lukier - 7892 przepisów (strona:332/527)

DONATY 132

dobrze rozgrzewamy, smażymy nasze donaty z obu stron na złoty kolor. Pilnujemy żeby nie przypalić, szybko się smażą.  Odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem lub czekoladą. Można udekorować kolorowymi posypkami - ja nie zdążyłam, tak szybko zostały zjedzone :) Smacznego i polecam ten przepis jest prosty i szybki :) Przepis na pączki z piekarnika  KLIK

Pani na deser
Mini pączusie cytrynowe 135

równie smaczne jak tadycyjne pączki. Mniej z nimi pracy. Do ciasta dodałam skórke i sok z cytryny dzieki temu pączucie maja cytrynowy posmak, który mozna jeszcze wzmocnić cytrynowym lukrem. składniki: 700 g mąki pszennej 5 żółtek 4-5 kopiastych łyżek śmietany 18 % 40 g świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka 3 łyżki roztopionego masła 2 łyżki cukru 2 łyżki spirytusu

Monia miesza i gotuje
Oponki serowe 143

suche jak skała a to znaczy że możemy usmażyć je dziś na jutro! ;)  Serdecznie polecam! Przepis pochodzi z bloga  W siódnym niebie . Dominika przygotowała je z kolorowym lukrem i posypkami, w iście królewskim wydaniu :) Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g zmielonego twarogu, u mnie ser na sernik z wiaderka 70 g cukru

Życie zaczyna się w kuchni
Pyszne pączki - przepis 886

siebie i syna dumna, bo wyszły, a robiłam po raz pierwszy. Przepis znalazłam tutaj  i okazał się super. Pączki puszyste, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Nie robiłam lukru, bo stwierdziłam, że i tak wystarczy tego dobrego, tych kalorii i pączki posypałam cukrem pudrem :-) Przepis polecam i życzę smacznego Tłustego Czwartku :-) Składniki: 4 pełne szklanki mąki (szklanka

kruche babeczki
pączki upieczone 290

drożdży 2 żółtka 1 jajko 250 ml mleka, letniego 60 g masła 1 łyżeczka cukru z wanilią sok i otarta skóra z 1/2 cytryny 1 szczypta soli dodatkowo: marmolada lukier kandyzowana skórka pomarańczy wykonanie: Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Drożdże dokładnie mieszamy z 1 łyżką cukru, letnim mlekiem oraz 3 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Żółtka, jajko oraz

Domowy Smak Jedzenia
Pączki z ciasta budyniowego 188

100g świeżych drożdży,  200g masła,  szklanka cukru,  50g spirytusu,  szczypta soli,  1 budyń śmietankowy,  konfitura do nadziewania,  cukier puder do oprószenia lub lukier,  1litr oleju,  200g smalcu do smażenia. Zagotować 1 i 1/2 szklanki wody. W 1/2 szkl. wody rozpuścić budyń, wlać do gotującej się wody i, stale mieszając, gotować

Z miłości do słodkości
NieTłusty Czwartek 154

mocno zaciśnij. 5. Przygotowane pączki wyłóż na blachę powleczoną papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni. 6. Po ostygnięciu możesz udekorować cukrem pudrem lub lukrem. Czym jeszcze możesz nadziać pączka? Jeśli konfitura i powidła nie są Twoim ulubionym nadzieniem, możesz z powodzeniem zastąpić je budyniem, twarożkiem, czekoladą, masą orzechową, masą makową. Twoja fantazja nie powinna być

Mostek w kuchni
Pączki z powiodłami śliwkowymi 142

dołu i smażymy po kilka minut z każdej strony (pilnować temperatury oleju).Lekko wystudzone pączki nadziać powidłami używając specjalnej tylki do nadziewania pączków. Pączki oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. *jeżeli powidła są za rzadkie,można je podsmażyć na patelni do momentu wyparowania wody. *pączki delikatnie czyścimy pędzelkiem z nadmiaru mąki,żeby za szybko nie spalił się olej

Anielskie wypieki
Luksusowe pączki na samych żółtkach 376

ewentualnie wódki lub rumu) 50g masła 110g cukru najlepiej drobnego 1 cukier z wanilią szczypta soli olej lub smalec do smażenia konfitura/ marmolada/dżem do nadziewania cukier puder do lukru Wykonanie: Masło roztopić i ostudzić. Jeśli korzystacie ze świeżych drożdży, należy przygotować rozczyn: W niewielkim naczyniu rozpuścić drożdże z 65ml letniego mleka, 1/2 łyżki cukru, gdy będą dokładnie rozpuszczone dodać

Pociąg Do Kuchni
Włoskie pączki z kremem cytrynowym – castagnole 169

reszta do buzi Krem będzie idealny również do innych wypieków jak np. tarta. Pączki, w przeciwieństwie do tych drożdżowych, smażymy na oleju. Co ciekawe, pączki hiszpańskie i włoskie, zamiast lukru czy cukru pudru, zwykle obtaczane są w zwykłym cukrze, co przyznam się szczerze było jedyną niepasującą mi tu rzeczą Pan mąż zresztą ostentacyjnie strzepywał cukier z pączków, patrząc się

Mieszam w Garnku
Pączki z dziurką 227

Amerykańskie pączki z dziurką stały się u Nas bardzo popularne. Są mniej słodkie niż Nasze polskie pączki, słodkości dodaje im jednak słodka posypka, polewa lub lukier. W sklepach znajdziemy pączki z dziurką z różnymi kolorowymi polewami, posypkami. U mnie dzisiaj najbardziej klasyczne wydanie w posypce z drobnego cukru i cynamonu.  Przepis banalnie prosty i szybki. Zachęcam do wykonania własnych

Smak mojej kuchni
Ciasto dyniowe na Tłusty Czwartek 147

koniec dorzucić rodzynki. Piec przez ok. 1 godz. do tzw. suchego patyczka. przepis stąd piekłam w prodiżu- 24 cm średnicy z kominem. Ciasto polałam gotową polewą czekoladową i lukrem. Może udać się również z pasteryzowaną, utartą dynią ze słoiczka

Proste Potrawy
Babeczki FROZEN delikatnie cytrynowe z konfiturą 258

bratanica jest wielką fanką tej bajki i wszystko musi być z Frozen :). Chciałam aby babeczki nie były trudne i każdy sobie z nimi poradził, bez lepienia i bawienia się lukrem plastycznym, dlatego babeczki przygotowałam z opłatkiem. Linki do sklepów, co gdzie kupiłam, na samym końcu postu. Babeczki są delikatnie cytrynowe, wilgotne i pięknie pachną, ładnie wyrastają. Nadziałam je konfiturą truskawkową

Mała Cukierenka
PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 248

należy odwracać je na drugą stronę. Gdy są złociste wyjmować i smażyć kolejne. Po usmażeniu można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci słodzika w pudrze jak tradycyjne pączki bądź zrobić lukier np z ksylitolu bądź mleczka kokosowego i solu z limonki albo polewę czekoladową.(olej kokosowy i kakao). Smacznego! — BTW całości bez słodzików: Artykuł PĄCZKI KOKOSOWE BEZ GLUTENU I LAKTOZY

Ola la LCHF
Przepis na pączki 134

strony, wyjmuj je na papier ręcznikowy. Jeśli masz ochotę na pączki z nadzieniem, włóż marmoladę do rękawa cukierniczego, ostrą i długą końcówką dodawaj po usmażeniu pączków. Do dekoracji użyj lukru lub posyp cukrem pudrem. Smacznego

Kurnikowo

Proponowane wyszukiwania