lukier - 7892 przepisów (strona:346/527)

Drożdżowe ślimaczki z truskawkową konfiturą (Girelle con confettura di fragole) 178

pieczenia i pozostawiamy do wyrośnięcia  na ok. 30 minut. Wyrośnięte ślimaczki smarujemy mlekiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 °C. Upieczone ślimaczki dekorujemy lukrem lub oprószamy cukrem pudrem. **** Quando tutti e due i rotoli avranno raddoppiato il volume, tagliateli a fette dello spessore di circa 3 cm e poneteli su di una teglia

La grande e la piccola cuoca
Cytrynowe ciasto kruche z truskawkami i rabarbarem 184

widelcem - ciasto piec w 180 stopniach przez 45-50 minut do lekkiego zrumienienia POLEWA JOGURTOWA - cukier puder przesiać, wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny na gładką polewę (jak lukier) - polewę rozsmarować na gorącym, wyjętym z piekarnika upieczonym cieście - pozostawić do zastygnięcia polewy - po ostygnięciu pokroić w kwadraty - przechowywać pod przykryciem w chłodnym miejscu

Smakołyki Bereniki
Strucla jabłkowa z Amaretto 169

wysmarowanych tłuszczem. Wierzch ciasta smarujemy śmietaną, odstawiamy na ok. 10 minut aby strucle lekko podrosły Pieczemy w 160 C przez 30 -35 minut. Po upieczeniu, ostygnięciu dowolnie dekorujemy, np. lukrem, polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto marchewkowe 176

dodatkiem suszonych owoców. Dziś dodałam szczyptę kardamonu - jest wersją opcjonalną, możecie dodać ulubionej przyprawy pasującej do ciasta. Ciasto marchewkowe można jeść bez dodatków, jednak najczęściej podaje się je z lukrem, kremową polewą z sera białego, posypane kruszonymi orzechami. Ja lubię w wersji z cukrem pudrem. Czasem gotowe ciasto ozdabia się płatkami z cukru przypominającymi marchewkę. Zazwyczaj pieczone jest

Zasmakuj Kuchni
DOMOWE ROGALIKI Z NADZIENIEM 125

Ochota na rogalika polanego lukrem, lub słodkim nadzieniem z tona cukru? 🤔  Oczywiście przekąsek sobie nie odmawiamy ALE wybieramy zdrowszą wersję  😊 Wiadomo najpierw trzeba zrobić ale jaka radocha potem z własnego wypieku  😎 Idealna krucha przekąska dla rodzinki, gości do herbatki lub zimnego koktajlu z owoców 🤤 Miały być jagodzianki ale został mi ananas z obiadu i też jest smacznie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Drożdżówki z marmoladą 108

kratkę do studzenia marki Wilton - dostępną tutaj  .  Dzięki studzeniu na kratce ciasta nie robią się wilgotne, szybciej się studzą. Kratka może również służyć jako podstawka do dekorowania lukrem lub czekoladą

Smak mojej kuchni
Budyniowe muffinki z borówkami 161

ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez ok. 35 minut, aż się zarumienią. Powoli ostudzić. Gdy ostygną można je oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem

Simply Food
Drożdżowe ciasto z rabarbarem 146

zostawiamy do wyrośnięcia – powinno podwoić objętość. Piekarnik nagrzewamy do 180 – 190* C. Wyrośnięte ciasto posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 35 – 45 min. Przestudzone ciasto można dodatkowo posypać pudrem lub polać lukrem – wersja de luxe! . Ciasto nie jest zbyt słodkie

Proste Potrawy
O imionach. I drożdżówkach z morelowym twarożkiem 164

kremowego 30 g miękkiego masła 1 żółtko skórka otarta z 1 pomarańczy 75 g cukru 150 g moreli 1,5 łyżki mąki pszennej dodatkowo: 1 żółtko 2 łyżki mleka lukier: 150 g cukru pudru 4-5 łyżek soku z pomarańczy Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać 2 łyżki maślanki i 2 łyżki mąki. Wymieszać, odstawić na 15-20 minut. Masło rozpuścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort dla małego mężczyzny. 175

obsypałam tort krokantem orzechowym, wymieszanym z ciasteczkami owsianymi. Wygląda na skomplikowany, ale nie jest - uwierzcie mi.  Warto wcześniej upiec biszkopty ( można nawet dwa dni wcześniej)  Drzewka z lukru plastycznego zrobiłam dzień wcześniej tak samo jak jezioro i cyferkę 2. Upiekłam biszkopty dwa w blaszce o rozmiarze 37 cm / 24 cm Biszkopt  5 jajek   (osobno żółtka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dwudniowe szkolenie z mistrzem cukiernictwa – Bożeną Sikoń w szkole Ashanti 137

żurawiną i wiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort bezowy „Dacquoise” pomarańczowo – truskawkowy mój faworyt. Biały tort, to tort pralinowo – kawowy, ozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie, to ostatnio dodałam zdjęcie tortu komunijnego, który zrobiłam, wzorując się właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 304

wylać pianę. na górze pokruszyć mniejszą część ciasta.   Pieczenie – wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 40 minut. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Życzę przyjemności, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Słodkości na wielkanocny stół 150

nasiona chia. A może by tak wrócić do czasów dzieciństwa i w Święta delektować się pomarańczowo-kakaową zebrą? Jeżeli chodzi o babki wybór zawsze jest najcięższy. Babka pomarańczowa z lukrem Babka truskawkowa Babka cytrynowo-limonkowa z chia Babka pomarańczowo-kakaowa Zebra Są Święta… musi być sernik. Serowce to temat rzeka, w którym chyba nigdy nie zostanie powiedziane ostatnie słowo. Można

Fitsweet.me
Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami i truskawkami. Drożdżowiec luksusowy. 166

cukru Zagniatamy i posypujemy ciasto na wierzchu.  Drożdżówkę wstawiamy do piekarnika na 50 minut - musi nabrać złotego koloru, pieczemy w temperaturze 170 stopni.  Ps.  Można wykonać lukier: 3/4 szklanki cukru pudru łączymy z łyżką gorącej wody.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 129

doskonale smakują również same. Mało słodkie, bo nie dodajemy praktycznie cukru poza kruszonką i minimalną ilością cukru, dodawanego do rabarbaru. Jeśli lubicie słodkie wypieki, to możecie górę polać lukrem lub też dodać więcej cukru do ciasta. Bułeczki z rabarbarem wychodzą mięciutkie, pachnące -pięknie pachnie w całym mieszkaniu w czasie pieczenia i nawet w upalny dzień dla tego zapachu jestem

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania