lukier - 7892 przepisów (strona:315/527)

BABKA MAJONEZOWA - SZYBKA I PUSZYSTA 168

przez ok. 45-50 min (czas może być krótszy lub dłuższy zależnie od mocy piekarnika)  * patyczek po włożeniu powinien być suchy. 7. Wystudzone ciasto dekorujemy lukrem lub polewą czekoladową Udanych Wielkanocnych wypieków

Marcepanowa kuchnia
DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE 437

pozostałego dodajemy kakao. Mieszamy i wlewamy na jasne ciasto. Pieczemy ok 45-55 minut do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu wyciągamy z formy. Jak całkiem przestygnie możemy polać polewą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :) MAŁA RADA: Z kakao możemy zrezygnować, zamiast cukru wanilinowego dodać np. olejek lub skórkę z cytryny, startą skórkę pomarańczy, olejek rumowy lub inny

Pani na deser
Babka cytrynowa / Lemon bundt cake 222

powstałej masy i przełóż do natłuszczonej formy na babkę. Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 oC. Po ostudzeniu wyjmij z formy, posyp cukrem pudrem lub polej lukrem i ewentualnie jak ja posyp kandyzowaną skórką pomarańczową i podawaj. Smacznego! English version Lemon bundt cake (8-10 servings) Ingredients: 200 g of butter, softened 1 cup powdered sugar

karmelowy
Babka waniliowo czekoladowa 331

czarne ... Pieczemy w 175 st. C / 25 minut  i  potem w 155 st. C ~25 min. do suchego patyczka. Po wystudzeniu wyjmujemy z formy i ozdabiamy lukrem czy jakąś polewą lub nie, bo babka będzie dobra również bez dodatków, można np. posypać lekko cukrem pudrem. -- -- Smacznego

chleba naszego
Odrywane bułeczki z makiem 217

wyłożonej papierem do pieczenia. Postępujemy tak do wyczerpania składników. 3. Bułeczki pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Studzimy. 4. Cukier puder mieszamy z odrobiną gorącej wody. Lukrem polewamy bułeczki

Szefowa kuchni
Babka majonezowa z budyniem 231

zostaje No i ciacho cieszy się zwykle dużą popularnością, więc Wasza babka szybko zniknie ze świątecznego stołu. Babkę majonezową możecie udekorować dowolnie – cukrem pudrem, polewą czekoladową, lukrem – wszystkim, co lubicie. U nas bez niczego, bo takie ciacha „surowe” bardzo lubimy Ja tym razem wygrzebałam gdzieś, nigdy nie używaną formę do mniejszych babeczek i upiekłam od razu

Mieszam w Garnku
Ciasta na Wielkanoc 354

wolą ich wersje fit. Udanych wypieków! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Ciasto marchewkowe bez mąki Ciasto owsiane Ciasto pomarańczowe bez mąki Keks 2016 Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem Murzynek Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka

Moja smaczna kuchnia
Drożdżowa babka wielkanocna 181

formy włożyć cały migdał.Wyrośnięte ciasto przełożyć do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w 200 º  C ok.45 minut lub do suchego patyczka.Upieczoną babkę wyjąć,polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem

Anielskie wypieki
MLECZNE DROŻDŻÓWKI 158

Pyszne i puszyste bułeczki mleczne , moje obficie oblane domowym lukrem cytrynowym i ozdobione cukierkami :)  Ślicznie wyglądają, ale niestety szybko znikają !  Liczba porcji: 6 sztuk Czas: 1,5 h  SKŁADNIKI: 500 g mąki 200 ml mleka 70 g masła 60 g cukru ( w tym 2 łyżki cukru waniliowego) 20 g drożdży 1 żółtko Szczypta soli 1 żółtko PRZYGOTOWANIE

Marcepanowa kuchnia
Babka jogurtowa 295

foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszką manną. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce. Podajemy z lukrem lub posypane cukrem pudrem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babka cytrynowa z gotowanymi cytrynami 202

struktury piany. Po wymieszaniu ciasto przełożyłam do wysmarowanej tłuszczem foremki. Wstawiłam do gorącego piekarnika na około 45 – 50 minut. Sprawdziłam patyczkiem. Po wystudzeniu, wyjęłam z foremki i pokryłam ją lukrem ( z tego przepisu ) Kolejny przepis na smaczną, tym razem aromatyczną babkę cytrynową z ugotowanymi cytrynami. Może się skusicie i upieczecie...? Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu

Kuchnia u Krysi
Wiosenne ptasie mleczko 326

łyżek wiśniowej galaretki, 7 łyżek cytrynowej, 7 łyżek agrestowej, utworzy się ciekawy wzór. Ptasie mleczko włóż do lodówki na 3 godziny, ja włożyłam na całą noc. Rano polałamróżowym lukrem i obsypałam kolorowym cukrem. Smacznego

Kurnikowo
Najlepsze czekoladowe babeczki 222

właśnie tak robiliśmy i bardzo dobrze się wszystko upiekło.  Po upieczeniu babeczki wyciągamy z foremek i stawiamy do góry nogami, aby wystygły. Dekorujemy wedle uznania roztopioną czekoladą, lukrem (przepis tutaj) lub cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Majonezowa babka z kandyzowanymi skórkami 274

łyżek Majonezu Kieleckiego 500 ml 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z 1 limonki około 50 g kandyzowanej skórki Uwaga! Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do ozdoby: lukier, kandyzowane skórki, jadalne kwiatki Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy białka, do drugiej żółtka. Białka ubijamy z małą szczyptą soli. Następnie stopniowo wsypujemy oba rodzaje cukru, miksując. Kolejno powoli dodajemy żółtka

Słodkie okruszki
babka majonezowa z migdałami 203

wysmarowanej masłem i obsypanej tartą bułką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piekę około 50 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu dekoruję babkę lukrem i posypuję prażonymi płatkami migdałowymi

babka w formie