lukier - 7892 przepisów (strona:365/527)

Babeczka marmurkowa. Babeczka do święconki 259

Babki majonezowe obok serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już dwa przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową . A dzisiaj na blogu ekspresowy przepis na babkę marmurkową, którą wykorzystujemy do święconki, gdyż pieczona jest w małych foremkach na babeczki. Babki mini są również ozdobą wielkanocnego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
makowy wianuszek z białek 206

obsypanej bułką tartą tortownicy (24 cm średnicy) z kominem. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy np. gęstym lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe kwiatuszki 177

zwiniętych kółeczek, a w środek włożyć małą kuleczkę [też można nadziać marmoladą] tworząc kwiat.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Po wystudzeniu ozdobić lukrem i kuleczkami Delecta

Moje domowe kucharzenie
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 244

średnicy 24-26 cm. Pieczemy przez 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160C. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy i polewamy ją lukrem. Dowolnie ozdabiamy.   Smacznego

Passion of Cooking
Babka cytrynowo-migdałowa 179

skórką cytrynową. Mączną mieszankę dodajemy po trochu do ucieranej masy. Ciasto wykładamy do formy i pieczemy przez 50-55minut w 180 stopniach. Ostudzoną babkę posypujemy pudrem lub dekorujemy lukrem. Użyłam bardzo dużej formy, dlatego moja babka jest dość płaska. Z podanych składników powinna wyjść ładna babka w formie średniej wielkości

Bon appetit mon amie
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 321

ponownie ciemne ciasto. Jeśli pozostanie ciasto to można wyłożyć je do foremek od muffinek. Piec w 180C przez około 35 min. Do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym

Amatorka kuchenna
Wiosenna babka majonezowa z glazurą z limonki 188

limonki i gorącą wodą - najlepiej robić to w wysokim, wąskim naczyniu, aby zawartość ne pryskała na boki. Utarta glazura musi mieć konsystencję półpłynn ą, t ro chę luźniejszą od lukru.   Gdy babka ostygnie, wylać na ni ą powoli, wąskim strumieniem, glazurę. Babkę najlepiej ustawić na kratce, z talerzem pod spodem, aby nadmiar glazury miał gdzie spływać. U mnie

Grunt to przepis!
Clafoutis z pomarańczą i czekoladowymi kropelkami. 163

łyżek mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 szklanka śmietanki 30 % 1/3 szklanki cukru  1 pomarańcza 100g kropelek czekoladowych Żółty lukier Dr. Oetkera  Foremki o średnicy 12 cm i wysokości 3 cm Wykonanie : Białka ubić ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche Ciastka Wielkanocne 174

pszennej 50 gr cukru pudru + 1 łyżka cukru cytrynowego od Delecty 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 gr masła / margaryny 1 całe jajko + 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Lukier 2-3 łyżeczki soku z cytryny około 10 łyżeczek cukru pudru kurkuma wiórki kokosowe ziarenka maku do zrobienia oczek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się

Gotowanie...to proste !
Babka na śmietanie 192

posypanej bułką tartą i pieczemy w temperaturze 160-180 stopni przez około 1 godzinę (do suchego patyczka). Po wystygnięciu polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg wskazówek z opakowania bądź lukrem. Babka na śmietanie Babka na śmietanie SMACZNEGO

peggiwkuchni
Babka szpinakowa z migdałami 230

tarta formy. Piec około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem lub udekorować białym i zielonym lukrem

Ala piecze i gotuje
Pyszysta babka pomarańczowa 184

rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 40 minut z termoobiegiem do suchego patyczka ( u mnie było 45 minut). Studzimy. W miseczce mieszamy cukier puder i sok, aby powstał lukier i smarujemy babkę. Smacznego

ChilliJemy
Babka na białkach 227

przygotowane ciasto wykładamy do posmarowanej masłem i oprószonej mąką formy na babkę. Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok. 45-50 min. Po upieczeniu studzimy i dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Babka pomarańczowa 182

piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do tzw suchego patyczka. 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki soku pomarańczowego Wszystkie składniki razem utrzeć na gładko  Polać babkę lukrem i ozdobić pomarańczami. babka pomarańczowa

O kuchni z uczuciem