często ale jakoś naszła nas na nie ochota. Kupiłam ładną dynię, więc postanowiłam zrobić eksperyment i dodać do ciasta właśnie trochę dyni. W środek oczywiście marmolada wieloowocowa i lukier. Oj jakie kaloryczne, a jakie pyszne :) Jakość fotki nie za ciekawa ale robiłam ją wieczorem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwymiarach 25x25 ułożyć na nim owoce oraz kruszonkę. Piec ok 40minut ale najlepiej pod koniec sprawdzić ciasto patyczkiem, ponieważ piekarniki nie zawsze równo pieką. Po wystudzeniu polałam ciasto lukrem z cukru pudru oraz cytryny
W garach u Gosihansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 100 g masła 200 g mąki 4 jajka 1 szklanka wody odrobina soli olej do smażenia Lukier: cukier puder sok z cytryny Wykonanie: W garneczku zagotować wodę z masłem oraz odrobiną soli. Do gotującej się wody z masłem wsypać mąkę i mieszać aż ciasto zrobi się gładkie
W garach u Gosirozłożyć jabłka, gorący budyń i resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, aż ciasto będzie miało złoty kolor. Ciasto można popudrować cukrem pudrem lub udekorować cytrynowym lukrem
W garach u Gosiwłasne. Na każdym palcu zrobić nożem lekkie nacięcia w zgięciach, wcisnąć połówkę migdała, który ma imitować paznokieć. Piec 9-10 minut w 190stopniach. Efekt krwi, to zabarwiony barwnikiem spożywczym lukier
W garach u Gosibabeczki pachnące czekoladą i delikatnymi wiórkami kokosowymi. Można je dodatkowo na końcu polać ulubionym sosem owocowym, polewą czekoladową, orzechami, migdałami czy lukrem. Zainspirował mnie przepis Ani Starmach, lekko go zmodyfikowałam. Ale zawsze wychodzą pyszne:) Do kawy, herbaty - osłodzą każde towarzystwo:) Składniki: 2 szklanki po 250 ml mąki pszennej 150 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 2 łyżki kakao
Zasmakuj Kuchnichcemy komuś podarować takiego pączusia - niezbyt słodkiego - pachnącego delikatnie otartą skórką z cytryny, drożdżami, konfiturą winogronową i posypane na świeżo cukrem pudrem. Jeśli chcecie możecie polać je ulubioną polewą / lukrem. A jeśli chcecie dodatkowo raz na jakiś czas zajadać się nimi do kawy to nie pozostaje Wam nic innego jak wypróbować ten przepis. Znalazłam go kiedyś w gazecie w dziale
Zasmakuj Kuchnisię z nieustanną próbą wykorzystania naiwności i lekkomyślności przyjezdnych. To świat ludzi z sercami na dłoni i tych, którzy nie zawahają się dla korzyści skrzywdzić. To świat prawdziwy, pozbawiony lukru, który jednak dla wielu jest miejscem wymarzonej podróży a nawet takim, w którym pragnie się spędzić resztę życia. Kenia – Hakuna Kurudi otwiera szeroko oczy. Ukazuje świat takim, jakim jest
Krzywa Prostamiesięcy temu urodziła się mała Astrid, dostała ode mnie ręcznie dekorowane ciasteczka. Oczywiście, dla nowego maluszka też musiałam jakieś przygotować. Ponieważ jego mama przepada za marcepanem, zamiast dekorować je lukrem, użyłam właśnie migdałowej masy, zabarwionej, oczywiście, na niebiesko. Ciasteczka spotkały się z uznaniem i zachwytem, polecam więc je i Wam. Ciasto kruche rozwałkowałam cieniutko, ciasteczka więc dość szybko łapią wilgoć
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 40-45 minut do tzw. suchego patyczka w 170 st. C. Po ostygnięciu można ciasto posypać cukrem pudrem, lub polać lukrem
Cynamonowe szczęściePiec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Upieczone ciasto powinno być lekko zrumienione, a śliwki przypieczone z wierzchu. Upieczone ciasto wystudzić i obsypać cukrem pudrem lub oblać lukrem
Codzienna kuchnia niecodziennaformy o średnicy ok. 25 cm wcześniej wysmarowanej masłem. Ciasto pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Przestudzone ciasto dekorujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z pomarańczy. **** PREPARAZIONE Sciogliete a bagnomaria il cioccolato fondente, il burro e lo zucchero di canna. Aggiungete le mandorle a lamelle
La grande e la piccola cuocalodówki. Z tego przepisu piekłam też rogaliki z jabłkami , które bardzopolecam! Kruche rogaliki z różą 2 szkl mąki 200 g serka homogenizowanego waniliowego 200 g miękkiego masła Lukier 175 g cukru pudru 2 łyżki wrzącej wody Oraz słoiczek płatków róży w cukrze Ciasto zagnieść, uformować w kulę i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia ciasto podzielić na 6 równych
Posadzone i zjedzonepostoją w piekarniku ok. 15 minut. Pieczemy w temperaturze 180º C przez około 15-20 minut, aż drożdżówki będą zarumienione. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem, ale możemy je polukrować (lukier: 1/2 szklanki cukru pudru rozprowadzamy z ok.1-2 łyżkami gorącej wody lub soku z cytryny). Smacznego! The post Drożdżówki z serem i jagodami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię