mieszamy dokładnie widelcem. Ot i to cały przepis na słodki ser z jogurtu. Wykorzystujemy go do słodkich wypieków np. drożdżówek z serem i jagodami , drożdżówek z serem i lukrem lub do innych drożdżowych wypieków na słodko, albo naleśników na słodko. Jeśli ser zostawimy na sicie dłużej ok. 3 dni to możemy nawet z takiego jogurtowego sera upiec domowy sernik, musimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrękoma elastyczne ciasto, dopiero wtedy dodajemy mąkę i kruszymy w palcach.Kiedy ciasto nam wyrośnie posypujemy je kruszonką.Pieczemy w 170 stopniach jakieś 40 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu możemy polukrować lukrem cytrynowym, smacznego
Różowa kuchniaskładniki się połączyły. Masę przekładamy do foremki (u mnie keksówka) i pieczemy ok 50 minut, do suchego patyczka. Studzimy najpierw w formie a potem na kratce. Ciasto dekorujemy lukrem cytrynowym lub posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem
Dzieje kuchennej Wiewiórydrożdży 0,5 kg mąki + kilka łyżek do podsypywania 3 łyżki cukru szczypta soli 4 żółtka + 1 całe jajko (w temperaturze pokojowej) 50 g masła 1 łyżka wódki Dodatkowo: lukier lub cukier puder marmolada (do nadziewania) kandyzowana skórka pomarańczowa (do posypania) 1,5 l oleju Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciepłe, ale nie gorące
Bulliojajko 200 ml mleka 60-70 ml oleju Dodatkowo: 8 łyżeczek dżemu/konfitury/marmolady/powideł (1 łyżeczka na jedną babeczkę; u mnie powidła śliwkowe) cukier puder do posypania (można zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi. (Miksować/wymiesza
Di gotujepieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 20 min. w ciepłe miejsce. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok. 15 minut w 190 st. Studzimy, można polać polewą czekoladową lub lukrem
Smakołyki Asiktórą wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia przełożyłam ciasto. Na całej powierzchni rozsypałam wiśnie. Włożyłam do piekarnika i piekłam 50 minut w temp. 190 stopni. Po upieczeniu polałam ciasto lukrem zrobionym z cukru pudru,odrobiny masła i wody
Kolorowa kuchnia Elkiowoce, skórką do dołu. Posypać kruszonką i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec dok. 45 - 55 minut Upieczone przestudzić,można delikatnie polać lukrem
Kolorowa kuchnia Elkistopni . Wyrośnięte strucle posmaruj roztrzepanym jajkiem z 1 łyżeczką wody (ewentualnie mlekiem, bądź wodą). Piecz około 40 minut , do zarumienienia. Wystudzoną strucle posyp cukrem pudrem lub polej lukrem :) Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćpół godzinie bułki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na 25 - 30 minut . Kiedy bułki mamy już upieczone , wykładamy bułki do wystygnięcia , następnie można polać lukrem , i gotowe do zajadania się . Smacznego
Mój Smakcałą pewnością tak będzie łatwiej i nie pozostaną grudki. Ciasto pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C. Ostudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem, albo zrobić czekoladowy lukier. Post Szybkie i łatwe ciasto czekoladowe pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rogaliki są pyszne, takie delikatne i bardzo proste w przygotowaniu. Robi się je naprawę szybko! Możecie użyć dowolnego nadzienia i udekorować lukrem, czekoladą lub tak jak ja - cukrem pudrem. Polecam! (około 30 małych rogalików) 250g mąki pszennej 75 ml śmietany 18% 75g masła 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego (możecie zrobić sami - klik
Di gotujegrubsze plasterki. Rozłożyć jabłka na cieście. Wstawić blaszkę do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 30-35 minut. po 10 minutach wyjąć z blaszki i ostudzić. Polać lukrem, cukier puder wymieszany z odrobiną wody. Ciasto jest pyszne, polecam
Kuchnia PokoleńBardzo aromatyczny syrop który ma wiele zastosowań Można dodać do kawy,deserów i lodów. Oraz do lukru lub polewy na świąteczne pierniczki Składniki • 300 ml wody • 300 g cukru • 1 łyżeczka cynamonu • 1,5 łyżki przyprawy do pierników • 1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej • 10 sztuk goździków lub 1 łyżeczka mielonych • 1 łyżka kakao Sposób przygotowania 1. • Do wody
W królestwie smaków Beatyczęść ciasta, ścieramy na wierzch naszego ciasta. 7. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 50 min 8. Pyszne ciasto gotowe, dodatkowo można posypać cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego
Mój pomysł na