lukier - 7892 przepisów (strona:331/527)

25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 198

CIASTECZEK! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO. DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z DYNIĄ I MALINAMI. DROŻDŻÓWKI Z LUKREM! PLACUSZKI Z DYNI Z PIEKARNIKA ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z DYNI PODANA Z JARMUŻEM AMUR ZE SMAŻONĄ DYNIĄ CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM / PUMPKIN BREAD PUMPKIN SPICE LATTE BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

SMYKWKUCHNI
Rogale, rogaliki i nie tylko... 492

twarożek...  Zawijamy, zaplatamy, rolujemy... i wykładamy na blachy do pieczenia :)  -- -- -- -- -- -- -- Tak przygotowane smarujemy rozbitym jajkiem i posypujemy nasionami :)  Możemy również nie smarować i po upieczeniu ozdobić lukrem... Pieczemy w 200 st.C / 20-25 min. góra/dół Zależy od piekarnika, trzeba sprawdzać, ja mam stary elektryczny. Po upieczeniu chwilę studzimy :)  Smacznego

chleba naszego
Babka cud. 564

cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki dżemu lub powideł  (u mnie czekośliwka) szczypta soli Lukier: Sok wyciśnięty z 1/2 cytryny cukier puder Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. (Białka wbić do osobnej miski.) Wsypać mąkę, najpierw szklankę dodać sodę. Wlać mleko, zmiksować

Agusiowe smakołyki
Deser z piernikami, prażonym jabłkiem, bitą śmietaną, bezikami i solonym karmelem 162

waniliowego (po 16g) 50 ml wody 200 ml śmietanki 30% 100g masła 1/2 łyżeczki soli Cukry połączyć z wodą i podgrzewać w garnuszku do momentu, aż zrobi się złocisty lukier. (Podczas gotowania nie mieszać!) Następnie garnuszek zdjąć z ognia i mieszając - dodać śmietankę, masło oraz sól. Całość ponownie postawić na ogień i energicznie wymieszać (do uzyskania gładkiej i jednolitej masy

Di gotuje
Wołowe kąski w gęstym sosie piernikowym 211

dobrej jakości 1 duża cebula 1 ząbek czosnku ew. marchewka pokrojona na plasterki 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 500 ml wody 3 pierniczki Katarzynki (bez żadnej polewy i lukru) sól, pieprz do smaku Cebulę obieramy i kroimy w pólplasterki. W rondlu lub żeliwnym garze rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i lekko ją szklimy. Dorzucamy obrany i pokrojony na plasterki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Puszyste ciasto dyniowe 176

spód. Natomiast boki nacieram masłem i posypuję bułką tartą. Według mnie sposób najwygodniejszy. Pieczemy do suchego patyczka, u mnie jak zwykle to 40-50 min.  Ciasto można polać lukrem czy czekoladą, posypać cukrem pudrem, czy też przełożyć masą z serka jak w marchewkowcu . Równie dobrze można podać po prostu czyste bez żadnych dodatków. Smacznego ! *Wygraj zdrowie z naturą - A.Paw

Justa próbuje gotować
Kokosowe drożdżówki z borówką 218

Sezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik klasyczny 217

spowodować jego wysuszenie. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.  Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić w chłodne miejsce. Właściwej konsystencji nabierze na drugi dzień. Wierzch sernika można dowolnie udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Drożdżówki z kruszonką 206

cukru + łyżka 30 g drożdży świeżych 150 ml mleka +łyżka mleka 3 żółtka 2 całe jajka 50 g masła kruszonka: 50 g masła 50 g cukru 100 g maki lukier: 1/4 szklanka cukru pudru 2 łyżki wody Przygotowanie: Mleko podgrzewamy. 1/4 jego część mieszamy z 2 łyżkami mąki, łyżką cukru i drożdżami. Odstawiamy na 20minut. Następnie do zaczynu dodajemy mąkę

Lena Gotuje
Babka trio 198

tego babka dobrze smakuje :) Składniki: 1 3/4 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju, 6 jajek, 1 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, kisiel malinowy, szczypta soli lukier: 5 łyżek cukru pudru łyżka wody, łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy

Lena Gotuje
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 406

blaty. Na jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący mus truskawkowy ,przykrywamy białym biszkoptem,na biszkopt wykładamy krem i przykrywamy ciemnym biszkoptem.Całość można polać polewą lub jakimś lukrem według uznania,ja posypałam tylko cukrem pudrem. Ciasto jest trochę pracochłonne ale ten smak wynagradza naszą pracę :).Smakuje i wygląda bosssko :). SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Jak zrobić domowy serek ziołowy jak almette 196

Można zrobić serek czosnkowy dodając łyżeczkę suszonego czosnku. Ja robię też słodką wersję serka z jogurtu , który wykorzystuję do np. drożdżówek z serem i jagodami , drożdżówek z serem i lukrem . Jak zrobić domowy serek ziołowy z jogurtu a’la almette ? Składniki na 400 g serka ziołowego: 800 g jogurtu greckiego ½ łyżeczki białego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka drobno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jagodzianki 166

około 30 minut. Po tym czasie posmarować jagodzianki rozkłóconym jajkiem i posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Ostudzone polać lukrem albo posypać cukrem pudrem. * źródło: atina_bc Artykuł Jagodzianki pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Zawijaniec drożdżowy z suszonymi owocami 170

ostrym nożem od zewnętrznej strony i odstawić na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Piec w temperaturze 175 stopni około 50-60 minut do efektu suchego patyczka. Ostudzone ciasto polać lukrem z cukru pudru i odrobinki gorącej wody. Artykuł Zawijaniec drożdżowy z suszonymi owocami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
DROŻDŻOWE PALUCHY Z SEREM 172

częścią ciasta. Odstawimy na 15 minut, smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy w 175 st przez 15-20 minut do zrumienienia. Upieczone i ostudzone drożdżówki posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem z cukru pudru i soku pomarańczowego. Artykuł DROŻDŻOWE PALUCHY Z SEREM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia