lukier - 7892 przepisów (strona:349/527)

Przepyszne ciasteczka z twarogu i jabłek 1164

pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 C i piec ciastka 15 minut. Ciastka muszą się lekko zarumienić. Zostawić do ostygnięcia. Cukier puder rozmieszać z małą ilością wody i polać lukrem ciasteczka. Ciastka są kruche i pyszne

Kuchnia Pokoleń
PRZEPIS NA PĄCZKI 165

Przygotowanie dobrych, puszystych pączków jest na prawdę proste i wcale nie trzeba do tego specjalnych cukierniczych zdolności. Pączki można nadziewać marmoladą, polać lukrem z dodatkiem skórki pomarańczowej  lub oblać czekoladą i posypać orzechami.  Jak przygotować idealne pączki? Wystarczy trzymać się kilu zasad, a tłusty czwartek będzie bardzo słodki :)  Moje rady:  Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Kukuleczki
Cukiniowiec 168

taka lubię) pół szklanki oleju 2 jajka( dałam 4 bo to za mało 2) śmietana 18% pół szklanki( dałam 12% i też wyszło) Dodatkowo: 150 g białej czekolady (lub lukru)( dałam 200 g czekolady białej dodatkowo starłam 100 g na wiórka i posypałam kiedy zastygła)     Przygotowanie: Jak wiecie najpierw obieramy cukinie i wycinamy środki potem ścieramy

Różowa kuchnia
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI 203

piekarnika nagrzanego do 180*C i piekłam 60 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po schłodzeniu okroiłam boki i wyjęłam z tortownicy. Ja swój jeszcze delikatnie polukrowałam lukrem marcepanowym: 2-3 łyżeczki pudru trzcinowego + kremówka + kilka kropli olejku migdałowego. Wszystko wymieszałam do uzyskania pożądanej konsystencji (u mnie dość gęste) i porobiłam wzorki na kruszonce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pączki hiszpańskie 241

obniżyła. Stopniowo zwiększam ilość wkładanych do oleju pączków. Usmażone paczki wyjmować  widelcem i układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym by osączyć nadmiar tłuszczu. Wystudzić na kracie kuchennej. Lukier: 2 szklanki cukru pudru sok z połowy cytryny 2-3 łyżki wody Cukier puder utrzeć  z sokiem cytrynowym i wodą. Polukrować zimne pączki. Smacznego :) Aronia

Wiem co jem
Sernik wiedeński 170

czasu wróciłam do starego sposobu mielenia zwykłego białego sera w maszynce. Biorę ser tłusty lub półtłusty. Skład ciasta krótki bez dodatku zapychaczy typu mąka, budyń. można ten sernik udekorowac lukrem cytrynowym lub masą czekoladową

Państwo Wojtczuk gotują
Pączki 151

swojej wysokości. Z powodzeniem można z tego ciasta porobić małe pączuszki. Ja takie zrobiłam na prośbę dziecka. Część pączków pozostawiłam bez nadziewania tylko z jednej strony pomoczyłam w lukrze, a część nadziałam dżemem (niestety brak konfitury z róży

Państwo Wojtczuk gotują
Dwukolorowe pączki pieczone 221

piekarniku, oddzielnie na dużych piekarnianych blaszkach, robiąc 3-4cm odstępy. Po ok 12- w porywach do 15 minut powinny być ładnie przyrumienione i upieczone. Pierwszą partię wykończyłam lukrem przygotowanym z białka, soku z cytryny i cukru pudru. Posypałam je prażonymi na patelni płatkami migdałów. Drugą partię wykończyłam roztopioną z mlekiem (w kąpieli wodnej) czekoladą i obtoczyłam w pokruszonym wafelku

Kuchnia w czekoladzie
Pączki hiszpańskie 445

smażymy po 4-5 minut z każdej strony. Wkładając pączki papierem do góry, jak się odkleją to papier wyjmujemy. Wyjmujemy i odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Składniki na lukier: 200 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki gorącej wody Utrzeć razem i udekorować nim pączki.   Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Ciasteczka , Deser Tagged: cukier puder

Mam apetyt na ...
Walentynkowy słoik z miłosnym wyznaniem 214

NONE X-NONE Zbliża się Dzień Zakochanych, święto bardzo komercyjne, ale też nie oszukujmy się przyjemne. No kto nie lubi dostać ptysia ( nie ptysiem!), pączka oblanego słodziaszczym różowym lukrem albo czekoladkę w kształcie serca? No pytam, kto odmówi zjedzenia takich pyszności?! ;) Ja z tej okazji i wielkiej, nieodwzajemnionej miłości do żelek postanowiłam przygotować małe diy dla Was. Słoik pełen pysznych

Czerwona Porzeczka
Ganache z biszkoptem. 97

Jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być jak najlepsza gatunkowo, nie możemy używać czekolady która

Kuchnia Beaty
Walentynkowe bułeczki cynamonowe 171

świeżych drożdży 100 g masła, miękkiego 100 g cukru szczypta soli 700 g mąki Nadzienie cynamonowe 150 g masła, miękkie 50 g cukru 1,5 łyżki cynamonu Lukier 100 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny posypka w kształcie serc Rozpuść drożdże w lekko podgrzanym mleku. Dodaj mąkę, cukier, sól i zagnieć elastyczne ciasto. Ciasto powinno być dosyć luźne

codojedzenia
Mazarynki -szwedzkie tarteletki migdałowe 123

Wlewać stopniowo masło miksując. Wlać masę do otworów z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. Ciasto powinni mieć złotobrązowy kolor. Wystudzić Lukier 2 łyżki mleka 150 g cukru pudru Wszystko dokładnie wymieszać i obficie polać babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi mazarynki- tarteletki migdałowe

O kuchni z uczuciem
Pączki królewskie z lukrem 278

papier do odsączenia. Pamiętajmy, aby kontrolować temperaturę tłuszczu, aby nie była za zimna, ani za wysoka. Do miseczki wsypujemy cukier puder, do którego dodajemy sok z pomarańczy, aby powstał lukier. Jeszcze gorące pączki lukrować i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego

ChilliJemy
PUSZYSTA BABKA DROŻDŻOWA 171

drożdży świeżych 250 ml mleka 10 żółtek 150 g cukru 150 g masła 25 ml rumu szczypta soli opcjonalnie rodzynki (wcześniej namoczone, potem odsączone  i obsypane mąką) opcjonalnie lukier (cukier puder, odrobina wody) Przygotowanie Przesiejcie połowę mąki. Mleko podgrzejcie, doprowadźcie do wrzenia. Wrzącym mlekiem zalejcie mąkę, poczekajcie aż trochę przestygnie. Dodajcie pokruszone drożdże, łyżkę cukru i dokładnie wymieszajcie. `Odstawcie

OliveandThyme

Proponowane wyszukiwania