mak - 12131 przepisów (strona:513/809)

Jabłecznik Z Budyniową Pianką 181

Uwielbiam jabłeczniki, a w takim wydaniu to po prostu ubóstwiam ;) Składniki na tortownicę 24 2 1/2 szkl maki tortowej 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru 2-3 łyżki śmietany 4 żółtka 6 dużych jabłek Pianka: 4 białka, 2/3 szkl cukru, 1 budyń wanil. lub śmiet. bez cukru 1.  Z podanych składników zagniatamy ciasto

Gotowanie...to proste !
Jabłecznik z bitą śmietaną. 125

Składniki :                                3 szklanki maki pszennej                                  3/4 szklanki cukru                                  3 jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki cytrynowe z kremem 102

żółtka - 4 szt białka - 4 szt gorąca woda -30 ml cukier -3/4 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka maka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl skórka otarta z cytryny KREM: budyń waniliowy - 2 op mleko - 500 ml cukier -1/2 szkl masło - 250 g cytryna  -2-3 łyżki barwnik spożywczy żółty Żółtka ubić

Camilla w kuchni
Mini pizza z kawiorem z bakłażana- rewelacja. 132

opcjonalnie - bazylia oregano do pizzy Krok 1 Do miseczki wlewamy szklankę ciepłej wody, dodajemy pokruszone drożdże i ksylitol. Składniki mieszamy do rozpuszczenia, wsypujemy 3 łyżki maki , mieszamy do połączenia i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Po 15 minutach dodajemy resztę mąki i ciepła wodę , szczyptę soli i oliwę z oliwek. Zagniatamy ciasto kolo 10 minut

Różowa kuchnia
Czekoladowa bomba (z bananem, żurawiną i płatkami owsianymi) 138

spróbujcie, bo naprawdę warto - jestem dumna z tego przepisu. Od dawna lubię motto: "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło". (Tortownica o średnicy 16 cm) 200g maki pszennej 100g cukru 250g margaryny 20g kakao 1 jajko  1-2 łyżki likieru orzechowego/toffi (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Dodatkowo: 1 banan 3 łyżki płatków owsianych (użyłam

Di gotuje
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 137

500g żołądków drobiowych 1-2 marchewki 1-2 pietruszki pół pora kawałeczek selera kilka ziarenek czarnego pieprzu kilka ziarenek ziela angielskiego listek laurowy 1 łyżka masła czubata łyżka maki 2 łyżeczki chrzanu (lub do smaku) sól, pieprz cukier Przygotowanie :  Ugotować żołądki : Żołądki dokładnie umyć i oczyścić, włożyć do garnka. Dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę i pietruszkę

Codzienne Gotowanie
TORT Z KREMEM ŚMIETANOWYM 149

serka mascarpone.  Nie jest idealny bo nie mam zdolności ani cierpliwości do dekoracji tortów ale był pyszny :)   Składniki na biszkopt: * 5 jajek * 1 szklanka cukru * 1 szklanka maki * 2 łyżki mąki ziemniaczanej *2 łyżeczki proszku do pieczenia *2-3 łyżki wody *2 łyżki kakao Składniki na krem: * 2 śmietany kremówki 36% duże * serki mascarpone po 120g * cukier puder

Zrób to smacznie
Chałwa sezamowa z miodem 130

inaczej, ale niemniej pysznie. Chałwa, bo o niej mowa, to jeden z najstarszych deserów wywodzący się z Turcji. Odmian chałwy jest bardzo dużo. Można ją przygotowywać z sezamu, słonecznika, maku, a także marchwi. Najczęstszym słodzikiem do chałwy jest karmel, a ja dzisiaj proponuję Wam chałwę sezamową z miodem. Jest bardzo słodka, o charakterystycznym lekko ostrym smaku miodu. Nie przyćmiewa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik w cieście orzechowym z masą jabłkową 240

margarynę i zmielone orzechy.  Ciasto orzechowe pieczemy w dużej prostokątnej blaszce  ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik: 1 kg białego sera 8 jajek 1 łyżka maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej   200 g margaryny 450 g cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku

Pyszności Słodkości
Tort Szwarcwaldzki 158

lubię, lekkie, delikatnie nasączone alkoholem i nie za słodkie. Ten torcik będzie gościł u mnie częściej ;) Na tortownicę o śr. 24 cm Biszkopt kakaowy rzucany: 5 jajek 2/3 szkl maki pszennej najlepiej tortowej 3/4 szkl cukru 3 i 1/2 czubate łyżki ciemnego kakao 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy piekarnik do 180-190 stop

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka owsiane migdałowe 128

niecałe 2 dni... Uważajcie! uzależniają ;) 200  miękkiego masła lub margaryny 1/3 szkl domowego cukru waniliowego 1/4 szkl cukru brązowego 2 jajka 1 szkl mąki graham Młynomag 2 łyżki maki pszennej luksusowej Młynomag 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 szkl płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos 1/2 szkl siekanych migdałów 1/3 szkl łuskanego słonecznika Masło i cukier

Smakołyki Asi
Zakręcony chlebek czekoladowy 119

ciepłej wody  60 g masła w temperaturze pokojowej  1 jajko w temperaturze pokojowej  1 łyżeczka soli  50 g cukru  360 g maki  7 g drożdży  2 łyżki kremu czekoladowego  1 łyżka siemienia lnianego, mielonego (pominęłam) Do dużej miski wsypać wszystkie składniki, poza kremem czekoladowym i siemieniem lnianym. Przy pomocy miksera wrobić elastyczne

Moje domowe kucharzenie
Bułki z kawałkami czekolady 148

części, a potem każdą część na kolejne dwie. Z każdego kawałka zwinąć bułeczki i ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. 50 g maki wymieszać z wodą. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Włożyć do woreczka foliowego z uciętym rożkiem lub szprycy  i na każdej bułce zrobić z ciasta krzyż. Piec

O kuchni z uczuciem
Ciasto kruche z kokosem 125

zapraszam na  pyszne kruche ciasto z kokosem i powidłami. Przepis godny polecania. Jego zaletą jest smak i szybki sposób przygotowania. SKŁADNIKI Ciasto: 250 g margaryny 1, 5 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki mąki krupczatki 3.4 szklanki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy starta skórka z jednej cytryny Masa kokosowa 5 białek

W kuchennym oknie Ewy
jabłecznik z bitą śmietaną 162

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto biszkoptowe: 60 g mąki orkiszowej 25 g maki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę orkiszową lub pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania