lukier - 7892 przepisów (strona:353/527)

SERNIK KRAKOWSKI 196

sera twarogowego zmielonego * 1/2 kostki masła * 1 szklanka cukru * 6 jajek * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 4 łyżki rodzynek * 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Dodatkowo cukier puder do zrobienia lukru Z podanych składników na ciasto zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć je w folię i włożyć do zamrażalnika na 45-50 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką bardzo

Zrób to smacznie
“Słodkie sekrety” – recenzja 149

książki? Dobrze wygląda ciasto kruche z syropem klonowym, budyń z mango, mazurek malinowy i ze słonym karmelem, tarta czekoladowa, oraz serniczki bazyliowe Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem Autorka: Weronika Madejska Wydawnictwo: Septem Data premiery: 2017 Artykuł “Słodkie sekrety” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Cytrynowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania na noc 222

wyciśnięty z 1/2 cytryny - dodać dopiero dnia następnego przed wymieszaniem ciasta GLAZURA: 1/3 szkl. cukru pudru 2- 4 łyżki soku z cytryny - ilość płynu zależy tu od stopnia płynności lukru jaki chcemy uzyskać; u mnie glazura wyszła bardzo płynna, w zasadzie wchłonęła się praw i e w wie rz ch ciasta Ciasto najlepiej przygotowywać wieczorem przed samym snem

Grunt to przepis!
Tort z owocami i kremem śmietanowym 253

najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki. Przygotowanie: Biszkopt: Obydwie mąki przesiać przez sitko. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo

W kuchni u Moniki
babeczki w wafelku 144

pieczenia wykładamy napełnione wafle i pieczemy 25 minut w 180 st.C Ciasto ładnie wyrośnie, jeżeli są jakieś wafelki uszkodzone, to ciasto wypłynie... Po upieczeniu studzimy, potem ozdabiamy lukrem i czym kto lubi :) Smacznego ! ***tak normalnie to zamiast oleju dajemy pół kostki masła, zamiast śmietany 3 duże  jajka

chleba naszego
Świąteczne pierniczki 114

duże blachy papierem do pieczenia. Ciasto należy rozwałkować na grubość 5 mm. Za pomocą foremek wycinamy różne formy pierniczków. Pierniczki pieczemy 6-10 minut w zależności od wielkości. Dekorujemy lukrem i bakaliami. Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Miękkie wegańskie ciastka z zakamuflowaną marchewką 144

można je dowolnie wycinać i formować. Najłatwiej będzie formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczyć dłonią. Piecz ciastka w temp. 180 C przez 20 minut. Jeszcze ciepłe ciacha posmarowałam lukrem z soku pomarańczowego, który został mi od ciasta drożdżowego. Smacznego!   Artykuł Miękkie wegańskie ciastka z zakamuflowaną marchewką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 108

uwagę fakt, że sama przyrządzam doskonałe musy, to w tym względzie zdecydowanie ciężko mnie zadowolić. Ale, ale, absolutnym „sztosem” (jak to mawia młodzież) w tym deserze była truskawka w lukrze, która sama w sobie podana z ciekawymi, świeżymi dodatkami byłaby cudownym słodkim smakołykiem. Tak czy siak, mam na nią pomysł, więc niecierpliwie czekam na sezon Na sam koniec kolacji otrzymaliśmy

Kate's Kitchen
Ciasto z połówek jabłek 145

pieczemy przez 40-45 minut. Do szklanki cukru dodajemy odłożoną łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy, na gładką masę. Po wyjęciu ciasta z piekarnika od razu polewamy wierzch ciasta lukrem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makowiec z serowym nadzieniem 143

następnie makową. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki, lekko spłaszczyć, ułożyć w kratkę na masie makowej. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni. Z cukru pudru i śmietany utrzeć lukier. Oblać upieczone, gorące ciasto

Praktyczna pl
Drożdżówka z makiem 157

minut. Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy i cukier puder), więc ciasto bardzo mi nasiąknęło. Dosłownie wyrwał mi kawał ciasta zanim zdążyłam odłożyć aparat (pomiędzy wyjęciem ciasta z piekarnika a jego pożarciem nie minęło

greenscarf
Pączek 209

drugą stronę. Po usmażeniu pączki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cukier puder rozpuszczamy w ciepłej wodzie, aż powstanie nam substancja na polewę. Usmażonego pączka polewamy lukrem

Ciastka i ciasta
Idealne obwarzanki 198

440g mąki pszennej 3 żółtka (w temperaturze pokojowej) 1/3 + łyżka drobnego cukru szczypta soli 60g roztopionego masła 1 szklanka ciepłego mleka łyżeczka spirytusu skórka z 1/2 pomarańczy  Lukier (cukier p u der + sok z pomarańczy) + cukier pu der Przygotowanie: Najważniejszą częścią przygotowania pączków jest rozczyn. W kubku umieszczamy droż dże, łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki ciepłego mleka plus łyżeczkę

ChilliJemy
Domowe pączki! Bardzo puszyste! 113

temperatura oleju jest prawidłowa. Jeśli nie to poczekaj jeszcze. Pączki smażymy na złoty kolor, każdą ze stron. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy albo polane lukrem, czekoladą bądź oprószone cukrem pudrem. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Donaty z maszynki 308

gofrów, ale mi to nie przeszkadza. Są smaczne i dużo lżejsze – doskonałe jako deser np. dla naszych dzieci. Możemy wierzch wzbogacić o kolorowy lukier, czekoladę lub kolorowe posypki. Post Donaty z maszynki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania