Pyszne pulpeciki z warzywnym sosem. Sos, a może raczej krem na bazie cukinii, pomidorów i papryki. Gorąco polecam. Składniki na pulpety: 500 g mielonego mięsa z
IMPRESJA SMAKUProsta i szybka w przygotowaniu, smażona wołowina z brokułami. Świetne połączenie mięsa oraz warzyw o doskonałym, wyważonym smaku. To łatwe danie jest propozycją na aromatyczny obiad, który przygotujesz w kilkadziesiąt minut. Najlepszym kawałkiem mięsa do tego przepisu będzie oczywiście polędwica wołowa. Szybko się usmaży i okaże się bardzo delikatna. W tym przepisie brokuły są bardzo chrupiące, ponieważ nie gotujemy(...)przekraczać czasu smażenia polędwicy. Wyznacznikiem jest zmiana koloru mięsa. Jeśli ją przeciągniesz, stanie się gumowata i bez smaku. Podawaj na gorąco z posiekaną kolendrą oraz ryżem lub makaronem ryżowym. Zachęcamy również do sprawdzenia naszego przepisu na zapiekankę makaronową z brokułami i jajkiem , a także na sałatkę z kalafiora i brokuła . Polecamy też zupę gulaszową z wołowiną oraz wieprzowinę w sosie
Kuchnia Na WypasieZupa pieczarkowa to delikatne i bardzo aromatyczne danie. Zasmakuje ona nie tylko dorosłym, ale też i dzieciom. Jeśli zależy nam, by zupa doskonale się prezentowała warto
Dieta bez mlekaDo publikacji tego przepisu zmusił mnie pewien Pan. Kiedyś w trakcie dyskusji na temat poniedziałkowej pomidorowej, powiedziałam że nie lubię na rosole, wolę go wykorzystać inaczej
Dieta moja pasjaPomysł zaczerpnięty z kuchni Hiszpańskiej Bardzo dobre danie Składniki pulpeciki - 0.5 kg mięsa mielonego( najlepiej wołowe ) - 1 jajko - 2- 3 łyżki bułki tartej - 1 łyżka siekanej
W królestwie smaków BeatyPierwsze wzmianki na temat zupy-krem pochodzą z początków XIX wieku. Wtedy jednak nazywane były puree, a ich receptura przywędrowała do nas z Francji. Niestety nie
Jacob TastesDawno nie pisałam, oj bardzo dawno! Ostatnio jednak zatęskniłam za blogowaniem, więc podejmuję kolejną próbę. Będę się starała dodać nowy przepis 3-4 razy w miesiącu
Ratunku obiadZbieram dobre chwile jak koraliki. Nadziewam na nitki pamięci i chowam w niewidzialnych szkatułkach. A kiedy szukam pociechy, z radością dziecka podnoszę wieczko. Czeka tam na
KUCHARNIAtaka zupa domowa, robiona na obiady na przemian z pomidorową, ogórkową, krupnikiem, rosołem, barszczem... Przepis wypracowany od lat, od jakiegoś czasu niezmienny. Uważałam, że to taka zwykła zupa, którą raczej nie częstuje się gości. Nie to, żeby była niedobra, wręcz przeciwnie jest bardzo smaczna, delikatnie grzybowa, ale jednak nie wydawała się specjalnie reprezentacyjna - taka przaśna, zwykła, trochę szara(...)trzeba dodać trochę wywaru z bulionu i warzyw. 4. Zmiksowany sos pieczarkowy wlewam do zupy, wsypuję estragon, mieszam, zagotowuję, doprawiam do smaku. Rozlewam do miseczek lub talerzy, podaję z makaronem, kleksem kwaśnej śmietany i siekaną pietruszką. Smacznego! Przepis bierze udział w akcji
Kuchnia PrezydentowejZ Ramen jest jak z polskim rosołem – ile domów, tyle przepisów. Mój przepis na rosół orientalny inspirowany Ramen był jednym z pierwszych wpisów na blogu
Garniec MagalieTo co mogę, staram się kupować na lokalnych straganach czy w warzywniakach. Oczywiście mowa tu głównie o owocach, warzywach, pieczywie, jajkach... W markecie, nawet latem, pomidory
Matka ŻywicielkaSkładniki: filet z piersi kurczaka lub indyka 0,5 kg zielona papryka 1 szt czerwona papryka 1 szt marchew 2 szt cebula 1 szt pędy bambusa
głodny alergikMięciutka, aromatyczna, mocno przyprawiona, prawidłowo wysmażona i rozpływająca się w ustach kaczka. Do niej – jednocześnie miękka i chrupiąca, charakterna kapusta pak choi. Łączy je wok. I
Karo in the KitchenBarszcz jest zupą, która z jednej strony wydaje się pospolita i codzienna, a z drugiej świąteczna. Czy zauważyliście, że pojawia się na zdecydowanej większości świątecznych stołów
Codzienna kuchnia niecodzienna