lukier - 7892 przepisów (strona:358/527)

Sernik wiedeński 217

bardzo szybko, ale najbardziej boli czekanie, kiedy wystygnie oraz kiedy schłodzi się w lodówce, ponieważ wtedy następnego dnia z lodówki jest najlepszy. Na zdjęciu jest bez polewy i lukru, ponieważ narzeczony siostry nie może spożywać dużo cukru, dlatego dodatkowy cukier sobie odpuściłyśmy. Serdecznie polecam :) Składniki: (forma 35x25 cm lub tortownica 24–26 cm ) -na kruchy spód: 2 szklanki mąki tortowej

Wołowina od rekina
Bardzo smaczne ciasto z jagodami 194

góry posypać płatkami migdałów. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 45 minut. Po tym czasie sprawdzić czy ciasto jest przepieczone. Można polać jeszcze dodatkowo lukrem jak lubicie bardziej słodkie, ale to już zostawiam do wyboru. Ciasto jest bardzo, bardzo dobre. Polecam Thermomix c iasto – nałożyć motylek, dodać białka, ubijać 4 minuty obroty

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z awokado z pistacjami 208

Dziś są moje urodziny, 18 - te jak co roku i z tej okazji mam dla Was pyszne ciasto. Wilgotne i ciężkie ale jakże pyszne i aromatyczne, zalane lukrem i posypane pistacjami czyli słodko - słone szaleństwo. Zapraszam gorąco, ciasto i kawa na stole. Ciasto z awokado z pistacjami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ODRYWANE BUŁECZKI 191

niewielkie przerwy. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.  Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem

słodki bratek
Drożdżowe bułeczki do odrywania z pesto z jarmużu 220

jedne z bardziej prostych drożdżowych wypieków. Nie wymagają wiele pracy, a efekt jest zawsze zadowalający. Możemy je nadziać na słodko - każdy chyba zna tego typu cynamonowe bułeczki obficie polane lukrem, ale możemy również na wytrawnie wykorzystując dowolne pesto. Ja do moich drożdżowych, odrywanych bułeczek dodałam pesto z jarmużu, które wzbogaciłam o ser mozzarella, jak również pyszne salami. Czy wyszły smaczne

Pora coś zjeść
Jagodzianki z lukrem 196

macie jeszcze dostęp do jagód to upieczcie te pyszne bułeczki. Świetnie smakują jeszcze ciepłe. Do jagodzianek można użyć jagody mrożone, więc można je piec przez cały rok. Polane delikatnie lukrem będą super smakować do kawy, herbaty czy kubka mleka lub kakao. Jednym słowem z tym co najbardziej lubicie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciastka Piwoszki 229

przeciwnych rogów. Trzeba bardzo dokładnie zlepiać bo podczas pieczenia ciastka mogą się rozlepić. Pieczemy przez 15 - 20 minut w temp. 180*C Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem albo oblewamy domowym lukrem. Wedle uznania :) Ciastka są bardzo pyszne, a w smaku przypominają coś ala ciasto francuskie nie mając z nim nic wspólnego

W Moim Magicznym Domu
Ciasto marcepanowe. Przepis dla wielbicieli marcepanu. 197

pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 170 stopni piekarniku do tzw. suchego patyczka (czas zależy od piekarnika, średnio około 50-60 minut). Wystudzone ciasto wyciągamy z formy, polewamy lukrem cytrynowym (mieszamy sok wyciśnięty z cytryny z cukrem pudrem), a następnie ozdabiamy dowolnie żółtymi wiórkami. Smacznego *na podstawie przepisu ze strony przepisy.pl z moimi zmianami Zapisz

Słodkie okruszki
Drożdżowe ślimaczki z serem i rodzynkami 185

ulubiony”) 40 g cukru pudru 2 łyżki masła 1 jajko (brak na zdjęciu) 1 łyżka ekstraktu cytrynowego skórka otarta z połowy cytryny (sparzonej) 100 g rodzynek   Składniki na lukier: 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 cytryny     Wykonanie: Przygotowałam rozczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru (z 60 g) 1 łyżki mąki 9z 450 g) oraz mleka. Przykryłam

Kuchnia u Krysi
Po prostu... szarlotka 257

minut. Kiedy góra ciasta nabrała złotego koloru wyłączyłam piekarnik, wyjęłam ciasto i zostawiłam do wystudzenia.   Szarlotkę można dowolnie udekorować, np. oprószyć cukrem pudrem, można polukrować dowolnym lukrem, albo zrobić dekorację z czekolady stopionej na parze. Ja właśnie tak zrobiłam.             Pyszna szarlotka, jak to na szarlotkę przystało. Zawsze smakuje. A ta ... wyjątkowo. Spróbujcie. Życzę

Kuchnia u Krysi
Jagodowe naked cake (nagie ciasto). 151

anglojęzycznych i robi tam ogromną furorę. W dosłownym tłumaczeniu jest to nagie ciasto, czyli takie, które nie ma na sobie typowych dla tortów ozdób np. masy cukrowej, idealnego ganache, lukrów, figurek z cukru i tym podobnych. Biszkopt ozdabiają tylko owoce oprószone cukrem pudrem czy czekoladą, lub jest tylko biszkopt i krem (i nic więcej). Jest to bardzo praktyczne rozwiązanie

Poezja Smaków - blog kulinarny
Muffinki z jagodami 204

temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do ostudzenia. Muffinki smakują najlepiej zaraz po upieczeniu. Możemy je udekorować wedle uznania, np. posypać cukrem pudrem, przygotować lukier Artykuł Muffinki z jagodami pochodzi z serwisu FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Babka z adwokatem 253

drugiej zostawia na języku ostry posmak alkoholu. Świetnie oddaje naturę każdej normalnej baby 😉 Skorzystałam z popularnego przepisu Ewy Wachowicz na ciasto z ajerkoniakiem, od siebie dołożyłam mocne nasączenie oraz lukier. […] Artykuł Babka z adwokatem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Jagodzianki – prosty przepis 188

stopni, grzanie góra-dół. Jagodzianki przed włożeniem do piekarnika smaruję mieszanką mleka i jajka. Piekę około 15 minut, aż będą pięknie złoto-brązowe. Wystudzone jagodzianki można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Ja przed pieczeniem posypałam je kandyzowanym cukrem. Kilka porad: Jagodzianki róbcie partiami, ciasto pod ściereczką nie wyschnie, a nie ma sensu wszędzie układać blach z ciastkami. Z podanych

ladykitchen
Tort kakaowy z musem czekoladowym 307

Polecam Składniki  na biszkopt: 6 jaj 12 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao Mus czekoladowy: 2 tabliczki czekolady 400 ml śmietany kremówki 2 białka Lukier plastyczny: 75 ml wody  3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki glukozy cukier puder barwniki spożywcze Masa  maślana: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru  sok z 1/2 cytryny

Ciasteczkowy Potwór