lukier - 7892 przepisów (strona:340/527)

Drożdżowe ciasto z rabarbarem 161

zostawiamy do wyrośnięcia – powinno podwoić objętość. Piekarnik nagrzewamy do 180 – 190* C. Wyrośnięte ciasto posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 35 – 45 min. Przestudzone ciasto można dodatkowo posypać pudrem lub polać lukrem – wersja de luxe! . Ciasto nie jest zbyt słodkie

Proste Potrawy
O imionach. I drożdżówkach z morelowym twarożkiem 179

kremowego 30 g miękkiego masła 1 żółtko skórka otarta z 1 pomarańczy 75 g cukru 150 g moreli 1,5 łyżki mąki pszennej dodatkowo: 1 żółtko 2 łyżki mleka lukier: 150 g cukru pudru 4-5 łyżek soku z pomarańczy Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać 2 łyżki maślanki i 2 łyżki mąki. Wymieszać, odstawić na 15-20 minut. Masło rozpuścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort dla małego mężczyzny. 185

obsypałam tort krokantem orzechowym, wymieszanym z ciasteczkami owsianymi. Wygląda na skomplikowany, ale nie jest - uwierzcie mi.  Warto wcześniej upiec biszkopty ( można nawet dwa dni wcześniej)  Drzewka z lukru plastycznego zrobiłam dzień wcześniej tak samo jak jezioro i cyferkę 2. Upiekłam biszkopty dwa w blaszce o rozmiarze 37 cm / 24 cm Biszkopt  5 jajek   (osobno żółtka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dwudniowe szkolenie z mistrzem cukiernictwa – Bożeną Sikoń w szkole Ashanti 152

żurawiną i wiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort bezowy „Dacquoise” pomarańczowo – truskawkowy mój faworyt. Biały tort, to tort pralinowo – kawowy, ozdobiony konwaliami z lukru. Jeśli śledzicie mnie na Facebooku lub Instagramie, to ostatnio dodałam zdjęcie tortu komunijnego, który zrobiłam, wzorując się właśnie na tym torcie. Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z pianką i truskawkami 316

wylać pianę. na górze pokruszyć mniejszą część ciasta.   Pieczenie – wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 40 minut. Ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Życzę przyjemności, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Słodkości na wielkanocny stół 161

nasiona chia. A może by tak wrócić do czasów dzieciństwa i w Święta delektować się pomarańczowo-kakaową zebrą? Jeżeli chodzi o babki wybór zawsze jest najcięższy. Babka pomarańczowa z lukrem Babka truskawkowa Babka cytrynowo-limonkowa z chia Babka pomarańczowo-kakaowa Zebra Są Święta… musi być sernik. Serowce to temat rzeka, w którym chyba nigdy nie zostanie powiedziane ostatnie słowo. Można

Fitsweet.me
Drożdżówka jogurtowa z serem, jagodami i truskawkami. Drożdżowiec luksusowy. 182

cukru Zagniatamy i posypujemy ciasto na wierzchu.  Drożdżówkę wstawiamy do piekarnika na 50 minut - musi nabrać złotego koloru, pieczemy w temperaturze 170 stopni.  Ps.  Można wykonać lukier: 3/4 szklanki cukru pudru łączymy z łyżką gorącej wody.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 143

doskonale smakują również same. Mało słodkie, bo nie dodajemy praktycznie cukru poza kruszonką i minimalną ilością cukru, dodawanego do rabarbaru. Jeśli lubicie słodkie wypieki, to możecie górę polać lukrem lub też dodać więcej cukru do ciasta. Bułeczki z rabarbarem wychodzą mięciutkie, pachnące -pięknie pachnie w całym mieszkaniu w czasie pieczenia i nawet w upalny dzień dla tego zapachu jestem

Mieszam w Garnku
Tort pomarańczowo-czekoladowy z kajmakiem i konfiturą morelową 122

potrafię piec tortów zapierających dech w piersiach. Pięknych, elegancko ozdobionych, prawie jak z obrazka. Powoli dopiero nabieram wprawy w tortowych tworach. Nie jestem zwolenniczką kolorowych barwników, sztucznych mas, lukrów i niejadalnych ozdób, dlatego postawiłam na prosty, klasyczny tort ze słodką i orzeźwiającą nutą bez niepotrzebnych dodatków. I niech dalsze latka także będą radosne i słodkie! Składniki: biszkopt : 3/4 szklanki mąki

Raj dla Podniebienia
Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” 105

ciasta, wieniec nie rozpadł się. Wieniec pieczemy w 190 C ok.40 min aż wypiek nabierze złotej barwy. Przestudzony wieniec dekorujemy dowolnie – cukrem pudrem lub jak ja – cytrynowym lukrem. Smacznego! Artykuł Makowy wieniec i „Wigilia we dwoje” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Babka gotowana limonkowa 158

babki żeby się nie podnosiła i przewróciła podczas gotowanie. Wyjąć formę z wody, otworzyć przykrywkę i zostawić na 3 minuty. Następnie wyjąć i położyć na raszkach do całkowitego ostudzenia. Lukier – sok z limonki, cukier puder i odrobinę wody wymieszać. polać nim zimną babkę

Kuchnia Pokoleń
Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 1464

forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny :) Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! The post Proste ciasto cytrynowe – bez miksera appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Kokosowe bułeczki 147

łyżek cukru 1 jajko Masa kokosowa 150 g roztopionego masła 3 łyżki brązowego cukru 3 czubate łyżki wiórków kokosowych  Do roztopionego masła dodać cukier i wiórki. Wszystko wymieszać. Lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka Wszystko dokładnie wymieszać Do miski wlać ciepłą wodę, rozkruszyć drożdże i dokładnie wymieszać. Wsypać cukier, dodać białko, ciepłe mleko, olej, mąkę i wymieszać

O kuchni z uczuciem
Baba wielkanocna – polskie tradycyjne wielkanocne pieczywo cukiernicze. 121

jajka, mąka oraz rozmaite bakalie. Niekiedy ciasto zaparza się wrzącym mlekiem. Oryginalne baby wypiekano w karbowanych formach w kształcie ściętego stożka, a po upieczeniu oblewano je białym lub różowym lukrem

KUCHNIA POLSKA
Tort w kształcie samochodu 234

opakowanie cukru pudru (400 g) barwnik w proszku, np. czerwony/różowy dodatkowo sok z 1 cytryny + 0,5 szklanki przegotowanej wody 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego pisaki z lukrem do napisów 4 delicje *biszkopt przygotowany w tortownicy o średnicy 22-24 cm Na samym początku (lub dzień wcześniej) przygotować jasny biszkopt.  Białka oddzielić od żółtek. Do białek wsypać szczyptę soli

Ugotować

Proponowane wyszukiwania