lukier - 7892 przepisów (strona:313/527)

Tradycyjne oponki serowe 125

Pączki hiszpańskie Pączki z serka mascarpone Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Tradycyjne oponki serowe appeared first

mojewypiekiinietylko
Przekładane kruche ciasto z marmoladą 74

Mój m-żonek uwielbia takie ciasta, więc dla niego im więcej marmolady tym lepiej. Uprzedzam jednak, aby nie była bardzo słodka, ponieważ jej smak dominuje i w połączeniu z lukrem ciasto by było nie do przełknięcia ;-) Radzę użyć ulubionej marmolady, którą można jeść łyżkami. Tylko wtedy będziemy mieli pewność, że ciasto wyjdzie naprawdę smaczne. I choć mamy jeszcze karnawał

Arabeska waniliowa
Norymberska babka z migdałami 119

typowa drożdżówka. Składniki trzeba natomiast dokładnie zmiksować lub wymieszać, a potem już tylko czekać. W smaku babka jest pyszna – delikatna i puszysta, dosyć słodka, więc nie przesadzajmy z lukrem. Pamiętać należy także o tym, aby nóż do krojenia ciasta był naprawdę ostry, w przeciwnym razie mogą być problemy. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Keks dyniowo-piernikowy 109

wyczujecie, to sprawi ona, że keks będzie wilgotny i długo świeży. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową lub polukrować. U mnie poniekąd jest jedno i drugie, ponieważ zrobiłam lukier kakaowy, który wyglądem przypomina czekoladę. Ja ogólnie lubię keksy, zwłaszcza takie wilgotne i napakowane bakaliami, ale ten jest wyjątkowy ze względu na swój piernikowy charakter. Polecam :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Bułeczki z jagodami i serem 106

Drożdżowe bułeczki z nadzieniem serowo-jagodowym i lukrem na wierzchu. Od typowych jagodzianek (oprócz dodatku sera) odróżnia je sposób wykonania i kształt, jak zresztą widać na zdjęciach. Przygotowanie takich bułeczek jest całkiem proste i nie wymaga specjalnego formowania każdej, oddzielnej porcji. Najprościej można opisać to w następujący sposób: rozwałkować, przeciąć, posmarować masą serową, posypać jagodami, złożyć na połowę i pokroić

Arabeska waniliowa
Piernik litewski z bakaliami 72

Prosty i całkiem szybki piernik bakaliowy, z dodatkiem mąki żytniej. Aromatyczny, wilgotny, lekko lepiący i... słodki, a w związku z tym nie oblewałam go żadną polewą, ani tym bardziej lukrem, co by nie przesłodzić. Piernik ten wystarczy zrobić na krótko przed Świętami, ponieważ nie musi on leżakować i jest dobry już na drugi dzień po upieczeniu. To przepis

Arabeska waniliowa
Bezproblemowe rogaliki serowe 145

miski, miesza i zagniata. Następnie powstałe ciasto dzieli się na porcje, wałkuje, wykraja i formuje rogaliki. Nie będą one niczym nadziewane (ciasto i tak jest odpowiednio słodkie, plus jeszcze lukier), więc przy zawijaniu nawet nie trzeba specjalnie się starać. Łatwość przygotowania i ciasto, które nie klei się do rąk to dwie podstawowe zalety przepisu. Dzięki nim właśnie rogaliki zostały nazwane

Arabeska waniliowa
Gwiazda makowa z marcepanem 111

masa makowa była widoczna na zewnątrz. Tak przygotowane ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego na 160′ na ok 40-45 minut. Upieczone ciasto dekorujemy ja tym razem wybrałam lukier i gwiazdki cukrowe, ale czekolada też się świetnie sprawdza. Gwiazda makowa – gotowa! Jeżeli przepis Ci się spodobał i chcesz być informowany o nowych wpisach, zapraszam Cię do polubienia Cookery.pl

Cookery.pl
babka 81

włożyć ciemne do formy na ciasto jasne . Piec  w  nagrzanym piekarniku  do temp. 180°C przez ok. 35-40 minut. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem ,lub lukrem

mojej kuchni
szybkie ciasteczka pelne smaku cytryny, idealne na wiosne 95

masła, temperatury pokojowej 66 g cukier 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowy 2 1/4 szklanki --270 g mąki 1/2 łyżeczki sól 1 cytryna skórka lukier 120 g cukier puder 2-3 łyżki sok z cytryny Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 200 °C .Do miski miksera włożyć masło i cukier,utrzeć na puch. Dodać po jednym jajku

mojej kuchni
babka z gara 82

zamykamy formę.Zanurzamy formę w wodzie i zamykam garnek przykrywką. Gotuję babkę 1 godzinę pod przykryciem i 10 minut bez pokrywki garnka... . POLECAM przepis wraz z blaszka dostałam....  lukier cytrynowy Składniki: ok. 1 szklanki 2-3 łyżki soku z cytryny przesiany cukier puder ucierać z sokiem z cytryny na gładko Polewa kakaowa z żelatyną z forum cincin 4 łyżki

mojej kuchni
Miniserniczki z piernikową kruszonką 132

odrobiną soli. Stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy proszek budyniowy i miksujemy na najniższych obrotach. Delikatnie łączymy ze śmietaną. Piernikowa kruszonka: 4 spore pokruszone pierniki w lukrze kilka pokruszonych biszkoptów 1 łyżka masła 1 żółtko Z podanych składników zarabiamy kruszonkę ( ma być lekko lepka, ale jednocześnie sypka). Dodatkowo:  mały słoik konfitury z czarnej porzeczki WYKONANIE : babeczki

Domowe ciasta
Ciastka Grzybki mleczno- owocowe 136

łyżki masy śmietankowej przykrywamy ciasteczkiem z dziurką wkładamy „korzonek” odstawiamy na 1 godzinę do lodówki( aby poszczególne elementy dobrze się  trzymały)  dekorujemy ulubiona polewą lub lukrem   Smacznego

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania