lukier - 7892 przepisów (strona:312/527)

PIECZONE OPONKI SEROWE (keto, LCHF, bez glutenu) 410

uzyskania złotego koloru, pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Po wyjęciu z piekarnika pieczone oponki serowe można opcjonalnie posypać słodzikiem w postaci pudru jak tradycyjne bądź zrobić lukier np z ksylitolu i soku z cytryny albo oblać polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi itp. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 355 g, 634 kcal

Ola la LCHF
Puszyste ciasto z wiśniami, szybkie i niezwykle proste. 111

ciasto do blaszki. Na górze rozłożyć wiśnie, lekko je zanurzając w cieście. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 C przez 40 – 45 minut. Jak ciasto wystygnie polać ciasto lukrem. Ciasto jest pycha

Kuchnia Pokoleń
Szybkie oponki z serków homogenizowanych 106

dobrze rozgrzewamy) z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Lekko wystudzone oponki obsypujemy cukrem pudrem (można również posmarować je lukrem). [caption id="attachment_8055" align="aligncenter" width="1024"] Szybkie oponki z serków homogenizowanych[/caption] Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek: Faworki Z Piekarnika Mini Pączki Z Serka Homogenizowanego (104 Kcal) Dietetyczne

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na kruchym cieście 73

Zacznijmy od tego, że poleciła mi go Justyna Miał być z jabłkami i lukrem, wyszedł na samym (jakże delikatnym!) cieście kruchym posypany cukrem pudrem.. nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła… Ale wersja z jabłkami to praca domowa na następny weekend;) Był wspaniały, kremowy, delikatny, prosty w przygotowaniu, zachwycił moich gości – zgadzam się z Justyną i dziękuję

Zasmakuj Kuchni
Tort z kremem jogurtowym z białą czekoladą i chrupiącą polewą 123

macie problem z dekoracją boków tortu lub chcecie, aby Wasz wypiek wyglądał nietuzinkowo to polecam zaopatrzyć się w taśmę dekoracyjną . Na stronie sklepu znajdziecie też bogatą ofertę mas i lukrów plastycznych oraz dobrej jakości barwników .  Dla mnie to istny raj, ponieważ uwielbiam takie gadżety, które zwykle ciasto zamieniają w słodkie cudo

Di gotuje
Ciasteczka owsiane z orzechami włoskimi 111

grubość ok. pół centymetra. Wycinać dowolne kształty. Poukładać na papierze do pieczenia i piec ok. 13-15 minut w temp 180 stopni. po upieczeniu można udekorować polewą lu lukrem - ja z tego zrezygnowałam, bo były pyszne także bez polewy.  Przepis znalazłam w gazetce "Kruche ciasta i ciasteczka" Hanny Jachowskiej

Mania Wypiekania
Ciasto cytrynowo jogurtowe z makiem 120

cukru 3 jajka 150 ml greckiego jogurtu, 10% tłuszczu 50 ml soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 150 g masła Cytrynowy lukier 2 łyżki soku z cytryny 50 g cukru pudru Nastaw piekarnik na 175ºC. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w pokojowej temperaturze. Miękkie masło zmiksuj z cukrem i solą na puszysto. Dodaj

codojedzenia
Dziecinnie proste muffinki z czekoladą. Krok po kroku. 243

drewnianym patyczkiem babeczkę, aby sprawdzić czy w środku nie ma surowego ciasta.   Dziecinnie proste muffinki z czekoladą podawaj z cukrem pudrem lub polne lukrem przepis znajdziesz TU (link)   Nasza szalona kulinarna blogerka Zosia, przygotowała dla Was kolejny rewelacyjny przepis. Dziecinnie proste muffinki z czekoladą nie sprawią problemu nawet największemu laikowi. Jeżeli

kuron.com.pl
Mini gniazdka hiszpańskie 118

zaraz możemy zajadać się przepysznymi gniazdkami. Polecam!     Składniki: 250ml wody 100g masła szczypta soli 200g mąki pszennej 4 jajka Dodatkowo: olej lub smalec do smażenia lukier (cukier puder + gorąca woda)     *** W garnuszku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż masło się całkowicie roztopi *** *** Następnie do garnuszka wsypujemy

Blog z Apetytem
Pączki kokosowo jagodowe 150

smażenia pączków budyń jagodowy: 375 ml mleczka kokosowego/1 i 1/2 szklanki/ 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru trzcinowego 20 dag jagód mrożonych 1 łyżka masła lukier: 1 szklanka cukru pudru mleko ciepłe polewa jagodowa: 0,5 łyżeczki żelatyny 50 ml soku jagodowego wiórki kokosowe Ciasto: Przepis na 18 sztuk Mąkę dzień wcześniej ustawiam koło kuchenki żeby się

wesoła kuchnia
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 99

kółeczka. Smażymy oponki na gorącym tłuszczu na złoty kolor po obu ze stron. Usmażone oponki wyjmujemy na ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Drożdżówki maślankowe z jabłkami i orzechami - fit 160

Domowe drożdżówki są pyszne, mięciutkie, puszyste i o niebo zdrowsze od sklepowych zapychaczy. Drożdżowe bułeczki nie muszą być oblepione lukrem lub odsypane toną cukru. Wystarczy przed pieczeniem posmarować je jajkiem rozbełtanym mlekiem, a staną się śliczne, błyszczące i bardzo apetyczne. Moje bułeczki upiekłam z mąki orkiszowej jasnej wymieszanej z pełnoziarnistą, cukier zastąpiłam miodem, mleko maślanką i nadziałam tartymi jabłkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybkie pączki serowe z powidłami 152

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Szybkie pączki serowe z powidłami

mojewypiekiinietylko
drożdżówki zawijane z serem 128

minut do napuszenia. Wstawiam do gorącego piekarnika, piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę dokładnie mieszam z cukrem pudrem tak, by nie powstały grudki. Gorące drożdżówki dekoruję lukrem

babka w formie
Puszyste Drożdżówki z Jagodami 120

250g mąki pszennej 50g cukru 50g masła szczypta soli 1 całe jajko 2 żółtka SKŁADNIKI NA FARSZ: 140g jagód DO POSMAROWANIA BUŁEK: 1 żółtko 1 łyżka mleka SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 białko 3/4 szkl cukru pudru WYKONANIE: 1. Mleko delikatnie rozgrzać, rozpuścić w nim drożdże, dodać 2 łyżki mąki i 1 łyżkę cukru. Przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania