lukier - 7892 przepisów (strona:314/527)

Ciasto Rozpusta 163

nitka). Studzimy, ale masa ma być lekko ciepła, dodajemy masło WYKONANIE: blat ciasta kruchego masa serowa blat ciasta kruchego masa kajmakowa blat ciasta kruchego ( marmoladą do wewnątrz) polewa lub lukier czekoladowy i biały Smacznego

Domowe ciasta
Babka z jogurtem greckim 142

mąką. Wyrównujemy Pieczemy 50-60 minut w temp. 175-180 stopni .  Zostawiamy 30 minut do ostudzenia w formie.  Następnie przekładamy i „suszymy” na kratce.  Można polać lukrem,  ale i bez niego jest wystarczająco słodka J Smacznego

Domowe ciasta
Pierniczki 87

sztuk. Przerobiłam pierniczki nadziewane, z witrażykami, z glazurą czekoladową i w iem, że najlepsza zabawa, szczególnie z dziećmi to dekorowanie, ale dla mnie w smaku najlepsze są pierniczki bez lukru i różnych dodatków. Pierniczki z tego przepisu tylko nadziewane dżemem Składniki: 500 g mąki 2 białka 4 żółtka 3 łyżki przyprawy do pierników 1/4 szkl. cukru 1,5 łyżki kakao

Na moim talerzu
Małe gniazdka/ Pączki hiszpańskie 120

swoje gniazdka polałam ponczem cytrynowym (dlatego się tak "święcą") by nie były za słodkie (sok z połowy cytryny i łyżeczka cukru pudru delikatnie mieszamy) oczywiście można polać lukrem (cukier puder, sok z cytryny i 2-3 łyżki gorącej wody -ucieramy, aż będzie śnieżnobiały). Mmm Pycha! Znajdziesz u mnie i przepis na faworki . Polecam ! Zapraszam na Facebooka

Na moim talerzu
Kruche ciasteczka 97

użyłam miksera). Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na pół godziny. Ciasto wałkujemy cieniutko i wykrawamy różne kształty. Pieczemy 5-6 minut w 170 stopniach. Można udekorować lukrem ( ja użyłam pisaków ). Mmm Pycha! Mój

Na moim talerzu
Babka marchewkowa z cynamonem 123

łyżką.  Gotową masę przełożyć do formy babkowej wysmarowanej tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny w temp. 180 st. C.  Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem, bądź lukrem

Kuchenne aromaty
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 157

kółeczka. Smażymy oponki na gorącym tłuszczu na złoty kolor po obu ze stron. Usmażone oponki wyjmujemy na ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec ucierany... 160

floresy, ale nie jest to konieczne]. Piecz  około 40-50 minut. Przetudź w foremce, a następnie wyjmij na kratkę. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem

Lejdi of the house
Oponki serowe 148

czubatych łyżek Oponki serowe – Dodatkowe składniki: tłuszcz do smażenia np. olej rzepakowy (4 szklanki = 1 litr) 1 kieliszek spirytusu – ok. 30 ml (dodać do zimnego oleju) lukier lub cukier puder do oprószenia oponek obręcz o średnicy ok. 8 cm i kieliszek z otworem o średnicy ok. 3,5 cm *szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis

Kulinarne Przeboje
Babeczki na białkach 89

które wykonamy na samych białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.     Składniki: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 300g mąki pszennej 100ml oleju 100ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki

Blog z Apetytem
Domowe pierniczki 109

około 1-1,5 cm od siebie. Piecz ok. 10-15 minut (w zależności od grubości) w temp. 180 stopni.     Rady: 1. Do dekoracji… pisaki lukrowe, lukier (zrobiony samodzielnie lub ze sklepu), cukrowe dekoracje (koraliki, gwiazdki, kwiatki), kolorowa posypka do ciast, polewa czekoladowa, bakalie. 2. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale zmiękną w ciągu

Kulinarne S.O.S.
Keks makowy z bakaliami 148

termoobiegiem i piec około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. *Szklanka o pojemności 250ml. Inspiracja

Ala piecze i gotuje
Drożdżowa strucla makowa 77

Drożdżowa strucla makowa z lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Artykuł Drożdżowa strucla makowa pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto jogurtowe z migdałami 114

pieczenia i pieczemy przez około 50-60 minut (do tzw. suchego patyczka). Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić możemy przykryć od góry folią aluminiową. Po upieczeniu można ozdobić lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Ciasto jogurtowe z migdałami #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
sernik rosyjski 147

prze 10 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 60-70 min. Pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy lukrem cytrynowym lub posypujemy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania