wody dla uzyskania gładkiej konsystencji Dodatki: 1/2 łyżki suszonej, mielonej cebuli 1/2 łyżeczki suszonego, mielonego czosnku 1 łyżka sezamu prażonego (użyłam białego i czarnego pół na pół) 1/2 łyżki maku 1/2 łyżeczki czarnuszki 1. Fasolę, oliwę, sezam i pieczony czosnek zmiksuj blenderem na puree. 2. Wyjmij z blendera, dodaj sól, pieprz oraz 3/4 dodatków. Następnie wymieszaj. 3. Przełóż do miseczki
Powiedz dietom nieskładniki: 250 g suchej ciecierzycy 1 cebula 4 -5 ząbków czosnku 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka maki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka kuminu sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Następnie odcedzamy, dodajemy czosnek i miksujemy. Cebulę oraz natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do ciecierzycy. Mąkę
Domowy Smak Jedzeniauwielbia ciasto kruche. Tarty z figami możecie przygotowywać cały rok jak jest sezon i są świeże oraz z suszonym, obydwie wersje są wyborne :) Składniki: ciasto 200 g maki 100 g masła 1 jajko szczypta soli nadzienie 1 kulka mozzarelli 100 g sera Camembert 3 jajka 60 ml śmietany 30% peczek szczypiorku 4 świeże figi lub suszone świeżo zmielony
Niezły Młynekdomów. Dla mnie jest to kolejna wersja szarlotki, którą uwielbiam (zaraz po szarlotce z połówkami jabłek ;-)). I jestem pewna, że Wam również przypadnie do gustu. Zapraszam!!! Składniki: 1 szkl. maki pszennej, 1,5 szkl. płatków owsianych, ¾ szkl. cukru ( lub mniej jeżeli jabłka są słodkie), 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 kg jabłek, 200 g masła lub margaryny ( najlepiej
Passion of Cookingustach. Do tego moje ulubione cukierki kokosowo migdałowe. Nie czekajcie za długo by je zrobić bo będziecie żałować. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka kokosowa: 0,5 l kremówki 30% 200 g czekolady białej 1 puszka mleczka kokosowego bio Ale-raj * 5 łyżeczek
Ala piecze i gotujedeser, w prawdzie już po walentynkach ale w inne dni smakuje równie dobrze jak tego dnia pełnego miłości. Ręce same po nie sięgają a więc zapraszam... Składniki; 3 szklanki maki pszennej ok 15 dag masła 3 łyżki cukru 4 łyżki zimnej wody Nadzienie; 3 duże jabłka ok 2 płaskie łyżki cukru kilka listków melisy pół łyżeczki cynamonu Dodatkowo; jajko
Radość kipiąca uśmiechem.chałki dokładnie roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Potem studzimy i gotowe. Chałki przed wstawieniem do pieca można posypać kruszonką lub makiem
Piekę, bo lubięmleka 2 kremy Dr. Oetkera o smaku ajerkoniaku Lub krem budyniowy : 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki maki tortowej 200 g masła Ugotować budyń i zimy utrzeć z masłem Konfitura pomarańczowa Eterno 4 galaretki czerwone lub zielone 1 litr przegotowanej wody Blaszka 25/32 cm Wykonanie biszkoptu
Sama słodycz i szczypta chiliUwielbiam rabarbar, chociaż dla wielu to coś w rodzaju chwastu :) Składniki ciasto: 20 dkg maki 1/2 kostki margaryny 2-3 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki zimnej wody rabarbar: 2 duże … Czytaj dalej Tarta z rabarbarem i kruszonką
czarrna od kuchniplastry polędwicy Hańderek Wykonanie : Z polowy ciepłego mleka 1 łyżki cukru, 2 łyżek mąki i drożdży zrobić rozczyn i odstawić do podrośnięcia. Następnie do miski przesiać resztę maki, dodać sól, resztę mleka, rozczyn i jajka. Wyrobić ciasto, na końcu wlać roztopione masło i jeszcze raz wyrobić, ciasto musi odchodzić od ręki. Przykryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia .Stolnice
Sama słodycz i szczypta chiliplecami było słychać "Mamo, daj ciasko mniam" ;) Składniki: (na 12 sztuk) 200 g kremowego jogurtu naturalnego 4 łyżki mleka 4 łyżki masła/margaryny 1 jajko klasy L 2 szklanki maki 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 3/4 szklanki cukru pudru szczypta sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżeczek musu jabłkowego z cynamonem ze Sklepiku ze Smakiem Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny
Słodkie okruszkipiękny, śnieżnobiały kolor "wybiela" się ją chlorem lub bromem, czyli substancjami toksycznymi dla naszego organizmu i przyczyniającymi się do występowania wielu chorób związanych z tarczycą i wątrobą? Otóż ta maka, która bogata jest jedynie w skrobię, a pozbawiona jest otrębów i błonnika zatyka nasze jelita, utrudniając tym samym trawienie i powoduje efekt wzdętego brzucha. Podstawą rezygnacji z pszenicy, czy glutenu
Naturalna Kuchniapełnego przemiału bo jest najlepsza polecam bo sa naprawdę pyszne.... Składniki: Ciasto: - 1,5 szklanki mąki graham t 1850(ja używam Mąki Szymanowskiej) - ok. 0,5 szklanki maki pszennej - 2 jajka - 1,5 szklanki wody -1,5 szklanki mleka - 2 łyżki kakao - 3-4 łyżki oleju(ja użyłam olej Polski rzepakowego)+do smażenia - 1 łyżeczka cukru waniliowego - szczypta soli
Swojskie jedzonkosłodko kwaśno Piwno-miodowe bułeczki na zakwasie autorka: QliNarnia | blog: QliNarnia DESER CZEKOLADOWO-BANANOWY BEZ CUKRU. autorka: papilionka | blog: Papilionka o wszystkim i o niczym PIECZONE PACZKI FIT Z MAKI ORKISZOWEJ Z ''NUTELLA'' Z AWOKADO. autorka: papilionka | blog: Papilionka o wszystkim i o niczym Zdrowe Rafaello twarogowe autorka: Dolce120 | blog: Smiling shrimp Bezglutenowe bounty domowej roboty autorka: Dolce120 | blog: Smiling
Weekendy w domu i ogrodzieDodać wodę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki Składniki 1,5 szkl mleka 1,5 szkl. wody 3 jajka szczypta soli 2 szkl. maki razowej orkiszowej 0,75 szkl. mąki pszennej Wykonanie Jajka miksować i dodać do nich wodę z mlekiem. Następnie dodawać mąki wymieszane. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie zmiksować
w mojej kuchni