Błonnik naturalny to składnik mojego chleba. Chleb upiekłam w naczyniu żaroodpornym z dwóch typów maki pszennej : 500 i 750. Taki chleb najlepiej smakuje jeszcze ciepły gdy skórka jest mega chrupiąca. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniopcje śniadania na wynos i są doskonała przekąska o każdej porze dnia. Cała nasza rodzina je uwielbia! Składniki (12-16 batonów): 1 1/2 szklanki płatków owsianych 1 1/4 szklanki maki owsianej 2-4 łyzki pestek dyni 2-3 łyzki chipsów z gorzkiej czekolady 1 łyzka miolonego cynamonu 1/4 łyzeczki świezo startej gałki muszatołowej 1/4 łyzeczki soli morskiej 1/3 szklanki syropu
Menu Zdrowiazimnego piwa (dzięki temu nasze danie nie wciągnie dużo oleju podczas smażenia na głębokim tłuszczu) *albo tyle samo lodowatej wody 3 szczypty soli 1 szczypta pieprzu 25g maki pszennej olej roślinny do głębokiego smażenia Sposób: Oczyszczamy krewetki surowe (nie gotujemy) z pancerzy i żył. Nacinamy delikatnie pod skosem z obu stron (tj. nacinamy kiełbaskę na grilla) To jest ważne
Viola cooks with passionpysznym kremem i owocami-posmakuje każdemu-zdjęcia na szybko robione bo zniknął błyskawicznie polecam Składniki: na bezę: 9 białek temp. pokojowa 450 g cukru drobnego 1,5 łyżeczka maki ziemniaczanej i octu winnego lub soku z cytryny na krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone kilka łyżek mleka skondensowanego w tubce 2-3 łyżki cukru pudru dowolne
Swojskie jedzonkoszklanki masła migdałowego prażonego Primavika 1/4 szklanki płynnego miodu 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki posiekanej żurawiny 1/2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki mąki amarantusowej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1/3 szklanki mąki kokosowej lub migdałowej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1.W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej większej masło migdałowe z miodem
kruche babeczkiblenderem, dodając 5 łyżek wody. Do kaszy dodać mąki, len, 1/2 łyżeczki soli i dwa jajka. Całość zagnieść. Jeśli ciasto będzie za rzadkie to można dodać jeszcze odrobinę maki kukurydzianej. Formować kluseczki - można robić jak kopytka lub jak śląskie. Ja zrobiłam jak śląskie tylko bez dziurek. Wrzucać na wrzątek i gotować - od wypłynięcia 1-2 minuty w zależności
Ze smakiem bez glutenubyć smakowa pod warunkiem, że dokładnie sprawdziliście jej skład, w moim przypadku jest to czekolada z solą) 250 g serka mascarpone 4 jajka 40 g mąki owsianej 40 g maki migdałowej 80 g ksylitolu lub innego słodzidła wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do przestudzenia. Mascarpone wraz z cukrem ubijamy mikserem, dodajemy do niego przestudzoną
Przysmaki Karolkiponownie wszystko powtórzyć, aż całe ciasto wykorzystamy. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i położyć wałek ciasta z nadzieniem. Posmarować u góry roztrzepanym jajkiem i obsypać sezamem lub makiem. Teraz już można pociąć na 4 cm paszteciki. Każdy pasztecik odciągnąć od drugiego, żeby się nie stykały. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut. Paszteciki muszą nabrać rumieńca
Kuchnia Pokoleńciasto 1,5 szkl maki pszennej 0,5 szkl cukru pudru 120 g masła 2 żółtka nadzienie niepełna szklanka jagód 200 ml śmietany 18% 0,5 szkl cukru pudru 1 jajko 125 g twarogu 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej Ciasto zagniatamy i wylepiamy nim formę do tarty, podpiekamy ok 15 min w temp 180 st. Śmietanę, twaróg, jajko, cukier
Gotowanie jest łatweskładniki na jeden cienki biszkopt: (pieczemy dwa lub jeden z podwójnej porcji a następnie przecinamy go na blaty) 110 g maki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: ok. 125 ml mocnego naparu kawy do nasączenie wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier cały czas
Domowy Smak Jedzeniaczuć majonezu. Sprawdzą się w każdej chwili gdy mamy ochotę na coś słodkiego. 8 szt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka esencji waniliowej 4 łyżki majonezu 3/4 szklanki maki pszennej 3 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki oleju Polewa czekoladowa: 1/4 szklanki śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru pudru
VioletoweKucharzenieciastem półkruchym. Jest rewelacyjny. Przepis znalazłam tutaj - klik . Polecam go Wam bardzo, bo lepszego dawno nie jadłam :-). Udanego długiego weekendu Wam życzę :-) Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto: 500 g maki pszennej tortowej 250 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka L 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 3 łyżki kakao 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę
kruche babeczkiNastępnie wałkujemy ciasto, wycinamy kółka, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Farsz możemy schłodzić w lodówce, wówczas lepiej się nakłada. Polepione pierogi przekładamy na blachę i smarujemy jajkiem. Możemy posypać makiem, czarnuszką, ziołami lub nie. Pieczemy w 200 st.C/ 20-25 min. Pierogi gotowe podajemy gorące ale też doskonale smakują na zimno. Jak zostanie farsz, to robimy kotlety-ziemniaczane
chleba naszegomożemy eksperymentować. Na pewno doskonałe do chaczapuri są sery podpuszczkowe. Można mieszać ze soba różne sery. W takim razie zapraszam do zapoznania się z przepisem. SKŁADNIKI Ciasto: 25 dag maki pszennej 10 dag, drożdży szczypta soli szczypta cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju. Nadzienie: 25 dag sera mozzarella 10 dag sera gouda
W kuchennym oknie Ewywylać/wyłożyć (będzie bardzo gęste) do posmarowanej tłuszczem blaszki. Rabarbar umyć, pokroić w 2-3 cm kawałki. Na wierzchu położyć rabarbar (zamiast owoców można użyć pokruszonego twarogu lub maku z bakaliami). Całość posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach do suchego patyczka. Kruszonka Składniki kruszonki połączyć/rozetrzeć w palcach 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/rabarbarowe-love-najprostsze-ciasto-rabarbarem/ MieszamWGarnku Artykuł Rabarbarowe love
Mieszam w Garnku