miodu i szczyptę soli. Delikatnie wrzucamy wyrośnięte bajgle na wrzącą wodę. Gotujemy z każdej strony po 1 minucie. Obgotowane bajgle zanurzamy z jednej strony w sezamie, siemieniu lnianym lub maku. Układamy bajgle na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st. C przez około 25 minut, w tym czasie powinny nabrać złotego koloru. Studzimy
Smakowity Blog Kulinarnybardzo dobrze i przede wszystkim zajmują niewiele miejsca Możecie je kupić tutaj . Torcik porzeczkowy Drukuj przepis Czas gotowania: 12 Składniki Biszkopt: -7 jajek -1 szklanka cukru -1 szklanka maki pszennej -1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Frużelina porzeczkowa: -500 g czerwonej porzeczki -1 szklanka cukru -2 łyżki soku z cytryny -płaska łyżka mąki ziemniaczanej (wymieszana w odrobinie wody) -3 łyżeczki
Marta Gotujezeskrobaniu go ze ścinek młynka . Na głębszy talerz lub miseczkę o szerokim dnie wysypać zmieloną cebulkę prażoną, bułkę tarta oraz mąkę pełnoziarnista - preferuję ją w panierkach zamiast zwykłej maki pszennej . Dosypać przyprawy: paprykę słodką, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem na jednolity proszek. Plastry mortadeli o grubości ok 1 cm maczać w rozbełtanym jajku, następnie w panierce i kłaść
Grunt to przepis!gęstego puree z dyni Dodatkowo Polewy: gorzka czekolada/ ksylitol zmielony na puder (w młynku do kawy) + sok z cytryny + kilka kropel soku z buraka Posypki: ekspandowana kasza jaglanaSoligrano / mak niebieski Napój, olej i cukier roztopić razem. Dodać puree z dyni i razem zblendować na gładko. Mąki i drożdże dokładnie razem wymieszać. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać
Candy Pandasskrobi z tapioki/kukurydzianej -30g gorzkiego kakao -5 łyżek ksylitolu Masa kokosowo-makowa -1 puszka mleka kokosowego -200 ml napoju roślinnego (np. migdałowe/ryżowe, lub mleka) -5 łyżek maku niemielonego -ksylitol (ok 5 łyżek) -2 płaskie łyżeczki agaru (lub 4 łyżeczki żelatyny) Polewa czeko-śliwkowa -80g suszonych śliwek (lub daktyli) -3 łyżki gorzkiego kakao - ½ szkl. ciepłej wody
Candy PandasNa samo słowo jagodzianka w moim domu pojawiają się przemiłe wspomnienia. Kojarzą nam się one z latem i wakacjami, ponieważ zabieramy je na wszelkie wyjazdy, wycieczki
Ola la LCHFszklanki cukru (ja używam zazwyczaj 1/3 szklanki cukru, ponieważ potem jagodzianki posypuje cukrem pudrem) + mąka do podsypywania 1 i 1/2 szklanki jagód odsączonych na ręczniku papierowym 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżki cukru dodatkowo: jajo do posmarowania jagodzianek Połowę ilości mleka przelej do kubka, dodaj 1 łyżkę cukru i drożdże, dobrze wymieszaj, aby drożdże się rozpuściły. Mąkę przesiej przez
SMYKWKUCHNIjogurtowo-truskawkowym. Ciasto jest niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl cukru -2 łyżki żelatyny -1 cukier waniliowy -175 ml mleka MASA JOGURTOWO-TRUSKAWKOWA
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSkładniki 100gr. maki 3 łyżki gorzkiego kakao 3 łyzki miodu- 4 jesli ktos lubi slodsze 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka soli 1 łyżka octu jabłkowego tutaj 60 ml wody 5 łyżek oliwy z oliwek opcjonalnie wanilii 1 łyżeczka Wykonanie nie ma żadnych jajek ,mleka,ani masła a mimo to ciasto jest smaczne ,soczyste i szybko sie robi . Nagrzac piekarnik
w mojej kuchnizawsze się udaje. Wyjdzie nawet początkującym. Nie trzeba zagniatać, wystarczy wyrobić mikserem z hakami. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Ja wybrałam morele. Składniki na ciasto: 500 g. maki pszennej 1/2 szklanki cukru 50 g. drożdży 2 jajka 1/4 kostki margaryny 250 ml mleka Kruszonka: 50 g margaryny 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru Dodatkowo: morele lub inne owoce Wykonanie
Agusiowe smakołykikoniec pomijamy tylko wędzoną paprykę. Przygotowanie warzyw Ogórka pokrój na słupki, pamiętając o tym, aby pozbyć się wodnistego środka. Awokado obierz i również pokrój na słupki. Przygotowanie maki Na macie do sushi połóż płat glonów norki. Zwilżoną ręką nabierz ryż i rozłóż go równomiernie do 2/3 wysokości. Cienki pas ryżu posmaruj wasabi a na środek wyłóż wybrane dodatki, np. łososia
Food Squareteż upieczesz je bez trudu, wystarczy tylko zaopatrzyć się w dość wysoką foremkę, przynajmniej 6,5 cm. Zapraszam do przepisu! Składniki na blaszkę 24x28x6,5 cm: 500 g maki orkiszowej 700 2 jajka 200ml mleka 60 g masła 30 g świeżych drożdży 4 łyżki miodu 1/2 łyżeczki soli dodatkowo: 400 g jagód Składniki na kruszonkę: 100 g mąki orkiszowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!małych i dużych dzieciaków My również lubimy jeść je w formie “kanapek” np. z humusem lub guacamole i świeżymi warzywami. Polecam . Składniki: 1 szklanka mąki z ciecierzycy 1/2 szklanki maki ryżowej 1 szklanka batatów ugotowanych na parze mąka ryżowa do podsypania Wykonanie: W jednym naczyniu mieszamy mąkę z ciecierzycy i ryżową. Umytego i obranego słodkiego ziemniaka gotujemy na parze
Lamarida.plczym już wspominałam nie raz, ale gdy jest okazja robię to dość chętnie. Staram się jednak z rozwagą dobierać produkty. Stare przyzwyczajenia zmieniłam o 180 stopni i biała maka czy cukier raczej do moich ciast nie trafiają. Nie jest to proste, ale pobudza wyobraźnie. Za każdym takim eksperymentem zastanawiam się co dobrego wyjdzie tym razem, bo że ciasto będzie udane
Przysmaki Karolkikażdej uroczystości. Do wypieku użyłam cukru białego kryształ Polski cukier. Poczytajmy na stronie jak słodzić . CZYTAJ Składniki: ciasto : jajka - 8 szt 2 szkl - cukru białego kryształ Polski Cukier maka - 3 szkl kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia -3 łyżeczki olej-16 łyżek woda -16 łyżek Masa : mąka -8 łyżek czubatych cukier -8 łyżek masło -1 i 1/2 kost mleko
Kuchnia Danusi