Składniki na 24 pulpeciki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 większe marchewki 1 i 1/2 średniej cebuli lub 1 duża 2 ząbki czosnku niecałe
Anioszek w kuchniCiężko jest się najeść rosołem. Ale nie tą, słoneczną i kremową zupą z dodatkiem mięsa kurczaka. Delikatna, lekka ale jednocześnie bogata w smaku. To świetna propozycja
Karo in the Kitchentradycyjnego gotowania, gotowania na parze i smażenia jest bardziej efektywny i szybszy. Dodatkowo funkcja sauté pozwala na lekkie smażenie, dzięki któremu uzyskujemy wspaniały aromat potraw duszonych, sosów, ryżu i makaronów. Natomiast specjalna budowa naczynia głównego sprawia, że dania nie przypalają się, ich konsystencja jest idealna, oraz zachowują swój aromat i smak. Poza tym przy pomocy tego robota można zrobić praktycznie(...)pyszne zupy kremy mi w nim wychodziły, np. zupa krem z kukurydzy i chili, wystarczyło wykorzystać funkcję smażenia, gotowania i turbo do zmiksowania zupy. Kolejnym krokiem było przygotowanie kompletnego obiadu na parze. Faszerowane szpinakiem i serem solankowym piersi kurczaka, surówka z marchwi i kapusty, oraz ziemniaki – wszystko było gotowe w 45 minut. Jako pierwszą przygotowałam surówkę, wystarczyło do stalowej misy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMam wielkie ambicje, żeby zacząć pisać więcej o winie. O włoskich Barolo, Brunello, Amarone, Primitivo i winach musujących, o niemieckich Rieslingach i hiszpańskim Toro. Na razie
Ugotowane pozamiatane{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Kilka sk\u0142adnik\u00f3w, niewiele pracy i pyszne efekty. Tak w skr\u00f3cie mo\u017cna okre\u015bli\u0107 to danie
Mostek w kuchniStuprocentowo wiosenny comfort food – zielone risotto. Mocno szparagowe, pikantno-słodkie od sera, kremowe i wciągające. Eleganckie i delikatnie chrupiące szparagowe główki, wesołe zielone plasterki i zielone
Karo in the KitchenWiele osób zwraca się do mnie z pytaniem, które chyba często gości na ustach kobiet. A w szczególności, kiedy zbliża się wykwintny rodzinny obiad, jakaś ważna w życiu kolacja... "JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE?" Otóż nic prostszego! Wystarczy znać kilka podstawowych zasad savoir - vivre, a zastawiony przez nas stół będzie prezentował się jak we wspaniałej restauracji. Po pierwsze: Rodzaje sztućców, czyli(...)nożem i widelcem. Jednak w niektórych przypadkach, jak np. pałki z kurczaka, możemy pozwolić sobie na trzymanie w dłoniach mięsa. Spaghetti obowiązkowo jemy przy pomocy widelca, na który nawijamy makaron i łyżki, która nam w tym pomaga. Ziemniaków nie kroimy - rozdrabniamy je za pomocą widelca do drugiego dania. ****** Mam nadzieję, że przydadzą się Wam powyższe wskazówki. Pozdrawiam! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimożesz dać tu wszystko co zechcesz, możesz wysprzątać lodówkę z resztek wędlin, warzyw, sera... (ja tak po części zrobiłam, choćby z wędliną pokrojoną na śniadanie). Trochę przypraw i doskonały obiad lub kolacja wjeżdża na stół. Składniki: 15 niedużych, ugotowanych ziemniaków 5 średnich pieczarek 1 por (biała część) kilka plasterków wędliny (u mnie to krakowska, ale nada się każda inna(...)subiektywną opinię musiałam ją sprawdzić w różnych warunkach i na różnych potrawach. I tak doskonale sprawdziła się do dania z powyższego przepisu, ale i do placuszków, naleśników, jajecznicy, omletu, makaronu z kiełbasą i pieczarkami, ziemniaczanych talarków i tradycyjnych kotletów. Po każdym użyciu mycie trwało tylko chwilę, a patelnia nie posiada śladów użytkowania. Tu wrócę jeszcze do tematu smażenia niskotłuszczowego
Kolorowy PrzepisownikWiosna i lato to pora lekkich zup – ramen też da się zrobić delikatnie i łagodnie, w odchudzonej i mniej zawiesistej wersji. Rezygnując z długo gotowanego i
Karo in the KitchenWiosna i lato to pora lekkich zup – ramen też da się zrobić delikatnie i łagodnie, w odchudzonej i mniej zawiesistej wersji. Rezygnując z długo gotowanego i
Karo in the KitchenCo to byłby za Dzień Dziecka bez słodkości? Żaden! I chociaż raczej duże z nas "dzieci", to chyba jeszcze czujemy, że to również nasze święto ;) Dlatego
Ratunku obiadpodstawowej postaci czyli jak brokuł to zblanszowany, jak szpinak to trochę poprzewracany z solą i czosnkiem na oliwie, jak papryka to właściwie tylko ogrzana na patelni; do tego ugotowany makaron i smacznego. Czasem jednak przychodzi człowiekowi taka myśl: "gołąbki"... :) Miały być w niedzielę dla gości, ale gościom dziecko zachorowało; miały być zawijane w liście kapusty ale kapusta mi zmarniała; pozostały(...)popełniłam w życiu... Te dzisiejsze były o wiele lepsze - jarmuż zachowuje smak kapusty ale jest o niebo lżejszy, delikatnie chrupiący i taki pięknie zielony :) Dawno nie robiłam tak "skomplikowanego" obiadu ale czasem można sobie pozwolić na takie szaleństwo. Zresztą, cóż to za wielka robota - ugotować kaszę, podsmażyć pieczarki, poszatkować jarmuż, zmielić fasolę, wymieszać wszystko, a potem tylko formować, obtaczać, smażyć
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIECzasem po prostu ma się ochotę na coś niezdrowego. Moją słabością jest właśnie kuchnia chińska – szybkie i tanie danie na wynos od chińczyka i wio! Warto
Jak gotować i nie zwariowaćTa kaczka stir fry to ultra szybka, kilkuskładnikowa, zdrowa i bardzo charakterna potrawa. U mnie kaczka w woku ląduje zawsze wtedy, kiedy mamy ochotę na szybko
Karo in the KitchenŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY Jak z powodzeniem przygotować najlepszy domowy rosół z drobiu i wołowiny - sprawdzony przepis krok po kroku. Długo gotowany na dobrej wodzie, z
Moja Książka Kucharska