mak - 12131 przepisów (strona:496/809)

Bułeczki ślimaczki. 158

mąki  pszennej chlebowej Młynów Stoislaw   75 g roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka soli 25 g drożdży Wykonanie : Do ciepłego mleka dodać drożdże, łyżkę cukru,łyżkę maki i wymieszać.Odstawić do wyrośnięcia. Do miski przesiać resztę mąki z solą, dodać rozczyn i jajka. Zarobić ciasto, następnie dodać roztopione masło i zagnieść ciasto.Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z kruszonką z Ziemi Kłodzkiej - śliwkowe 176

Bauch’a (1856–1924). Wypiek ten pieczony był z okazji wszelkich uroczystości rodzinnych oraz wiejskich. Podstawowe ciasto z kruszonką było wzbogacane owocami w zależności od pory roku, natomiast zimą – makiem lub serem. Śląski pisarz Ernst Schenke napisał w gwarze Ziemi Kłodzkiej wiersz pt. „Pflaumakucha”, czyli o cieście z kruszonką i ze śliwkami. Ciasto to było bardzo popularne w przedwojennym Wrocławiu

Passions hobbies life
Pierożki z serem,ziemniakami i jajkiem. 182

powiedzieć że tradycyjne ale z dodatkiem jajek, są przepyszne, kiedy byłam mała moja babcia często takie robiła z ziemniakami i jajkiem, ja dodałam jeszcze ser. Do pierogów użyłam maki pszennej Młynów Stoisław. Wzystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową  http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja

Sama słodycz i szczypta chili
Babka piaskowa 135

lukrem albo oprószyć cukrem pudrem. Spróbujcie, jest naprawdę warta upieczenia :) Składniki: (inspiracja:" Przepisy kulinarne ze zdjęciami ")   4 duże jajka 180 g cukru 75 g mąki ziemniaczanej 150 g maki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowej 200 g rozpuszczonego masła polewa: 90 g czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli wodnej + kilka łyżek mleka płatki migdałowe

Simply Food
Bułeczki maślane z krówką 266

delikatne, że wprost rozpływają się w ustach :)  Składniki: ½ torebki suszonych drożdży ½ szklanki mleka 2 łyżki cukru 25 dag maki 2 żółtka jaja ¼ kostki masła 1 cukier waniliowy masa krówkową migdały do dekoracji Wykonanie: Masło stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę z drożdżami, zrobić wgłębienie i wlać letnie mleko. Następnie dodać żółtka, cukry i wyrobić ciasto dolewając połowę masła

Tradycyjna Kuchnia
Szarlotka z żurawiną 108

Jabłuszka na razie królują w kuchni. Pyszny zapach unosi się w kuchni i leci do każdego zakamarka . Czuć na korytarzu i u sąsiadów. Składniki: 3 szklanki maki pszennej typ 500  łyżeczka proszku do pieczenia  kostka zimnego masła (200 g )  ksylitol 125 g łyżka cukru waniliowego  5 żółtek L  szklanka żurawiny suszonej  śmietana

Różowa kuchnia
Babka czekoladowa 86

wszystko to czego potrzeba. Idealna do ulubionej kawy czy herbaty, oczywiście najlepsza na drugi dzień, o ile dotrwa! Babka czekoladowa Składniki: 1 szklanka oliwy z oliwek 1 1/2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki wrzącej wody 5 jajek 1/2 szklanki kakao bez cukru 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 100 g mlecznej czekolady 2 łyżki wiórków kokosowych

Moja smaczna kuchnia
Tebirkes - duńskie bułeczki maślane 171

ramach Wypiekania na śniadanie można było upiec także bułeczki duńskie. Bułeczki są przepyszne, mocno maślane i znikają szybciutko. Ja swoje posypałam serem żółtym ale można także makiem, sezamem czy ziołami. Zapraszam na wspaniałe bułeczki. Tebirkes - duńskie bułeczki maślane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Biszkopt bezglutenowy najsmaczniejszy 126

mące pszennej. Idealny do przygotowania ciast z bitą śmietaną i lekkimi kremami. Inspiracja od Doroty z bloga Moje Wypieki. Składniki: 5 jajek 120 g drobnego cukru  150 g maki bezglutenowej - u mnie Nutrii Free per dolci 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego 15 g (1 łyżka) mąki ziemniaczanej  Wszystkie składniki powinny być

Kuchnia bezglutenowa
Naleśniki bezglutenowe doskonałe 100

także prażonymi jabłkami czy w wersji wytrawnej. Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu oraz naprawdę przepyszne! Składniki: 70 g mąki owsianej bezglutenowej (klik) 70 g mąki ryżowej 20 g maki kukurydzianej 20 g mąki ziemniaczanej 300 g wody 2 jajka szczypta soli  Wszystkie składniki zmiksuj na gładką i jednolita masę. Rozgrzej teflonową patelnie i wylewaj niewielką ilość ciasta - tylko

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe fantazyjne bułeczki 141

letniej wody 20 g świeżych drożdży  5 g soli  15 g oliwy z oliwek  do smarowania: 1 żółtko+ 1 łyżka wody do posypania: mak, sezam, czarnuszka, siemię lniane, słonecznik,sól himalajska Drożdże rozpuść w wodzie. Do miski wsyp mąkę i dodaj rozpuszczone drożdże, wymieszaj. Następnie dodaj  sól, olej i dokładnie wymieszaj. Ciasto musi być gładkie

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania