lukier - 7892 przepisów (strona:319/527)

Wilgotne ciasto czekoladowe 108

Wilgotne ciasto czekoladowe, proste w przygotowaniu, bez miksera, w kilka chwil i do pieca. Gotowe można udekorować cukrem pudrem, polewą, lukrem, ja jednak dziś zrezygnowałam z wszelakich dodatków. A jest radocha! SMACZNEGO! Cudne, mokre ciasto czekoladowe z dodatkiem dżemu malinowego, no idealne do dzisiejszej kawy przy tym pięknym słońcu! Inspiracja tutaj . SKŁADNIKI: 125 g masła 250 ml mleka 1 jajko

Zasmakuj Kuchni
Sernik bardzo puszysty 833

godz. by lepiej można było go kroić. Jeśli zdecydujemy się kroić sernik wkrótce po upieczeniu to będzie to  naprawdę dużym wyzwaniem, bo jest bardzo delikatny. Można polać go lukrem, ja tylko opudrowałam cukrem. Udaje się również z sera z wiaderka, ale jest bardzo, bardzo pulchny. przepis z Moje wypieki

Proste Potrawy
Strucla z makiem 150

termoobiegiem 30-35 minut, aż ładnie się zarumieni. Na koniec białko ubijamy na sztywną pianę dodajemy do niego cukier puder i dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym lukrem polewamy przestudzoną struclę. Smacznego Artykuł Strucla z makiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Ekspresowe pierniczki orzechowo-migdałowe z suszonymi owocami 79

jedne z najszybszych i najpyszniejszych pierniczków, które dotychczas jadłam.   Są dość słodkie, więc nie potrzebują lukru oraz żadnej polewy. Piekę je bardzo często - nie tylko w okresie świątecznym. Dzięki orzechom długo zachowują swoją świeżość, dlatego idealnie smakują bezpośrednio po upieczeniu, jak również po dłuższym przechowywaniu. Ciastka są miękkie w środku oraz kusząco i pięknie pachną... Polecam!  (około

Di gotuje
Sernik królewski 190

pieczemy (opcja góra – dół) przez 1 godzinę. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w piekarniku na 60 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu ciasto możemy polać lukrem *** *** Sernik królewski najlepiej przed podaniem schłodzić w lodówce *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE

Blog z Apetytem
PYSZNE Pierniczki na ŚWIĘTA 902

dobrze trzymają kształt. Bardzo polecam… W przyszłym tygodniu postaram się przygotować nowy post z dekorowania pierniczków. Na razie jak udekorować pierniczki można zobaczyć tutaj: „Proste Dekorowanie Pierniczków – Przepis na Lukier” (klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PYSZNE Pierniczki na ŚWIĘTA Składniki: 500g naturalnego miodu 500g cukru 500g masła 5 łyżek kakao

Mała Cukierenka
Strucla z makiem 77

rozmąconym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec 35-40 minut w temperaturze 170 stopni (ja piekłam 35 minut w termoobiegu w 150 stopniach).   Po wystudzeniu strucle dekorujemy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

cucinare
Jabłecznik, szarlotka na miodowym spodzie 213

siebie ciasta midowe, zyskuje na smaku z dnia na dzień. Masa jabłkowa każdego dnia lepiej przenika ciasto miodowe. Przepis odnaleziony w zeszłorocznej Kobiecie i Życiu. W oryginale z lukrem, ale nie bardzo mi on tu pasował. Za to do masy z jabłek, warto dodać sporo skórki pomarańczowej, dla nadania ciastu ciekawej nutki smakowej. Ja tradycyjnie do masy jabłkowej użyłam jabłek

Mieszam w Garnku
Drożdżowe pierniczki (miękkie) I o tym gdzie tanio kupić prezenty? 175

około 9-12 minut (należy je obserwować, warto pierwszą partię zrobić mniejszą by wyłapać idealny czas dla waszego piekarnika). Upieczone pierniczki należy wystudzić i dopiero wówczas można je dekorować lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Piernikowe kuleczki z bakaliami – deser bez pieczenia 166

bakaliami możecie obtoczyć w cukrze pudrze lub zanurzyć w czekoladzie. Spróbujcie, polecam. Składniki: (podane składniki są na małą porcje kuleczek, ilość można zwiększyć) 100 g pierniczków bez polewy i lukru* 2 łyżki miodu wielokwiatowego – do nabycia w Yerba MaTe 24 około 2-3 pełne łyżki białego sera (kremowy) 2 pełne łyżki rodzynek** – do nabycia w Yerba MaTe

Słodkie okruszki
Ciasto jogurtowe z jagodami 130

następnie posypać resztą jagód. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 45-55 minut do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu posmarować wierzch ciasta lukrem (czyli śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem). Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Ciasto jogurtowe z jagodami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makowiec drożdżowy 133

makowce ułożyć na blaszce, odstawić na 15-20 minut, aż ciasto lekko podrośnie, piec w temp. ok. 170-180 stopni przez 45 minut. Gotowe makowce dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania