400 g maki orkiszowej, 1 łyżeczka soli, 300 ml cieplej wody, 0,5 łyżeczki miodu, 4 łyżeczki oliwy, 2,5 dag drożdży. Wymieszać mąkę z solą następnie dodać drożdże. Zrobić dołek dodać oliwę i miód. Dolewać wodę. Wyrabiać 10 minut. Przełożyć do formy keksówki, przykryć i odstawić w cieple miejsce do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posypać sezamem. Piec ok 40 - 50 minut w 200 stopniach. Ja piekłam w 180. Można dodać także różne ziarna. Smacznego. &nb... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...