lukier - 7892 przepisów (strona:353/527)

Tort z owocami i kremem śmietanowym 265

najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki. Przygotowanie: Biszkopt: Obydwie mąki przesiać przez sitko. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo

W kuchni u Moniki
babeczki w wafelku 149

pieczenia wykładamy napełnione wafle i pieczemy 25 minut w 180 st.C Ciasto ładnie wyrośnie, jeżeli są jakieś wafelki uszkodzone, to ciasto wypłynie... Po upieczeniu studzimy, potem ozdabiamy lukrem i czym kto lubi :) Smacznego ! ***tak normalnie to zamiast oleju dajemy pół kostki masła, zamiast śmietany 3 duże  jajka

chleba naszego
Świąteczne pierniczki 118

duże blachy papierem do pieczenia. Ciasto należy rozwałkować na grubość 5 mm. Za pomocą foremek wycinamy różne formy pierniczków. Pierniczki pieczemy 6-10 minut w zależności od wielkości. Dekorujemy lukrem i bakaliami. Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Miękkie wegańskie ciastka z zakamuflowaną marchewką 148

można je dowolnie wycinać i formować. Najłatwiej będzie formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczyć dłonią. Piecz ciastka w temp. 180 C przez 20 minut. Jeszcze ciepłe ciacha posmarowałam lukrem z soku pomarańczowego, który został mi od ciasta drożdżowego. Smacznego!   Artykuł Miękkie wegańskie ciastka z zakamuflowaną marchewką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 117

uwagę fakt, że sama przyrządzam doskonałe musy, to w tym względzie zdecydowanie ciężko mnie zadowolić. Ale, ale, absolutnym „sztosem” (jak to mawia młodzież) w tym deserze była truskawka w lukrze, która sama w sobie podana z ciekawymi, świeżymi dodatkami byłaby cudownym słodkim smakołykiem. Tak czy siak, mam na nią pomysł, więc niecierpliwie czekam na sezon Na sam koniec kolacji otrzymaliśmy

Kate's Kitchen
Ciasto z połówek jabłek 149

pieczemy przez 40-45 minut. Do szklanki cukru dodajemy odłożoną łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy, na gładką masę. Po wyjęciu ciasta z piekarnika od razu polewamy wierzch ciasta lukrem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makowiec z serowym nadzieniem 146

następnie makową. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki, lekko spłaszczyć, ułożyć w kratkę na masie makowej. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni. Z cukru pudru i śmietany utrzeć lukier. Oblać upieczone, gorące ciasto

Praktyczna pl
Drożdżówka z makiem 160

minut. Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy i cukier puder), więc ciasto bardzo mi nasiąknęło. Dosłownie wyrwał mi kawał ciasta zanim zdążyłam odłożyć aparat (pomiędzy wyjęciem ciasta z piekarnika a jego pożarciem nie minęło

greenscarf
Pączek 216

drugą stronę. Po usmażeniu pączki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cukier puder rozpuszczamy w ciepłej wodzie, aż powstanie nam substancja na polewę. Usmażonego pączka polewamy lukrem

Ciastka i ciasta
Idealne obwarzanki 203

440g mąki pszennej 3 żółtka (w temperaturze pokojowej) 1/3 + łyżka drobnego cukru szczypta soli 60g roztopionego masła 1 szklanka ciepłego mleka łyżeczka spirytusu skórka z 1/2 pomarańczy  Lukier (cukier p u der + sok z pomarańczy) + cukier pu der Przygotowanie: Najważniejszą częścią przygotowania pączków jest rozczyn. W kubku umieszczamy droż dże, łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki ciepłego mleka plus łyżeczkę

ChilliJemy
Domowe pączki! Bardzo puszyste! 116

temperatura oleju jest prawidłowa. Jeśli nie to poczekaj jeszcze. Pączki smażymy na złoty kolor, każdą ze stron. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy albo polane lukrem, czekoladą bądź oprószone cukrem pudrem. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Donaty z maszynki 318

gofrów, ale mi to nie przeszkadza. Są smaczne i dużo lżejsze – doskonałe jako deser np. dla naszych dzieci. Możemy wierzch wzbogacić o kolorowy lukier, czekoladę lub kolorowe posypki. Post Donaty z maszynki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Churros 195

mleka szczypta soli 1 małe op. cukru wanilinowego (8 g) lub 1 łyżka domowego cukru waniliowego szczypta soli minimum 1 litr oleju do smażenia cukier puder do posypania lub lukier sos czekoladowy do maczania (z przepisu na polewę czekoladową wykorzystaną tutaj lub ganasz czekoladowy ) Przygotowanie: Wodę, mleko, masło i cukier wanilinowy zagotuj na średnim ogniu, często mieszając. Następnie wsyp przesiane

Anioszek w kuchni
Pączki malinowe 186

nadziewałam je przed smażeniem, a tym razem postanowiłam napełnić je malinowym curdem, więc smażenie z kremem w środku nie było możliwe. Nadziewałam pączki po usmażeniu, kiedy prawie wystygły. Zamiast lukru pączki przyprószyłam cukrem pudrem - znowuż, kilka kalorii mniej na sztuce:)  No i powiem, Wam, że cudownie smakują z tym malinowym kremem w środku, a ciasto jest jak zawsze lekuchne

Obiad gotowy
Pączki łychą kładzione 244

ciasta. Nie trzeba nadzienia, pączusie smakują same z dodatkiem cukru pudru. Ale wykonując je po raz wtóry na pewno przyjdzie czas, że je czymś słodkim "nafaszeruje", poleję lekko polewą, lukrem... Na lekkie legalne łakomstwo w Tłusty Czwartek i od święta polecam! Takimi małymi pączusiami "na raz" możecie urzec niejadków:) Robiłam i smażyłam je z moją Mamą w wolny weekend, poza

Zasmakuj Kuchni