lukier - 7892 przepisów (strona:337/527)

Aromatyczny piernik bezglutenowy 131

minut. Grzanie góra i dół z termoobiegiem. Po tym czasie sprawdzić upieczenie i jeśli jest ok to wyjąć do wystudzenia. Po wystudzeniu polać ulubioną polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Makowiec zawijany 634

ciasta drożdżowego. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia, bowiem nie ma potrzeby szykowania zaczynu. Ta pyszna rolada makowa cudownie wygląda na Świątecznym stole. Makowca wystarczy polać lukrem królewskim i posypać suchym makiem, a będzie się prezentował wspaniale. Ten makowiec można też przygotować z gotowej masy makowej z puszki. Ale o tym przeczytasz dalej

AniaGotuje.pl
Pączki łychą kładzione 144

trzeba nadzienia, pączusie smakują same z dodatkiem cukru pudru. Ale wykonując je po raz wtóry na pewno przyjdzie czas, że je czymś słodkim „nafaszeruje”, poleję lekko polewą, lukrem… Na lekkie legalne łakomstwo w Tłusty Czwartek i od święta polecam! Takimi małymi pączusiami „na raz” możecie urzec niejadków:) Robiłam i smażyłam je z moją Mamą

Zasmakuj Kuchni
Pierniczki świąteczne 134

podniebienie nie jednego smakosza Składniki 150g cukru pudru 60g masła 2 jajka 110g miodu naturalnego 2 ½ łyżeczki przyprawy do piernika 400g mąki typu 650 30g kakao 1 łyżeczka sody Lukier królewski 1 jajko (same białko0 200g cukru pudru Sok z ćwiartki cytryny Wykonanie Masło

Kulinarne pyszności Molki
keks budyniowy 146

masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g bakalii (figi, rodzynki, suszona żurawina, orzechy, kandyzowane ananasy, kandyzowana skórka pomarańczowa) skórka otarta z pomarańczy 1/3 szklanki likieru pomarańczowego na lukier: 3 kopiate łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru pomarańczowego (lub rumu) łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Masło rozpuścić i wystudzić.  Z mąki odłożyć łyżkę i wymieszać z bakaliami. Resztę mąki pomieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makowiec bezglutenowy – prosty i szybki 200

dół, bez używania termoobiegu. Upieczony makowiec wyjmuję z piekarnika i odstawiam w foremce do przestudzenia, gdy lekko przestygnie makowiec wyjmuję z foremki. Wystudzony makowiec możemy dodatkowo udekorować polewą czekoladową, lukrem lub cukrem pudrem. Makowiec jest gotowy, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Święta bez cukru - 6 przepisów na zdrowe słodkości 650

BOUTNY 2.  CZEKOLADOWE PRALINKI 3.  CHAŁWA SŁONECZNIKOWA 4.  PIERNIKI Będę eksperymentowała z mąką kokosową z dodatkiem mleka kokosowego by zrobić lukier :)  Wstępna proporcja do 5 łyżek mąki kokosowej i 2 łyżki mleka kokosowego. Efekty napewno opiszę. 5.  JAGLANE RAFAELLO 6.  MAKÓWKI

Szkrab Je Sam
Czekoladowe ciasto korzenne z orzechami pekan i nutellą 142

naprawdę do suchego patyczka, kontrolujcie ciasto za pomocą wykałaczki bo jednak każdy piekarnik piecze inaczej. Upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia, gdy będzie już zimne lukrujemy je np : gotowym lukrem Dr. Oetkera.Wierzch posypujemy wiórkami, lub koralikami, co lubicie i macie akurat w domu. Życzę udanych wypieków

Sama słodycz i szczypta chili
Lebkuchen - najlepsze pierniki na świecie 127

święta upiekę następną porcję. Są mięciutkie i rozpływają się w ustach, zupełnie inne od polskich pierniczków. Nie wymagaja leżakowania, sa miękkie od razu po upieczeniu. Swoje pierniczki zamiast lukrem ozdobiłam polewą czekoladową, bo takie czekoladowe lubimy najbardziej. Bardzo proste do przygotowania, polecam! Składniki na około 30 sztuk: 250 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa 630) 85 g zmielonych migdałów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bawole oko 142

niego powoli masę jajeczną cały czas ubijając masę. Na koniec dodajemy adwokat. Całość ucieramy do połączenia składników. Mleko podgrzewamy. Dodajemy do niego cukier puder i ucieramy, aż powstanie gładki lukier. Na kruche ciasto z marmoladą nakładamy masę, przykrywamy ją biszkoptem, który smarujemy lurem. Całość posypujemy suszoną żurawiną. Smacznego Artykuł Bawole oko pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pierniczki Katarzynki 144

jednoznacznie kojarzą się z Toruniem. Jednym z symboli Torunia właśnie stał się pierniczki Katarzynki. W sumie nie dziwie się. Są to jedne z moich ulubionych ciasteczek. Dodatkowo oblane słodziutkim lukrem sprawiają, iż nie jestem się im oprzeć. Po prostu pychota. Jednak czy nie warto spróbować i upiec własnej wersji tych smakołyków. Oczywiście, że tak. Moja interpretacja pierniczków Katarzynek jest mocno

Ciasta z tradycjami
Pierniczki z okienkiem na choinkę, Pepparkakor 198

minut ( w zależności od grubości ciasta, staram się jednak je rozwałkować jak najcieniej). Pozostawiam do wystygnięcia na blaszce, by "okienka" spokojnie zastygły. Czy dekorować dalej? Można np użyć białego lukru królewskiego. Wszystko zależy jakie kształty powycinacie i czy zdecydujecie się zrobić ze swoich pierniczków ozdoby choinkowe. W czasie świątecznym zwykle brakuje nam czasu na oddech w tej całej krzątaninie. Zatem

Karczma Honorietty

Proponowane wyszukiwania