Takie choinki miałam chęć zrobić już dawno temu...ale zawsze coś stało na przeszkodzie...aż w końcu postanowiłam je zrobić...Choineczki wyszły pyszne..ja zwiększyłam troszkę proporcje i wyszło ich więcej..jedne mniejsze, a jedne większe..ale najważniejsze , że smaczne. 150 ml mleka 40 g masła, roztopionego 300 g mąki pszennej chlebowej 7 g drożdży suchych lub 14 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru (30 g) 8 g cukru wanilinowego 1 białko Ponadto do posmarowania: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowani... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...