mak - 12131 przepisów (strona:500/809)

Placuszki z twarożku ziarnistego z owocową salsą 133

ciepłe placuszki z twarożku z dodatkiem świeżych owoców to doskonały początek dnia każdego dziecka. A dodatkowo robi się je bardzo szybko :) Placuszki: małe opakowanie twarożku ziarnistego jajko 2 łyżki maki pszennej łyżeczka domowego cukru waniliowego Salsa: brzoskwinia kilka malin łyżka jagód masło klarowane do smażenia łyżeczka miodu do polania placuszków Serek odcedzić na gęstym sitku. W międzyczasie rozbełtać jajko

Smakołyki Asi
Ciastka obłędnie czekoladowe, bezglutenowe 141

zrobiłam w sobotę wieczorem zostało dzisiaj 4 ciastka :-))). Młody już krzyczy, że muszę zrobić kolejne :-). Ciasteczka z przepisu Oli - klik . Miłego dzionka :-)) Składniki na około 20 sztuk: 100 g maki ryżowej 110 g masła (musi być w temp. pokojowej) 80 g cukru trzcinowego 25 gorzkiego kakao 20 g skrobi ziemniaczanej 1 jajko 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g gorzkiej czekolady

kruche babeczki
Makaron z kurczakiem i warzywami 121

cebule mała cukinia Strąk czerwonej papryki Kolba kukurydzy (zamiennie ½ puszki) 2-3 ząbki czosnku sól, biały pieprz, tymianek łyżka masła + łyżka oliwy do smażenia 2 szklanki bulionu Duża łyżka maki pszennej 500g razowego makaronu Sposób wykonania: Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie z mlekiem (1:1) do miękkości. Odcedzamy. Odcinamy ziarna kukurydzy. Makaron gotujemy al dente wg. czasu na opakowaniu. Odcedzamy

Pyry na Gaz
Oszukany sernik ze śliwkami 217

Doskonałe połączenie delikatnej śmietankowej pianki, soczystych śliwek i chrupiącego kakaowego ciasta. Ciasto naprawdę warte wypróbowania. Polecam :) Ciasto kakaowe: 2,5 szkl maki pszennej 1 i 1/3 szkl cukru 2 op. budyniu czekoladowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g margaryny 5 żółtek 2 łyżki śmietany 18% Masa śmietankowa: 5 białek 1,5 szkl cukru 500 ml śmietany

Smakołyki Asi
Kruche ciasto z budyniową pianką i brzoskwiniami 326

Niesamowicie kruche ciasto, puszysta pianki i skąpane w słońcu brzoskwinie. Nie ma nic lepszego do popołudniowej kawki! Przepis znalazłam na ilovebake.pl   Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki maki tortowej 250 g masła lub margaryny, zimnej 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Budyniowa pianka 7 białek

Czerwona Porzeczka
Pyszne ciasto ze śliwkami i migdałową kruszonką. 127

Witajcie:) zapraszam dzisiaj na pyszne ciasto ze śliwkami i migdałową kruszonką. Łatwe w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków :) Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki maki typ 550 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g kwaśnej śmietany około 1 do 1 i 1/2 kg śliwek węgierek kruszonka: 200 g mąki 1 cukier

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 230

łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży (7 g) 300 ml wody Oraz: 1 łyżka cukru 1 żółtko rozbełtane z 1 łyżką wody, do posmarowania sezam, mak i inne ulubione ziarna do posypania Mąkę mieszamy z drożdżami, następnie dodajemy resztę składnik i wodę i wyrabiamy ciasto. Powinno być miękkie i elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Formujemy kulę

Cooking Monster
Chleb Tandir (tandoori) - Azerbejdżan 141

letniej wody 1 łyżeczka soli 3 szklanki mąki pszennej  typ 500, 550 do posmarowania chleba: 1 żółtko roztrzepane z łyżką wody  do posypania chleba: szczypta czarnuszki (albo maku lub sezamu)  W małej miseczce wymieszać letnią wodę z drożdżami, aż drożdże dobrze się rozpuszczą. W dużej misce wymieszać mąkę i sól. Stopniowo dodawać wodę z drożdżami, ciągle mieszając

Przepisy na domowy ser i chleb
pełnoziarnisty chleb na drożdżach 139

pełnoziarnistej żytniej łyżeczka soli 30 g świeżych drożdży łyżka mąki pszennej 440 ml ciepłej wody 2 łyżki miodku z mniszka po dużej garści: ziaren słonecznika sezamu siemienia lnianego suchego maku otrębów pszennych ponadto: tłuszcz do blaszki łyżka otrębów łyżka ziaren siemienia lnianego łyżeczka czarnuszki W szklance wody rozpuścić miodek, dodać drożdże i łyżkę mąki pszennej; odstawić na 10 minut. Obie

6niebo
Szarlotka z pianka,jablkami i cynamonem 154

firmy Stovit Fruta Uzylam teraz pierwszy raz taki specyfik  ,poniewaz nie mialam szans na tarkowanie jablek bo rodzinka chciala ciasto na juz,i bylam mile zaskoczona) Sposób: 1.Margaryna, maka,szklanka cukru ,proszek do piecznia ,smietana i 4 zoltka razem wrzucamy do miski. Oddzielamy bialko,i odbieramy troszke margaryny do posmarowania naszej blachy. 2.Smarujemy rozpuszczona margaryna blache. 3,Podsypujemy bulka

Viola cooks with passion
Malinowa Pavlova w wersji mini 185

wyglądzie lekko zbliżonym do małych białych koszyczków. Ja karmiłam nie tylko malinami, mój "Młodzieniec" zjadał i maliny i ich opakowanie. Zjadał z upodobaniem ;) Zużyłam: - 4 białka - 200g cukru - łyżkę maki ziemniaczanej - łyżeczkę soku z cytryny  - 200ml śmietanki 30% - maliny lub inne owoce Piekarnik praktycznie od razu rozgrzewam, musi osiągnąć 180 stopni. Opłukane maliny odsączam na papierze i czekają

I tu będę miała takie te
“Śniadanlove” – recenzja 133

podobną strukturę: owoc lub warzywo w dużych ilościach drugi owoc i drugie warzywo zboża np. płatki, nasiona konopii, ryż białka np. orzechy, ser, mięso posypki np jagody goji, mak dressingi np. jogurt, pure z banana Najwięcej jest owoców, dużo mniej zbóż i odrobina pozostałych składników.   Przepis składa się z apetycznego zdjęcia, które zrobione jest zawsze na tym samym

Ugotowane pozamiatane
BAGIETKA NA ŠNIADANIE 125

najbardziej o poranku lubię.Polecam. 200 ml.letniej wody 40 dag.maki 6 dag roztopionego masła 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1.5 dag.drożdży lub 7 g.suszonych(instant) mak 1 jajo do posmarowania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Drożdże rozpuszczamy z wodą i cukrem.Odstawiamy na 5 min.Do miski przesiewamy mąkę pszenną,dodajemy drożdże,sól i roztopione,wystudzone masło.Mieszamy,wyrzucamy na blat i zagniatamy.Wstawiamy do miski

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pankejki jaglano-kokosowe z syropem daktylowym 125

Kolejna odsłona prostych i smacznych pankejków. Do tradycyjnych placuszków użyłam maki jaglanej i kokosowej. Polane syropem daktylowym to istne niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki mąki jaglanej 1 łyżka mąki kokosowej 2 jajka 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia aromat  syrop daktylowy Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek

Truskawkowa Fiesta
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 163

przecieru  1 kostka warzywna 1 mała cukinia 1 cebula sól, pieprz, papryka do smaku  5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju  350 ml bulionu warzywnego 1 łyżka maki rozmieszana w 1/4 szklance wody

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania