Świderki z sosem mięsno-pomidorowym

Świderki z sosem mięsno-pomidorowym

Świderki z sosem mięsno-pomidorowym

Sos w stylu pośpiesznego bolognese ( bo ten prawdziwy powinien gotować się nawet 4 godziny). Świderki zamiast spaghetti. Czyli obiad w stylu włoskim po polsku bo Bunia zwyczajnie ma ,, lenia ". I wbrew temu co powtarzają specjaliści na temat makaronu , że powinien być gotowany al'dente  i na świeżo - czasem warto zrobić w ten sposób - pozwolić by makaron ,, wypił" sos , odstał swoje ,ostygł,  a potem go podgrzać - to dopiero jest pychotka. Pomysł na takie użycie pomidorów podpatrzyłam w program... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

świderki, zupa pomidorowa, sosy, sos pomidorowy, makaron, makarony, sos do makaronu, pomidor, spaghetti, włoska, obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem, makaron spaghetti, spaghetti bolognese, sos spaghetti, sos pomidorowy do spaghetti, pomysł na obiad, pomidorowa ze świeżych pomidorów

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 30 stycznia 2014 22:27:20

pyszne danie:D

Bunia Babciagramolka, 31 stycznia 2014 14:41:26

Coś Wam podpowiem. Z obiadu została mi porcja ( miało być na 2 osoby wyszło na 3 ) i postanowiłyśmy zjeść ją na kolację. Wydawało mi się, że w tej porcji jest trochę za dużo sosu, a chciałam podgrzać podsmażając na patalni ( tak z przyrumienieniem) . No i pokorciło mnie - posypałam otrębami pszennymi, zamieszałam i tak podsmażyłam. O rany- jakie to się zrobiło smaczne. Ja wiem , że makaron i otręby to brzmi głupio , ale spróbujcie kiedyć odsmażyć trochę makaronu z sosem pomidorowym z dodatkiem 2-3 łyżek otrębów na porcję .Wygląda na totalne nieporozumienie a jest fantastyczne.