Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznych placków z maki z ciecierzycy z aromatycznym gulaszem drobiowym i mnóstwem warzyw. Danie proste w przygotowaniu, placki polecam osobom na diecie bezglutenowej. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 200 ml mleka 1 kopiasta szklanka mąki z ciecierzycy ja użyłam Incola 1/2 łyżeczki soli 2 jajka do smażenia olej słonecznikowy 2 piersi z kurczaka 4 duże
Sama słodycz i szczypta chiliPanowie czyli Syncio i Małżon, ja też podjadłam odrobinę. Polecam szczególnie na upalne dni ponieważ ciacho musi mieszkać w lodówce :) Tarta kakaowa z musem truskawkowo-rabarbarowym ciasto: 300 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyzka kakao 100 g cukru 100 g margaryny 2 żółtka 1 łyżka śmietany Z powyższych składników zagniatamy zwarte ciasto. Ciastem wylepiamy wysmarowana masłem
Dzieje kuchennej WiewióryOkazja stał się Dzień mamy i siatka truskawek do zagospodarowania. Przepis jest pyszny, prosty i sprawdzony, więc naprawdę polecam. Składniki (na dwie blachy pasztetowe lub jedna kwadratową): 500 g maki pszennej ok 100 g cukru pudru kostka masła 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki jogurtu waniliowego ok 70 dag truskawek pokrojonych na pół
Kuchnia po mojemunazwy idealnie pasja do tego ciasta. Jest pyszne i nadaje się na każdą okazję ... jak i bez okazji :) Polecam! Pani Walewska Składniki: około 3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki maki ziemniaczanej, około 2 szklanki cukru, 250 g margaryny, 250 g masła, 8 jajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3-4 łyżki śmietany 18%, 2 1/2 szklanki mleka, opakowanie cukru waniliowego
paapilotkaamielonych orzechów włoskich 5 dag, wiórek kokosowych 5 dag. rodzynek Składniki na masę: 2 puszki brzoskwiń 3 łyżki cukru 1 szklanka wody 2 duże budynie śmietankowe 1 łyżka maki pszennej 5 żółtek 1 kostka masła 3 paczki delicji brzoskwiniowych pół szklanki naparu kawy 2 galaretki brzoskwiniowe WYKONANIE Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie pozostałe składniki
W kuchennym oknie Ewytego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!! 1 opakowanie ciasta francuskiego 4-6 surowych kiełbasek (chociaż niekoniecznie, możecie użyć Waszych ulubionych) 1 jajko do posypania: kminek, mak, siemię lniane, sezam, czarnuszka, lub to co chcecie Jajko rozbełtać z odrobiną wody i posmarować nim ciasto, na dłuższym brzegu ułożyć kiełbaski i zawinąć w rulon. Następnie
Jadło i czytadłoświeżej trawy. Nieopodal jest mały staw w którym pływa mnóstwo ohydnych żab. Łąka mieni się różnymi kolorami. Spośród zielonej trawy wychylają się różnokolorowe kwiaty: białe stokrotki, żółte kaczeńce, chabry, maki i takie długie, fioletowe kwiatki, które wystają wysoko ponad trawę. Trawa sięga mi za kolana, a rosnące w niej pokrzywy czasem parzą małe nóżki. To zupełnie w niczym nie przeszkadza
Wędrówki po kuchnidnia Dziecka i niech każdy dzień dla naszych milusińskich będzie tak cudowny. Pamiętajmy, że nie tylko w dzień Dziecka nasze dzieci są dziećmi :) Drożdżowe ślimaki z truskawkami SKŁADNIKI : 500g maki pszennej typ 500 22g drożdży jajko 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli około 200ml gorącej wody dżem truskawkowy bądź konfitura do posmarowania olej do posmarowania ciasta cukier puder do oprószenia
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki 1 szklanka maki krupczatki 200 ml jogurtu naturalnego 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 banany Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jogurt, jajka, … Czytaj dalej Racuszki bananowe
czarrna od kuchniczerwona 100 gram suszonej żurawiny ketchup łagodny WOM Parczew 1 jajko Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, sól oraz olej, drożdże rozrabiamy w letniej wodzie, wlewamy do maki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, powinno podwoić objętość. Oscypka kroimy na małe kawałki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, kiełbasę kroimy w pół plastry
Bajeczna Kuchniacałość jeszcze chwilę na lekko złoty kolor. Gdy kapusta będzie miękka odlej z niej cześć wody (około połowę). Do podsmażonego boczku dodaj 1 łyżkę masła, 2 łyżki maki i 2 łyżki wody z gotowania kapusty i przesmaż całość przez chwilę. Następnie przerzuć zawartość patelni do kapusty, zamieszaj dokładnie i zagotuj. Na koniec dorzuć posiekany koperek, wymieszaj. Kapustę
Słodko-Słony Świat Ilonystopni na 55 minut.Jak zrobic kruszonkę- mąkę zagnieść z margaryną ,cukrem i smalcem ,krusząc na małe kawałeczki palcami,taką kruszonką posypujemy ciasto.Zamiast owoców możemy użyć pokruszonego twarogu lub maku z bakaliami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizagryzamy dużą ilością świeżych truskawek i biegniemy z kocykami na trawkę. Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 3 jajka 3 łyżki oleju 2 szklanki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru trzcinowego małe opakowanie cukru wanilinowego szczypta soli trochę tłuszczu do nasmarowania gofrownicy i cukier puder do oprószenia gofrów
Niezły Młynekbiałka były w temperaturze pokojowej. (Ciepłe białko po ubiciu - będzie miało większą objętość niż wyjęte prosto z lodówki.) (2 małe keksówki) 6 białek 250g cukru 160g maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła/margaryny 2 brzoskwinie + mąka ziemniaczana Lukier: 2 łyżki mleka cukier puder Białka z 2 łyżkami cukru ubić na sztywną pianę. Resztę
Di gotujeWielunia "Mój Ulubiony" - 250 g mascarpone - szklanka cukru pudru ( 250 ml ) - 200 g śmietanki 30% ( taka w kubeczku ) - 1 duża płaska łyżka mąki pszennej - 2 duże płaskie łyżki maki ziemniaczanej - 4 jajka - kilka kropel olejku waniliowego Spód : - 176 g ciasteczek Oreo (całe) - 36 g roztopionego masła Frużelina : - 300 g jagód u mnie mrożone - 5 dużych łyżek wody - 1 duża płaska
Wypieki Rene