaron w osolonym wrzątku. Gdy makaron jest gotowy, dokładnie go odcedzić i wrzucić na patelnię z cukiniowym sosem. Wszystko bardzo dokładnie mieszać, podgrzewając na średnim ogniu mniej więcej 30s. Podajemy natychmiast, posypane
Gorący kąseknazwę bloga. Chilli, czosnek i oliwa to moje ulubione składniki potraw . Zwykły chleb czy makaron przyprawiony tą „świętą trójcą” staje się naprawdę pyszny. Jak możecie się domyśleć, lubię potrawy aromatyczne i pikantne. Ponadto w kuchni cenię prostotę i wysoką jakoś składników. Mniej znaczy więcej. Spaghetti z oliwą, czosnkiem i ziołami to moje ulubione danie. Naprawdę niewiele składników i wysiłku potrzeba(...)czeka: Uwielbiam hiszpańskie smaki. Książkę "The best 100 tapas" przywiozłam z Barcelony. Na moim blogu na pewno nie zabraknie przepisów greckich, tureckich i innych wschodniośródziemnomorskich. "Kuchnie świata", Gazeta Wyborcza Makaron to moja druga miłość (zaraz po mężu;)). Kocham jedzenie i dobre produkty spożywcze tak samo mocno jak "Dwaj łakomi Włosi", Antonio Carluccio i Genaro Contaldo Kuchnia śródziemnomorska to też północna
Chilli Czosnek i Oliwawizję jego przygotowania. Wersję mojej żony i autorki bloga znajdziecie tutaj: Spaghetti ze szpinakiem i fetą . Oba przepisy sprawdziliśmy kilkukrotnie i są to jedne z naszych ulubionych "szybkich" obiadów na wielki głód (kiedy nawet Danio nie pomaga). Zgodnie z poniższym przepisem można nakarmić 3-4 osoby. Gotując mniej makaronu pochłaniamy w całości za jednym podejściem. Wszystkie składniki najlepiej przygotować sobie
coolinarnastrefa.blogspot.comViva la pasta! Słyszę śmiech włoskiej mamy, która grzecznie w kuchni robi makaron. Najlepszy, bo prosto z serca. Pełen miłości i dobra, które powoduje niezapomniany smak. A do niego? Obok leżących na stole i suszących się nitek spaghetti stoi szczelnie zakręcony słoiczek. Pesto. Inspiracja pochodzi z bloga Elf w kuchni .Podaję już z modyfikacjami. PESTO Z LIŚCI RZODKIEWEK /zainspirowany, zmodyfikowany
W kuchni Karmel-itkiłyżeczki pokruszonego chilli albo 1-2 łyżki marynowanych czerwonych papryczek jalapeno (drobno pokrojonych) 500g spaghetti 1 puszka krojonych pomidorów 150g (po odsączeniu) czarnych oliwek (grubo posiekanych) 2 łyżki małych kaparów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Wstawiamy wodę na makaron, gdy zacznie się gotować solimy i wrzucamy makaron (gotując zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Brzuszki ŁakomczuszkiFish in Italian. Składniki. 2 filety z ryby ( leszcz, dorsz) 2 marchewki 1 cukinia 1 szalotka 1/2 cytryny 50g spaghetti 3 łyżki octu balsamicznego 4
Kulinarny karnet Christopherabardzo często, i chyba nigdy nam się nie znudzi. Po spaghetti Bolognese jest to chyba najpopularniejsze Włoskie danie. Lasagne kosztowałam już kilkakrotnie będąc we Włoszech, ale szczerze mówiąc zawsze ta moja smakuje mi najbardziej J Zapraszam do wypróbowania. Lasagne bolognese Składniki: 9 płatów makaronu lasagne 100 g sera żółtego 400 g mięsa mielonego (używam wołowo
Mania Gotowania