Ciasteczka cynamonowo-miodowe (Biscotti al miele e cannella)

Ciasteczka cynamonowo-miodowe (Biscotti al miele e cannella)

Ciasteczka cynamonowo-miodowe (Biscotti al miele e cannella)

SKŁADNIKI 400 g mąki pszennej 150 g masła 1 cukier waniliowy 3 żółtka 5 łyżek miodu 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia **** INGREDIENTI 400 g di farina 00 150 g di burro 1 bustina di vanillina 3 tuorli 5 cucchiai di miele 2 cucchiaini di cannella 1 cucchiaino di lievito vanigliato PRZYGOTOWANIE Miksujemy miękkie masło pokrojone w kostkę. mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, miód, cukier waniliowy oraz cynamon. Ciasto dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z ciasta formujemy kulę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciasto, lukier , ciasta z masa, boże narodzenie, ciasteczka waniliowe, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.