lukier - 7892 przepisów (strona:357/527)

Tort Psi Patrol 307

też, aby figurki dobrze wyschły, wtedy bezpieczniej będzie tort transportować. Tort jak prawie zawsze w MC w środku ze świeżymi owocami, prawdziwą wanilią, ze śmietankę i serkiem mascaprone. Pod lukrem ganache z ciemnej czekolady. Pozdrowienia z „Z pracowni

Mała Cukierenka
Sernik krakowski 152

jajko Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego 8 jajek 100 g miękkiego masła 250 g cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek Dodatkowo: 1 żółtko lukier Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie nierówne części, większą i mniejszą. Ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i dno wylepić

talerz przyjemności
Pierniczkowy deser warstwowy 148

przystało na taką słodkość przygotowuje się szybko i prosto. A potem równie szybko zjada. Odrobina słodkiej rozpusty w ciągu dnia Spróbujcie. Składniki: około 8 pierniczków (bez czekolady i lukru)* około 5 łyżeczek dżemu pomarańczowego korzennego Stovit (ilość zależy od wielkości szklanki) bita śmietana kostka czekolady ulubiona kolorowa posypka *u mnie resztki domowych (połamane) z tego przepisu Przygotowanie: Pierniczki przekładamy

Słodkie okruszki
babka cytrynowa na śmietanie 187

wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około 60-70 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i wystudzić. Cukier puder wymieszać z wrzątkiem  i polać ciasto lukrem. Posypać wiórkami czekoladowymi.  Inspiracja - Moje Bistro

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Salceson. 137

mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Babka bez tłuszczu, szybka i łatwa 173

Wymiar blaszki to 25 x 15 cm.Wylać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 30-40 minut. Wyjąć z formy i ostudzić. Polać lukrem. Thermomix – Do naczynia miksującego nałożyć motylek dodać białka, ubić 3 minuty, obroty 3 dodać cukier i żółtka, ubijać 2 minuty, obroty 2 dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
Ciasto krucho-drożdżowe 158

wywinięte w przeciwne strony. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Nastaw piekarnik na 175*C (funkcja góra-dół, bez termo obiegu). Piecz ciasto 30-35 minut. Wystudzone ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową, czy posypać cukrem pudrem

Kulinarna (nie)codzienność
CIASTO CYTRYNOWE 156

kostka masła sok z 1 cytryny masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan fix 2 torebki cukru waniliowego dodatkowo: 200 gram herbatników sok z 1 cytryny lukier sposób wykonania: Przygotować biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier następnie żółtka a na koniec olej. Mąkę pszenną ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać, stopniowo dodawać

Darcia w kuchni
Słodkie bułeczki z budyniem 154

nagrzać piekarnik do 180 C i piec 25-30, jeśli zrobicie małe to 15-20 minut. Bułeczki muszą wyrosnąć i nabrać lekko złotego koloru. Ostudzić na raszkach, zimne polać lukrem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Donaty (oponki) rumowe z lukrem 167

mąki tortowej 10 g suszonych  drożdży D.Oetker 300 ml ciepłego mleka 4 jajka 50 g masła 4 łyżki rumu 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Szczypta soli Dekoracja: Lukier Kolorowa posypka Sposób wykonania: Mąkę pszenną wymieszać ze szczyptą soli, cukrami oraz suchymi drożdżami w misce łyżką, wlać ciepłe mleko, wbić jajka i wyrobić ręką elastyczne ciasto, wlać rozpuszczone płynne

Wanilia i Kardamon
Ciasto pomarańczowo-ananasowe (Torta di ananas e arancia) 147

circa 25 cm di diametro) e versate il composto.  I nfornate la torta in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 35-40 minuti. P rzestudzone ciasto dekorujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z pomarańczy. **** D ecorate la torta con la glassa a base di succo d'arancia e zucchero a velo. Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Puszysty sernik z rodzynkami 181

sernika pamięta chyba każdy z nas. Znanych jest wiele przepisów na te proste i niezwykle smaczne ciasta. Serniki możemy urozmaicić dodatkiem bakali , przygotować go z kruszonką , cukrem pudrem albo lukrem . Nie ważne z jakiego przepisu przygotujemy sernik, każdy będzie się różnił odrobinę w smaku :) Sprawdźcie na poniższy przepis, na puszysty sernik z rodzynkami … z całą pewnością się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
POMARAŃCZOWA BABKA DANUSI 172

wyjąć foremkę. Jeżeli foremkę posmarowaliśmy niezbyt dokładnie to należy przykryć mokrą , zimną ściereczką i chwilę odczekać. Popukać i ciasto wyjdzie bez problemu. Po ostudzeniu babkę polać polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Drożdżówki z serem i truskawkami 128

podwojenia objętości). Masa serowa: 400 g tłustego twarogu 1 jajko i 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1/3 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 300 g truskawek Lukier: pół szklanki cukru pudru, 1,5 łyżki wody Twaróg zmiksować z jajkami, mąką, cukrem i ekstraktem z wanilii. Wyrośnięte ciasto drożdżowe podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na prostokąt

Bullio
Sernik krakowski 94

Klasyczny sernik na kruchym spodzie. Na wierzchu pokryty kratką z ciasta i polany lukrem. Według mnie najlepiej smakuje z dodatkiem rodzynek oraz kandyzowanej skórki pomarańczowej. Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g cukru pudru 3 łyżeczki cukru waniliowego 150 g zimnego masła 1 jajko Wymieszać mąkę, cukier puder i cukier waniliowy. Dodać pokrojone na drobne kawałki masło. Ciasto wyrobić

Bullio

Proponowane wyszukiwania