makaronem Warstwowa sałatka z szynką i ananasem Sałatka z makaronem w kształcie ryżu Sałatka z brokułami, fetą i migdałami Chrupiąca sałatka z kalafiorem, jajkiem i koperkiem Sałatka z kurczakiem gyros i ananasem Sałatka Gyros ognista Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem Sałatka z tortellini, ananasem i porem Sałatka(...)pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem Sałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydzą Sałatka Gyros Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka z arbuzem i serem feta Sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami
Kulinarne PrzebojePotrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś kolejne bardzo proste i szybkie danie. Kuchnia chińska jest świetna pod tym względem! Prawdziwy fast food w dobrym tego słowa znaczeniu. Wystarczy zamarynować mięso wieczorem lub rano, przed smażeniem przygotować kilka składników, a potem smażyć jakieś 10 minut, jednocześnie gotując ryż lub makaron i gotowe. Dla mnie bomba. Kurczak po syczuańsku to danie ostre za sprawą tytułowego pieprzu(...)upalny, tym samym trzeba było konserwować mięsa ze szczególną uwagą, a sól od zawsze nadawała się do tego znakomicie. Mam nadzieję, że przepis Wam się przyda. Dla mnie to chiński klasyk, który może nas uratować w godzinie głodu. W ostateczności nie trzeba marynować długo mięsa tylko wstawić w marynacie na 15 minut do lodówki, podczas gdy będziemy przygotowywać resztę składników
W kuchni wieczoremLubię obiady, które robi się tyle ile gotuje się makaron lub ryż. To dla mnie najlepsze rozwiązanie wtedy kiedy nie mam czasu na gotowanie. Pyszne, pożywne
SMYKWKUCHNIpapryka czerwona 1 cebula 1 por 15 pieczarek 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżeczki curry łyżeczka kurkumy łyżeczka papryki ostrej sól do smaku 3 łyżki sosu teriyaki (opcjonalnie) 2 garście orzeszków ziemnych niesolonych makaron sojowy/ryżowy/ryż szczypiorek do podania Przygotowanie: Kurczaka dokładnie umyj, pokrój w kostkę i przełóż do miski
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńsię ta sałatka ? Robi się niezwykle szybko, wiec nie napracujecie się przy jej przygotowywaniu. Składniki: 2 zupki chińskie o smaku kurczaka Vifon ( 1 pikantna, 1 łagodna ) 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy majonez Wykonanie: Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do miski/salaterki. Dodać zawartość saszetek, bez zieleniny. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Fasolę
kolorowotorcikowoJak co roku są Walentynki i jak co roku rzesze samotnych osobników płci obojga mówią, że nie obchodzą i że rzygają na samą myśl. I jakoś
ladykitcheninternecie, nam ostatnio zasmakowała przygotowana przez Synową, i taką zrobiłam, jest mega pyszna, polecam ! 4 zupki chińskie ( u mnie złoty kurczak Vifon) 2 ogórki zielone Kukurydza konserwowa 40 -50 dag szynki konserwowej( u mnie polędwica z kurczaka) Majonez 3-4 łyżki Makaron z zupek rozkruszam do miski, dodaję przyprawy z dwóch opakowań, zalewam wrzątkiem, ale mniej wody niż
Takie tam pichcenieJakiś czas temu dostałam do House of Asia fajny prezent w postaci produktów dedykowanych kuchni chińskiej i postanowiłam wykorzystać je do przygotowania ekspresowej potrawy w stylu azjatyckim. Soczysta wołowina z brokułami w pysznym sosie z sosem sojowym, podana z na makaronie ryżowym. Danie gotowe dosłownie w kilka chwil, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Azjatycka wołowina z brokułami
karmelowymnie na stole. Często podaję go do tzw "chleba" ale również do ryżu czy różnego rodzaju makaronu. Gulasz jest bardzo prosty w przygotowaniu, niestety trzeba go trochę dusić bo mięso wołowe z natury jest twarde.Do tej wersji gulaszu dodałam kupnych warzyw chińskich. Mam nadzieję, że znajdzie On swoich Zwolenników. U mnie w domu już ich ma dawno
Gotowanie Patkibyło to jakieś 20 lat temu. Byłam wtedy na studiach i zaczynałam przygodę z kuchnią. Były zupki chińskie, gorące kubki, puree z ziemniaków w proszku. Były również wizyty w barach mlecznych, z których najbardziej pamiętam pierogi leniwe. Kupowałam sosy w proszku, gotowałam makaron i obiad na dwa dni był gotowy. Szaleństwem było kupienie kalafiora i zrobienie z niego kotletów :) Dzisiaj
bistro mamaPolsce kuchnia chińska, wietnamska, czy tajska nie są jeszcze szczególnie popularne, ale to z całą pewnością się zmieni. Kuchnia azjatycka jest niesamowicie aromatyczna i bardzo prosta. Polecamy Wam 10 przykładowych przepisów na dania z tamtego regionu. Sami się przekonajcie, jak są łatwe do zrobienia. Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze Chrupiący kurczak wspaniale pachnie o smakuje pomarańczą, bo w ostatniej fazie(...)Wietnamskie noodle z cytrynowym kurczakiem Szybki makaron po wietnamskum czyli noodle na wynos. Całość pracy sprowadza się do usmażenia szaszłyków. Ale co to są za szaszłyki! Słodko kwaśne, pachnące cytrusami i azjatyckimi przyprawami. Zobacz przepis Słodko-kwaśny kurczak w sezamie Słodko-kwaśny kurczak w aromatycznej sezamowej glazurze. Super proste, klasyczne danie kuchni chińskiej na wynos. Zobacz przepis Kurczak
Niedzielny kucharzwchodzą tzw. zupki chińskie czy podrzędne mrożonki. Zamawiać jedzenia też nie za bardzo lubię. Pozostają więc dania szybkie, lecz domowe. I tu z pomocą przychodzą właśnie zapiekanki. Bo zapiekać można niemal wszystko: od warzyw do mięsa, z serami i sosami, na słodko i wytrawnie - hulaj dusza wyobraźnio :) Zapiekanki na bazie makaronu są chyba
Codzienna kuchnia niecodziennachińskiej? Nie wiem jak Was, ale mnie zapachy rozchodzące się wokół “chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska(...)tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu “mieszanka chińska”, ale (jak wiecie) ja wolę robić wszystko sama! I Wam też to polecam. Chinese food! Who doesn’t have, from time to time, a desire to eat something from widely understood Chinese cuisine. I don’t know how about
Martyna Cooksstir fry dobrze sprawdza się na przykład papryka. Słodko-kwaśny sos sojowo-miodowy jest świetny do makaronu ryżowego i ryżu. To świetny pomysł na ekspresowy obiad z kurczakiem w roli głównej. Polecam, smacznego:) Jeśli lubicie kuchnię orientalną, wypróbujcie też mojego kurczaka po chińsku : Przepis na kurczaka miodowo-sojowego, składniki: 500 g piersi z kurczaka, mała cebula, 2 ząbki czosnku
Lekcje w kuchni