Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na gładką masę. Jak już masa jest puszysta i gładka dodawać po jednym żółtku i dokładnie wymieszać. Następnie wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać całe jajko i dokładnie wymieszać. Wiśnie odcedzić i obtoczyć w bułce tartej. Blaszkę o wymiarach 20×23 wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do blaszki. Na górze rozłożyć wiśnie, lekko je zanurzając w cieście. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 C przez 40 – 45 minut. Jak ciasto wyst... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl