lukier - 7892 przepisów (strona:331/527)

Szneka z glancem i kruszanką 172

rozgrzać do 180 stopni. Drożdżówki posmarować delikatnie białkiem wymieszanym z mlekiem. Obsypać dużą ilością kruszonki, posypać migdałami. Piec około 20-25 minut do zarumienienia. Kiedy ostygną wymieszać składniki na lukier. Polać według uznania. Smacznego

Trufelkowo
Cynamonowe rollsy z marchewkowym nadzieniem 182

łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cynamonu 30 g świeżych drożdży Składniki na nadzienie: 150 g cukru/ksylitolu 3 łyżki masła 1 łyżka cynamonu+ 1 szczypta soli 2 średnie starte marchewki Na lukier: 3 łyżki zmielonego ksylitolu/cukru+ 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: wodę z mlekiem, miodem i masłem podgrzać w małym garuszku. Z dwoma łyżkami mleka rozmieszać drożdże. aż staną się płynne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (bez mąki) 154

przez około 35-40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy dopiero po ostygnięciu .  (Babeczki można posypać cukrem pudrem, udekorować bitą śmietaną, lukrem lub dowolną polewą

Di gotuje
Cytrynowiec 417

Sprawdzony przepis na pomysłowe, niecodzienne ciasto. Jest połączeniem lekkiego biszkopta, dwóch orzeźwiających mas cytrynowych oraz cytrynowego lukru. Serdecznie polecam na wszelkiego rodzaju imprezy, gdyż pięknie prezentuje się na stole, nie spływa, ani nie rozpada się. Dzięki temu cytrynowiec uświetni każdą uroczystość. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Czekoladowo-malinowe babeczki (z liofilizowanymi owocami) 303

piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Następnie oprószamy je cukrem pudrem lub polewamy delikatnie lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto bananowo – czekoladowe 152

Dołożyć banany i czekoladę. 3. Całość wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstawić do piekarnika i piec ok. 50 min. Po ostudzeniu ciasto można udekorować cukrem pudrem lub lukrem

Krokusowy Dom
Dżemowiec 166

czym dodać kolejno pozostałe składniki i ucierać do uzyskania puszystej masy. Ciasto wylać na wyłożoną papierem tortownicę (21 cm) i piec ok. 1 h. Przestudzone dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem

Krokusowy Dom
Pyszne i słodkie – eklerki 152

część nakładamy wcześniej przygotowany krem i przykrywamy górną. Deser już prawie gotowy – teraz tylko wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub – co bardziej polecam – polać polewą czekoladową mleczną, lub przygotowanym lukrem.   Uwaga! Podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika – wtedy ryzykujemy tym, że ciasto opadnie, nierównomiernie się przypiecze bądź wyrośnie krzywo. Smacznego! Post Pyszne i słodkie – eklerki pojawił się poraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie puszyste ciasto z owocami 1083

blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Na górze rozłożyć pokrojone w plasterki jabłka. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec ciasto 40 minut. Na górę polać lukier lub obsypać cukrem pudrem. Ciasto pycha

Kuchnia Pokoleń
Piegusek ze śliwkami - szybki i łatwy! 147

jajek L 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 300g słodkich śliwek  4 łyżki maku Lukier: 1/3 szklanki cukru pudru  gorąca woda 1. Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku, oraz mleko, nadal miksujemy. Cały czas miksując dodajemy

Szefowa kuchni
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 181

CIASTECZEK! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI PODANA Z JARMUŻEM AMUR ZE SMAŻONĄ DYNIĄ CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM / PUMPKIN BREAD PUMPKIN SPICE LATTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

SMYKWKUCHNI
Rogale, rogaliki i nie tylko... 469

twarożek...  Zawijamy, zaplatamy, rolujemy... i wykładamy na blachy do pieczenia :)  -- -- -- -- -- -- -- Tak przygotowane smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami :)  Możemy również nie smarować i po upieczeniu ozdobić lukrem... Pieczemy w 200 st.C / 20-25 min. góra/dół Zależy od piekarnika, trzeba sprawdzać, ja mam stary elektryczny. Po upieczeniu chwilę studzimy :)  Smacznego

chleba naszego
Babka cud. 545

cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki dżemu lub powideł  (u mnie czekośliwka) szczypta soli Lukier: Sok wyciśnięty z 1/2 cytryny cukier puder Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. (Białka wbić do osobnej miski.) Wsypać mąkę, najpierw szklankę dodać sodę. Wlać mleko, zmiksować

Agusiowe smakołyki
Deser z piernikami, prażonym jabłkiem, bitą śmietaną, bezikami i solonym karmelem 140

waniliowego (po 16g) 50 ml wody 200 ml śmietanki 30% 100g masła 1/2 łyżeczki soli Cukry połączyć z wodą i podgrzewać w garnuszku do momentu, aż zrobi się złocisty lukier. (Podczas gotowania nie mieszać!) Następnie garnuszek zdjąć z ognia i mieszając - dodać śmietankę, masło oraz sól. Całość ponownie postawić na ogień i energicznie wymieszać (do uzyskania gładkiej i jednolitej masy

Di gotuje
Wołowe kąski w gęstym sosie piernikowym 190

dobrej jakości 1 duża cebula 1 ząbek czosnku ew. marchewka pokrojona na plasterki 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 500 ml wody 3 pierniczki Katarzynki (bez żadnej polewy i lukru) sól, pieprz do smaku Cebulę obieramy i kroimy w pólplasterki. W rondlu lub żeliwnym garze rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i lekko ją szklimy. Dorzucamy obrany i pokrojony na plasterki

Dzieje kuchennej Wiewióry