lukier - 7892 przepisów (strona:301/527)

Wielkanocny tort pod motylem 182

łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej lukier biały ciastka kruche: 100 g mąki pszennej 40 g masła 1 jajko małe szczypta soli 50 g cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej wlewam

wesoła kuchnia
Coś dobrego dla jednego: waniliowy kubeczek z kuchenki mikrofalowej... 172

brazowego miałkiego cukru 1 łyżeczka ektraktu waniliowego 1 łyżka śmietanki (może być 36%, lub mniej) 5 łyżek maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo, opcjonalnie, do posmarowania  na lukier: cukier puder + odrobina wody + cukrowe groszki do dekoracji; lub: trochę gotowej masy do przekładania ciast;  lub: miód, golden syrup, albo dżem Stop masło w małej miseczce w mikrofali - okolice

Lejdi of the house
Zostań ze mną 122

sama nie wiem. Wiem na pewno, że to balsam na duszę zmęczoną codziennymi zmaganiami z życiem.  To powieść pełna emocji, miłości i uczuć, ale tych prawdziwych realnych bez lukru, na osłodę są za to piękne czułości listy jakie bohaterowie piszą do siebie. Jak się dowiedziałam po lekturze to trzecia i ostatnia część opowieści o Matyldzie i Kosmie, dlatego

Cynamonowe szczęście
Babeczki kakaowe 122

grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam babeczki na ok. 25 minut na środową półkę piekarnika. Gotowe posypuję cukrem pudrem i dekoruję dżemem brzoskwiniowym lub polewam polewą, lukrem. Smacznego! Przepis zmodyfikowany pochodzi stąd

Zasmakuj Kuchni
drożdżowa babka z rodzynkami,mieszanką keksową... 172

Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, wstawić formy i piec około 50 minut, babki w formach wystudzić. Cukier puder dobrze wymieszać z mlekiem na nie za gęsty lukier, polać babki i posypać kolorową posypką - babka drożdżowa z rodzynkami, mieszanką keksową o aromacie pomarańczy jest bardzo smaczna, aromatyczna i doskonale smakuje na Wielkanocny deser.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Makowiec mojej Mamy w nowoczesnej wersji 115

grubych oczkach jabłko i marmoladę. Wymieszać. Na końcu dodać ubite białko i wymieszać. Masę wylać na spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 55 minut. Polać lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Posypać płatkami migdałowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w POBIERZ można pobrać przepis i wydrukować Makowiec mojej Mamy w nowoczesnej wersji Pobierz

Przepisy Babci
Sernik z rodzynkami (krakowski) 281

przez 20 minut ciasto -NIE OTWIERAJĄC drzwiczek. Po tym czasie uchylamy piekarnik i studzimy sernik (po około godzinie możemy wyciągnąć). Całkowicie wystudzony wkładamy na noc do lodówki. Rano przygotowujemy lukier:mieszamy cukier puder z odrobiną wodą, lukrujemy z góry. Czekamy, aż lekko zastygnie i wtedy dopiero kroimy

Lena Gotuje
Babka marchewkowo-pomarańczowa 165

formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut – do suchego patyczka. Po ostygnięciu babki wyjmujemy ją z formy i polewamy lukrem zrobionym z soku pomarańczowego i cukru pudru. Pycha.   Artykuł Babka marchewkowo-pomarańczowa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi 169

szybko mieszając dodać mleko w proszku. Mieszać do momentu kiedy wszystkie grudki znikną. Lekko przestudzoną polewą ozdobić chatkę. Dodatkowo możecie udekorować ją w dowolny sposób. Na przykład posypką, lukrem, lub czym tylko chcecie. Chatka Puchatka, czy chatka Baby Jagi? Jak u Was się na nią mówi? Artykuł Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Zaproszenie do "Słodkiej Dekoratornii" 196

przepyszne torty i mam wrażenie, że każdy następny jest lepszy i ładniejszy od poprzedniego, choć to wydawało się już niemożliwe. Ja- Szpileczka piekę pierniczki i ciasteczka i je dekoruję lukrem królewskim. I w tym miejscu chciałam Was zaprosić do mojej słodkiej dekoratornii, którą przenoszę na fb i dopiero startuję. Co tam znajdziecie? Pojawiać się będą głównie zdjęcia słodkości wykonanych przeze

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Cytrynowa babka majonezowa 170

kaszą manną. Ciasto przelewamy do formy.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni  z termoobiegiem przez ok. 45 min.  Po ostudzeniu babkę posypujemy pudrem lub polewamy lukrem. Przepis pochodzi ze strony: Przepisy Joli

bistro mama
Jadalne prezenty, czyli jak niezobowiązująco, ale od serca obdarować bliskich 116

muffinki z figami Migdałowe kruche babeczki z kremem z prażonych migdałów Wytrawne kruche babeczki z pikantnym kremem twarożkowym z fetą Muffiny czekoladowe z czekoladą Marchewkowe muffiny z orzechami, cytrynowym lukrem i granolą Babka pomarańczowo-cytrynowa Budyniowa babka czekoladowa Babka waniliowa z czekoladową polewą i rodzynkami Syrop do herbaty ucieszy każdego smakosza. W prosty i szybki sposób można go przygotować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepyszna babka puszek z jogurtem 158

upieczenia w razie potrzeby lekko przedłużyć czas pieczenia. Po wyjęciu babki z pieca zostawić ją w formie 10 minut. Następnie wyjąć z formy i poczekać aż ostygnie. Polać bakę lukrem – białko ubić widelcem i dodać tyle cukru pudru, żeby powstała gęsta masa. Polać nią babkę. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego dodać masło, cukier i cukier waniliowy, esencję waniliową

Kuchnia Pokoleń