makaron na obiad - 8413 przepisów (strona:439/561)

Zimowy łosoś w sosie śmietanowo-czosnkowym z jarmużem 119

Ach jak ja lubię ten sos – rozgrzewający, treściwy, pełen smaków i aromatów. Zawsze wyjadam podczas przygotowań. Zimowy sos śmietanowo-czosnkowy idealnie łączy się z łososiem

Poezja smaku
Takie życie tylko w Neapolu.Szczypta magii włoskiej teściowej. Ragù! 159

Januarego, bądź mafią...i tyle- ten tak na prawdę nic o Neapolu nie wie, ani o tamtejszej ludności i sposobie jedzenia .Nie wie na pewno, że kupując ośmiornicę na obiad należy ją oglądnąć bardzo dobrze w okolicach macek, by dowiedzieć się skąd pochodzi,czy jest importowana ,czy tutejsza, nie wie, że przed gotowaniem należy ją kilka razy walnąć młotkiem(...)pasty pomidorowej 6 x 400 ml puszek najczystszych pomidorów bez skórki, jakie znajdziecie ( przeczytajcie skład!!! ) kilka listków bazylii sól do smaku 680 g rigatoni u mnie DUŻE RURKI  MAKARONY POLSKIE garść gruboziarnistej soli morskiej do gotowania makaronu szklanka świeżego tartego parmezanu świeże pieczywo Do wysokiego i szerokiego garnka wlejcie oliwę, wsypcie pokrojoną w kostkę cebulę i nie włączajcie gazu

Z Kuchni Do Kuchni
Harira 184

Idzie zima, więc rozpalamy ogień w kominkach, łóżkach, sercach i na talerzach. Harira ma z nim wiele wspólnego i w tym ostatnim przypadku na pewno będzie

GRUBY WAŁEK
Najprostsze sushi maki 178

Niekiedy nachodzi nas z żoną ochota na zjedzenie czegoś jeszcze ładniejszego od bigosu. W sukurs przychodzi wtedy kuchnia azjatycka, która udowadnia, że wodorosty, ryż i trochę

Proste-przepisy.pl
Polędwiczki w sosie winno-śmietanowym z suszonymi pomidorami 255

Polędwiczki wieprzowe mogłabym jeść w każdej możliwej postaci. Przepis, który dziś pragnę Wam zaprezentować, mocno zakorzenił się w mojej głowie i bardzo dobrze mi się kojarzy

Be Fit Be Strong
Pomidorówka po tuningu 230

Bardzo lubię zupy. Mógłbym je jeść na okrągło (nie codziennie, w końcu mięso lubię bardziej ;)). Żona niestety nie jest już tak entuzjastycznie nastawiona. Zje, owszem, ale

manslogblog
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 245

Kilka przepisów na hummus na blogu już znajdziecie. Baba ghanoush to podobne smarowidło, tyle że powstaje nie z ciecierzycy, a z pysznych, opiekanych do miękkości bakłażanów

Karo in the Kitchen
Prawdziwe włoskie klopsy – pulpety w sosie pomidorowym 333

Pamiętacie przepis na włoską kiełbasę ? Te włoskie klopsy są równie aromatyczne. Miękkie i soczyste, nie wymagają wiele pracy – pieką się w piekarniku a nie smażą. Do

Karo in the Kitchen
Free Delikatesy Ekologiczne i wiosenne curry z kurczakiem / Spring chicken curry 167

Dziś przedstawiam przepis na przepyszne i bardzo wiosenne danie z indyjskim akcentem. Łatwe i bardzo przyjemne w przygotowaniu curry z kurczakiem, cukinią, bakłażanem, papryką i szparagami

karmelowy
Kaczka po pekińsku 268

Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem

Ogrodnik w podróży
Naleśnikowa lasagne 180

Naleśniki i kuchnię włoską kocham najbardziej na świecie, a w tym przepisie udało mi się połączyć jedno i drugie. Co z tego wyszło? Pyszna lasagne! :)  

Cooking Monster
Produkty Blue Dragon - testowanie 149

Produkty otrzymane od firmy Bule Dragon (sos średnio-ostre tajskie czerwone curry testowałam tu klik ) Weekend majowy uraczył nas wspaniałą pogodą, idealną na grillowanie w babcinym

Emcia Pichci
Vegebulion – 100% wegańska zdrowa zupa 209

Nie napracujecie się przy tej zupie. Warzyw nawet nie trzeba obierać, wystarczy je tylko porządnie wyszorować. To stuprocentowo wegańska, lekka i bardzo zdrowa zupa. Na diecie

Karo in the Kitchen
Zupa pieczarkowa z makaronem 206

Pozostając w grzybowo-jesiennych klimatach dziś zapraszam na moją ukochaną zupę - pieczarkową! Palce lizać! :) Za grzybami nie przepadam, ale pieczarki uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i

Cooking Monster
Klopsiki z indyka , nadziewane serem 207

Klopsiki z indyka ,nadziewane serem Dzieci uwielbiają klopsiki pod każda postacią . W sosie pomidorowym , pieczarkowym ,śmietanowym , czosnkowym…a najbardziej w sosie serowym " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży