lukier - 7892 przepisów (strona:336/527)

Keks na białkach 177

delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec około 60 minut w temp. 170 stopni C. Po upieczeniu studzić na kratce. Ostudzony keks można polać lukrem . Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Różane kruche ciasteczka Wielkanocne 272

czasie ściągam z blaszki i studzę na kratce. Białko jaja miksuję na wolnych obrotach z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Można miksować nad kąpielą wodną. Gotowy lukier przekładam do rękawa cukierniczego z wąską końcówką i dekoruję nim ciastka. Czekoladę rozpuszczam i moczę w niej pędzelek. Namoczonym czekoladą pędzelkiem skrapiam polukrowane ciastka lub ocieram o palec spryskując czekoladą

Mango Papaja
Babka czekoladowa na drożdżach 199

około 2 godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 40 minut. Ja upiekłam ciasto w foremkach na mini babki. Babki polukrowałam lukrem z cukru i cytryny. Szklankę cukru pudru utrzeć z 2 – 3 łyżkami soku z cytryny lub wody

królestwo garów
Muffiny cytrusowe z makiem ala babki wielkanocne 270

skórkę z cytryny. Powstałą masą wypełniamy foremki na mini babeczki lub muffiny do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach ok 20-25 minut. Upieczone i ostudzone muffiny dowolnie ozdabiamy lukrem i kolorowymi posypkami. Smacznego!!! Artykuł Muffiny cytrusowe z makiem ala babki wielkanocne pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
MOCNO CYTRYNOWA BABKA Z ŻURAWINĄ. NAJLEPSZA! 235

upływie tego czasu sprawdzamy patyczkiem, czy babka jest upieczona.  Po wystygnięciu można babkę polukrować lub posypać cukrem pudrem, co oczywiście  pominęłam, bo nie przepadam za polewą, lukrem ani cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Najlepsze ciasto pomarańczowe 161

ciasto wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy do suchego patyczka około 45 minut. Studzimy. Można zrobić polewę czekoladową lub lukier pomarańczowy. Wykonanie dla posiadaczy Tefal Cuisine Companion Do misy zakładamy ostrze ultra blade. Z owoców odcinamy czubki i kroimy pomarańcze na połówki, wrzucamy do misy. Ustawiamy prędkość 8 i czas

ladykitchen
Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem 214

ciasta, oplatając nim komin babki. Łączymy brzegi i zostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Pieczemy w 180°C ok. 40 minut. Gotową babkę warto polać rzadkim lukrem (pół szklanki cukru pudru połączonego z 1 łyżką przegotowanej wody). Naturalny ekstrakt Wanilia Bourbon z Madagaskaru to tylko jeden z nowej serii ZE ŚWIATA NATURY Dr. Oetkera. Oprócz niego

Poezja smaku
16 najlepszych przepisów z czekoladą 170

czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Pieczona owsianka

Moja smaczna kuchnia
Działkowanie. I babka limonkowa na maśle 195

pachnie bajecznie i pozostaje wilgotna przez kilka dni. Swoją posypałam po prostu cukrem pudrem, a i tak wygląda pięknie. Choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby polać ją limonkowym lukrem - będzie wtedy prawdziwą królową wielkanocnego stołu. Babka maślano-limonkowa Składniki: (na formę z kominem o pojemności 2,5 l) 250 g miękkiego masła 180 g cukru 4 jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki do odrywania z prażonymi jabłkami 228

lekkiego podrośnięcia na 15 minut pod przykryciem. Górę smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół) na 35 minut. Polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

ChilliJemy
Bezglutenowa babka piaskowa 180

będzie surowa. Możecie pierwsze 20 minut piec w temperaturze 160 stopni. Po kilku minutach od upieczenia jak lekko przestygnie- wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem, lukrem czy polewą czekoladową

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
BABKA MAKOWA Z NUTĄ CYTRYNOWĄ 222

bułką tartą. Wygładzamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy ok. 50 minut. Ja piekłam 45 minut na programie góra-dół, (do suchego patyczka). Ja swoją polukrowałam lukrem marcepanowo-cytrynowym. cukier trzcinowy dokładnie rozmieszałam z kremówką i kilkoma kroplami olejku migdałowego i posmarowałam nim babkę. Górę posypałam makiem i skórką cytrynową. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto piaskowe z mieszanką keksową 167

szklanki mąki ziemniaczanej 20 dag masła 1 kisiel cytrynowy 2- 3 łyżki kandyzowanej mieszanki keksowej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Aromat cytrynowy do ciast Dodatkowo: Lukier lub polewa z białej czekolady Dowolna posypka Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji, studzimy do temp pokojowej. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ubijamy do uzyskania gęstej

Wanilia i Kardamon
Sernik z ajerkoniakiem 188

minut. Jeśli zauważycie że sernik robi się za szybko przypieczony to można go przykryć folią aluminiową. Ja nie musiałam, ale uprzedzam. Zostawić w blaszce aż całkowicie ostygnie. Polać lukrem lub czekoladą, jak kto woli. Thermomix ciasto kruche jak wyżej do naczynia miksującego dodać żółtka, połowę cukru, proszek budyniowy, zmiksować obroty 4, czas 30 sek dodać pokruszony twaróg, wlać ajerkoniak, miksować

Kuchnia Pokoleń
Czekoladowe pisanki 190

już tylko szybka wyprawa do sklepu i można brać się za pieczenie, które na prawdę nie zajmie Wam wiele czasu. Takie pisanki możecie później także udekorować za pomocą kolorowego lukru, czy pisaków cukrowych, albo dowolnej polewy, a do dekorowania zatrudnić dzieci, na pewno będą miały z tego wiele frajdy. Składniki (na 12 pisanek): 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru

Cynamonowe szczęście