lukier - 7892 przepisów (strona:363/527)

Śmietanowiec babci Basi 173

ciasta. 11.Pieczemy w temperaturze 180 st . C przez ok. godzinę. Przypominam ! Po upieczeniu ciasta , pozostawiamy go w piekarniku 5 min przy uchylonych drzwiczkach. . 12. Po upieczeniu schodzony placek dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Pączki z glazurą i skórką pomarańczową babci Basi 235

następnie odwracamy patyczkiem i ponownie przykrywamy na kolejną minute . 17. Usmażone pączki wyjmujemy i kładziemy na ręczniki papierowe, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące smarujemy lukrem i posypujemy skórką pomarańczową. Z podanej ilości składników wyszło mi 38 średnich pączków. Życzę smacznego

Pysznosci Babci Basi
Babka na oleju babci Basi 200

wypieka ) Innym sposobem na wypiek ; jest obserwacja czy brzegi już odeszły od formy, wtedy ciasto jest wypieczone. Lepiej dłużej potrzymać w piekarniku, aniżeli za krótko. Jedną białą babkę polałam lukrem cytrynowym : 1,5 szklanki cukru pudru, sok z jednej cytryny, Drugą babkę z kakao posmarowałam polewą czekoladową : 50 ml śmietany kremówki rozgrzałam zdjęłam z ognia i włożyłam w kawałkach czekoladę

Pysznosci Babci Basi
Rogaliki drożdżowe na maśle babci Basi 219

odwrotnie talerz ,a następnie wykrawamy trójkąty i nakładamy nadzienie. Zwijamy od szerszej strony i na końcu lekko formujemy kształt rogala. Pieczemy do zrumienienia. Po upieczeniu można jeszcze ciepłe polukrować . Lukier : przesiany cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny, możemy też dodać trochę mleka lub śmietany. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Mazurek bakaliowy babci Basi 150

morele suszone, rodzynki, żurawina, pestki słonecznika, pestki dyni , skórka pomarańczowa itp. ) Większe bakalie jak np. suszone śliwki, morele kroimy na mniejsze kawałki . Tak przygotowane ciasto zalewamy polewą czekoladową lub lukrem – wszystko wg upodobania Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 177

zamrażarki. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180 st . C ( gdyby wierzch placka za bardzo się spiekał , należy przykryć go folią aluminiową, błyszczącą stroną do ciasta ) Przestudzony sernik lukrujemy : lukrem : puder cukier rozrobiony sokiem z brzoskwiń ( taka ilość , aby powstała gęsta polewa ) lub posypujemy cukrem pudrem ! Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sernik wyśmienity babci Basi 348

wkładamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 st. C Sernik pieczemy ok. godziny ( zależne od piekarnika ). Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik możemy polać lukrem . Przechowywać w chłodnym miejscu, ale nie musi to być lodówka

Pysznosci Babci Basi
Buchty drożdżowe ze śliwkami 212

drożdży 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 100 g roztopionego masła 500 g mąki (ja dałam ok. 600 g) 3 jajka 16 niedużych śliwek  lukier lub cukier puder po upieczeniu   Najpierw przygotować rozczyn: drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 2 łyżki cukru i 2 łyżki letniego mleka, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce przykryte ściereczką

Simply Food
Babka piaskowa 148

nieskomplikowana w wykonaniu babka piaskowa, która w smaku jest obłędna. Bardzo delikatna, puszysta, wręcz rozpływa się w ustach. Ja swoją polałam rozpuszczoną mleczną czekoladą, ale można udekorować ją również lukrem albo oprószyć cukrem pudrem. Spróbujcie, jest naprawdę warta upieczenia :) Składniki: (inspiracja:" Przepisy kulinarne ze zdjęciami ")   4 duże jajka 180 g cukru 75 g mąki ziemniaczanej 150 g maki pszennej

Simply Food
Sernik z mlekiem skondensowanym 261

przez 20 minut, a następnie temperaturę zmniejszyć do 150 piec około 40 minut. Jak ciasto będzie rumiane wyłączyć piekarnik lekko uchylić piekarnik i pozostawić tam ciasto do wystudzenia. Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystko razem wymieszać Polać ciasto po upieczeniu i wystudzeniu sernik z mlekiem skondensowanym

O kuchni z uczuciem
Bezglutenowe kruche ciasteczka z powidłami 188

odkładaj na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnio ok. 25-30 minut - do złotego koloru. Przestudź. Z cukru pudru i gorącej wody przygotuj lukier i polukruj przestudzone ciasteczka. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe pierniczki świąteczne 140

grubość ok. 0,5 cm i wykrawaj pierniczki. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Gotowe pierniki dekoruj lukrem lub posyp cukrem pudrem. Smacznego :-) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe kruche ciasteczka wielkanocne 403

czasie rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut - do złotego koloru. Ostudzone ciasteczka udekoruj kolorowym lukrem

Kuchnia bezglutenowa
Puszyste ciasto dyniowe bez miksera 161

jest niezwykle delikatne i puszyste. Zrobicie je dosłownie w kilka chwil, nie wymaga żadnego sprzętu oprócz misek i łyżki.  Najlepiej smakuje posypane cukrem pudrem. Ale można polać je lukrem lub masą na bazie kremowego twarożku. Doskonale smakuje z aromatyczną herbatą. Przepis znaleziony w internecie, niestety nie zapisałam sobie z której strony... 3/4 szkl puree z dyni 1/2 szkl oleju

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania