lukier - 7892 przepisów (strona:324/527)

KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA 114

rozwałkowuję po kolei każdą połówkę ciasta na około 0,5 cm. wycinam kształty Piekę ciasteczka w 180 stopniach C. 12-15 minut, aż się lekko zezłocą.      LUKIER 2 szklanki cukru pudru 6 łyżek ciepłej wody Do przesianego cukru pudru stopniowo dolewam ciepłą wodę. Farbuję barwnikami spożywczymi

Upiecz sobie babeczkę
BABECZKI CYTRYNOWE Z CUKINIĄ 121

skórkę z cytryny dosypuję mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i solą, mieszam wszystko łyżką dosypuję startą cukinię i posiekaną białą czekoladę wypełniam foremki Piekę 20 minut w 180 stopniach. LUKIER: 0,5 szklanki soku z cytryny 1- 1 i 0,5 szklanki cukru pudru Ucieram składniki do rozpuszczenia cukru. Polewam babeczki

Upiecz sobie babeczkę
WILGOTNE, CYTRYNOWE BABECZKI, SŁODZONE MIODEM Z ORZEŹWIAJĄCYM CYTRYNOWYM KREMEM. 140

masła, pszennej mąki i dużej ilości soku z cytryny, jedynym moim zamiennikiem jest cukier, ciasto posłodziłam cukrem kokosowym i to on nadał mu lekko karmelowego smaku i koloru. Tradycyjny lukier zastąpiłam polewą cytrynową na bazie jajek, soku z cytryny i oleju kokosowego (który można zastąpić zwykłym masłem), które posłodziłam miodem. Babeczki są idealną ozdobą do wielkanocnego koszyczka. SKŁADNIKI: pół kostki

Upiecz sobie babeczkę
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 132

kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C, na termoobiegu ok.35-40 minut, do lekkiego przyrumienienia lub bez termoobiegu ok.45-50 minut. Po schłodzeniu ciasto polukrować lub obsypać pudrem. U mnie lukier migdałowy: - puder trzcinowy - kremówka - kilka kropli aromatu migdałowego Puder umieścić w misce, dodać aromat i stopniowo mieszając dolewać kremówkę. Mieszać do uzyskania gładkiej, o odpowiedniej gęstości masy. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Drożdżówki z budyniem, truskawkami i rabarbarem 162

rabarbaru i truskawek. W ogóle uwielbiam to połączenie rabarbaru z truskawkami i testuję je w tym roku na różnych frontach, również bardziej wytrawnych. Jeśli lubicie drożdżówki możecie dodatkowo potraktować lukrem lub paskami z czekolady, ale jak dla mnie im prościej tym lepiej. I konia z rzędem temu, komu uda się oprzeć jeszcze ciepłym bułeczkom Poniżej podlinkowane przepisy na ciasto

Mieszam w Garnku
„Owoce” Walencji 97

uznało, że smakiem przypomina ona sok marchewkowy, ale jak się okazuje nie ma to nic wspólnego z marchwią. Nieodłączonym dodatkiem do horchaty są, słodkie paluchy drożdżowe oblane lukrem zwane „Fartons”. Tradycyjnie zanurza się je w szklance z napojem i lekko namoczone, po prostu je! Smakołyk ten jest popularny zwłaszcza wśród staruszków, którzy stanowią większość społeczeństwa w Walencji. Bogactwo hiszpańskich plonów

Gotuj po hiszpańsku
cytrynowa babka na białkach... 106

łyżki do polewy), startą skórkę wystudzone i połączyć składniki wystudzoną babki wyjąć z formy na talerz, puder cukier wymieszać z sokiem z cytryny na rzadki lukier, polać nim ciasto i posypać posypką czekoladową - doskonała babka do wykorzystania nadmiaru białek, białka nie potrzebne zamrażam i jak uzbieram pełną szklankę to wykorzystuję właśnie do takiej babki o różnych wersjach smakowych........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pączki hiszpańskie - gniazdka polskie 187

żadnego problemu. Tak smażyły się gniazdeczka ok 4 min z każdej strony do uzyskania złotego wpadającego w delikatny brąz koloru. Jak wyłożyłam na ręcznik papierowy już gotowe, zrobiłam lukier. Trochę na oko przyznam. Jednak mogę powiedzieć, że cukru pudru było ok. 1 szklanki, dwie łyżki soku z cytryny i dwie łyżki gorącej wody. Wyszedł mi idealny :D Po polaniu gniazdek

Pieprzyć z Fantazją
japoniec 128

zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. 9. Dodałam olejek migdałowy. Piekłam 1 godzinkę w 200 stopniach. W połowie pieczenia zmniejszyłam temperaturę do 190 stopni. Jak ciasto ostygło, polałam je lukrem tutaj  i przyozdobiłam suszoną żurawiną. Przepyszne ciasto! Mokre i słodziutkie. Na święta zrobię je ponownie. W między czasie muszę poczytać moje tajemne zapiski na karteluszkach :D Może znów znajdę jakiś

Pieprzyć z Fantazją
Babka marmurkowa 212

suchy). Upieczoną babkę wyciągamy w piekarnika. Odstawiamy do przestygnięcia. A kiedy przestygnie wyciągamy z blachy i obsypujemy cukrem pudrem lub możecie zrobić jakąś polewę z czekolady lub po prostu lukier

Gotuj z Mąką
Szybkie ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 156

łyżki cukru, Mąki tyle co dość, Zagnieść kruszonkę. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 170 0 C przez 50 minut. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego

Przepisy Babci
Pączki jogurtowe – Fritule 175

będzie za mało. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepis znaleziony na blogu Zjem to!   Polecam też inne smażone umilacze znajdujące się na blogu: Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Racuchy jak pączki, z jabłkami Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Racuchy drożdżowe jak pączki

mojewypiekiinietylko
Makowiec japoński 144

znajdujące się na blogu, i nie tylko w wersji „na słodko”: Seromakowiec Rogale świętomarcińskie Makowe ciastka francuskie Ciasto makowe z kremem ajerkoniakowym i brzoskwiniami Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Kruche tartaletki makowo serowe Migdałowy makowiec Makowiec drożdżowy Terrina z łososia w maku Łosoś w maku Wydrukuj przepis The post Makowiec japoński appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
CIASTO Z RABARBAREM NA WODZIE GAZOWANEJ 139

łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju rzepakowego 1 szklanka białej oranżady (u mnie woda gazowana) szczypta soli sezonowe owoce lub (u mnie rabarbar) cukier puder do posypania lub lukier (u mnie kruszonka z  tego przepisu ) Wykonanie:  Jaja wbijamy do misy miksera, ubijamy wraz z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puch. Następnie wlewamy olej oraz partiami dodajemy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania