lukier - 7892 przepisów (strona:307/527)

Makowiec mojej Mamy w nowoczesnej wersji 87

grubych oczkach jabłko i marmoladę. Wymieszać. Na końcu dodać ubite białko i wymieszać. Masę wylać na spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 55 minut. Polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Posypać płatkami migdałowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w POBIERZ można pobrać przepis i wydrukować Makowiec mojej Mamy w nowoczesnej wersji Pobierz

Przepisy Babci
Sernik z rodzynkami (krakowski) 260

przez 20 minut ciasto -NIE OTWIERAJĄC drzwiczek. Po tym czasie uchylamy piekarnik i studzimy sernik (po około godzinie możemy wyciągnąć). Całkowicie wystudzony wkładamy na noc do lodówki. Rano przygotowujemy lukier:mieszamy cukier puder z odrobiną wodą, lukrujemy z góry. Czekamy, aż lekko zastygnie i wtedy dopiero kroimy

Lena Gotuje
Babka marchewkowo-pomarańczowa 140

formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut – do suchego patyczka. Po ostygnięciu babki wyjmujemy ją z formy i polewamy lukrem zrobionym z soku pomarańczowego i cukru pudru. Pycha.   Artykuł Babka marchewkowo-pomarańczowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi 151

szybko mieszając dodać mleko w proszku. Mieszać do momentu kiedy wszystkie grudki znikną. Lekko przestudzoną polewą ozdobić chatkę. Dodatkowo możecie udekorować ją w dowolny sposób. Na przykład posypką, lukrem, lub czym tylko chcecie. Chatka Puchatka, czy chatka Baby Jagi? Jak u Was się na nią mówi? Artykuł Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Zaproszenie do "Słodkiej Dekoratornii" 167

przepyszne torty i mam wrażenie, że każdy następny jest lepszy i ładniejszy od poprzedniego, choć to wydawało się już niemożliwe. Ja- Szpileczka piekę pierniczki i ciasteczka i je dekoruję lukrem królewskim. I w tym miejscu chciałam Was zaprosić do mojej słodkiej dekoratornii, którą przenoszę na fb i dopiero startuję. Co tam znajdziecie? Pojawiać się będą głównie zdjęcia słodkości wykonanych przeze

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cytrynowa babka majonezowa 140

kaszą manną. Ciasto przelewamy do formy.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni  z termoobiegiem przez ok. 45 min.  Po ostudzeniu babkę posypujemy pudrem lub polewamy lukrem. Przepis pochodzi ze strony: Przepisy Joli

bistro mama
Jadalne prezenty, czyli jak niezobowiązująco, ale od serca obdarować bliskich 90

muffinki z figami Migdałowe kruche babeczki z kremem z prażonych migdałów Wytrawne kruche babeczki z pikantnym kremem twarożkowym z fetą Muffiny czekoladowe z czekoladą Marchewkowe muffiny z orzechami, cytrynowym lukrem i granolą Babka pomarańczowo-cytrynowa Budyniowa babka czekoladowa Babka waniliowa z czekoladową polewą i rodzynkami Syrop do herbaty ucieszy każdego smakosza. W prosty i szybki sposób można go przygotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepyszna babka puszek z jogurtem 134

upieczenia w razie potrzeby lekko przedłużyć czas pieczenia. Po wyjęciu babki z pieca zostawić ją w formie 10 minut. Następnie wyjąć z formy i poczekać aż ostygnie. Polać bakę lukrem – białko ubić widelcem i dodać tyle cukru pudru, żeby powstała gęsta masa. Polać nią babkę. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego dodać masło, cukier i cukier waniliowy, esencję waniliową

Kuchnia Pokoleń
Puszyste ucierane ciasto pomarańczowo - kokosowe 145

duże jajka w temperaturze pokojowej saszetka (40g) budyniu śmietankowego 180 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórka z pomarańczy Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki wody + wiórki kokosowe do posypania  Przygotowanie: Masło razem z cukrem umieszczamy w misce i ubijamy mikserem do powstania puszystej masy (cukier powinien się

ChilliJemy
Babka serowa (twarogowa) 119

górę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st.C i piec 60 minut (lub do suchego patyczka). Babkę wyjąć z formy i przełożyć na talerz/paterę. Gdy ostygnie polać lukrem lub polewą. Artykuł Babka serowa (twarogowa) pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Klasyczne ciasteczka maślane 173

proste do zrobienia. Chyba najłatwiejszy przepis na świecie na kruche ciasteczka. Przydaje się nie tylko na Wielkanoc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremkami dowolne figurki. Po upieczeniu dekorujemy lukrem, rozpuszczoną czekoladą lub cukrowymi pisakami i ciasteczka gotowe! Wymarzyłam sobie na Święta ciasteczka- zajączki

dolcevitainmykitchen
Muffinki z bakaliami 189

jedną babeczkę były to 2 pełne łyżki ciasta). 4. Babeczki piec w 170-180 st.C przez 20-25 minut do zezłocenia. 5. Po upieczeniu i wystudzeniu można dowolnie udekorować - lukrem, czekoladą lub cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Jak zrobić zajączka wielkanocnego? 72

Zając jest jednym z symboli święta Wielkiej Nocy. Zarówno obdarowujemy się nim (a właściwie dzieci ) jak i gości on na stołach w czasie Wielkanocy. Najczęściej jest z lukru albo z czekolady. A ja proponuję wykonać go samodzielnie z… ryżu! Jest całkowicie jadalny, więc na koniec ucztowania, gdy już nasycimy się jego widokiem, możemy polać go ulubionym sosem i sko nsumować

Lamarida.pl
Babka drożdżowa dukielska - kuchnia podkarpacka 169

mąki kukurydzianej 60 g drożdży 1 całe jajko 4-5 żółtek 7 łyżek cukru (oryginalnie 4) 1 szklanka mleka 100 g masła cukier waniliowy szczypta soli rodzynki Opcjonalnie: lukier, polewa, bakalie do dekoracji Drożdże rozkruszamy w dużej misce i rozcieramy z łyżką cukru. Dolewamy ciepłe mleko (nie może być gorące, bo zabije drożdże) i dodajemy 2-3 łyżki mąki pszennej

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania