lukier - 7892 przepisów (strona:306/527)

Babka kawowo-pomarańczowa 235

połączenia składników. Keksówkę (u mnie 12x30cm) wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy po łyżce masy, do wyczerpania składników. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.  3. Przygotowujemy lukier: gorącą wodę mieszamy z cukrem pudrem. Wylewamy na ostudzone ciasto, posypujemy skórką pomarańczową

Szefowa kuchni
pierniki norymberskie 187

wafla) nakładam łyżką ciasto i lekko spłaszczam łyżką nadając mu odpowiedni kształt. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę pierniki około 20 minut. Po wystudzeniu dekoruję lukrem królewskim lub roztopioną czekoladą

babka w formie
Szybki piernik korzenny 240

pieczenia, wyłóż na nią ciasto i wyrównaj jego wierzch. Piernik piecz ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia, a następnie udekoruj go lukrem lub innymi ozdobami. Smacznego   Artykuł Szybki piernik korzenny pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
PIERNIK DOJRZEWAJĄCY + FILMIK 184

formie keksowej każdy placek osobno w piekarniku w temperaturze 170-180 *C, przez około 20 minut. Następnie pierniki przecinamy wzdłuż i smarujemy powidłami, możemy polać na wierzchu płynną czekoladą, lukrem i ozdobić orzechami. Podczas jedzenia dań świątecznych mogą wystąpić uczucia sytości lub wzdęcia. W tych dolegliwościach pomoże ci Espumisan Max- wyrób medyczny CE. Jest rewelacyjny, tylko jedna kapsuła i już

Kulinarne Fantazje Marioli
Trójkolorowy wieniec drożdżowy 174

czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 17o⁰ C na ok 35- 40 minut (do suchego patyczka). Gotowy wieniec przekładamy na kratkę do studzenia i jeszcze lekko ciepły smarujemy gęstym lukrem przygotowanym z białka i cukru pudru. „Espumisan Max to wyrób medyczny

Kuchnia w czekoladzie
Bezglutenowe pierniczki z masłem orzechowym na mące z ciecierzycy 223

dłużej, bo będą twarde!) w temperaturze 180 stopni. (Początkowo pierniczki będą miękkie i delikatne, ale podczas stygnięcia nabiorą odpowiedniej kruchości.) Ostudzone ciastka porządnie posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, bądź polewą czekoladową i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.  (*) Do pierniczków użyłam mąki z ciecierzycy oraz kremowej pasty orzechowej Witpak. Oba produkty są do nabycia na stronie sklepu Zdrowy Market

Di gotuje
Muffinki z kawałkami czekolady i polewą 148

wrzenia. Gorącą zdejmuję i wrzucam kawałki czekolady, mieszam do rozpuszczenia. Łyżeczką nakładam małe porcje na gotowe muffiny, dekoruję posypką. Gotowe muffinki można posypać cukrem pudrem lub oblać, np. smakowym lukrem rezygnując z polewy – dla mnie jednak wygrywa dodatkowa porcja czekolady

Zasmakuj Kuchni
Zielone ciasto z rodzynkami 164

różnić w zależności od rodzaju piekarnika oraz mocy; w piekarnikach grzanych butlą gazu ciasto piekłam ok. 60 minut. Gotowe wyłóż na blat, wystudź i posyp cukrem pudrem. Można udekorować lukrem lub polewą z białej lub gorzkiej czekolady. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Muffiny piernikowe 149

wykładałam jeszcze dwie płaskie łyżeczki ciasta. Wysokość surowego ciasta sięgała 3/4 wysokości foremki. Tak przygotowane do wypieków piekłam 30 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.  Przyozdobiłam lukrem  tutaj , gotową posypką i orzechami.  Smacznego!  Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Kopertki z makiem 145

siebie dwa  rogi po skosie. Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 180 stopniach przez ok.20 minut. Po wystudzeniu koperty polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem Uwaga: Nie czekamy, aż ciasto wyrośnie jak przy standardowych bułeczkach drożdżowych. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko, bo jeszcze wyrośnie podczas pieczenia. Z podanej ilości wychodzi ok. 50 sztuk

Bon appetit mon amie
Babka makowo-drożdżowa, pyszna 163

nagrzać piekarnik do 130 C i włożyć formę z ciastem. Zwiększyć temperaturę do 180C i piec babkę godzinę. Chwilkę zostawić babkę w formie, następnie delikatnie wyjąć. Polać babkę lukrem z cukru pudru. Babka jest pyszna. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Dyniowe bułeczki cynamonowe (Pumpkin Cinnamon Rolls) 156

puree z dyni jajko łyżeczka przyprawy Pumpkin Spice lub cynamonu szczypta soli nadzienie cynamonowe: 2 łyżki masła 1/2 szkl. brązowego cukru łyżka cynamonu łyżka przyprawy Pumpkin Spice dodatkowo:  lukier Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać łyżkę cukru i połowę mleka. Wymieszać i odstawić na około 10 minut, aby powstał rozczyn. Masło roztopić. Mąkę przesiać do miski, dodać przyprawę Pumpkin Spice

wyzwania kuchenne
Faworki – najlepszy przepis 200

Tłusty czwartek to dla mnie przede wszystkim faworki. Pączki też lubię. Najbardziej te z lukrem i koniecznie skórką pomarańczową. Jednak faworki to mój faworyt i staram się je robić przynajmniej raz na dwa lata, a jak się uda to częściej Chcę się z Wami podzielić naszym rodzinnym przepisem na faworki. Zaznaczę, że to najlepszy przepis  Według niego faworki robiły

Figa S-makiem