mega prosty przepis – jedynie wymieszanie składników, banalne! przekonajcie się sami Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, wiórki kokosowe, posypki, polać polewą, lukrem smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę je często wracając do tego przepisu, który mnie nigdy nie zawiódł, dlatego polecam! SKŁADNIKI: 2 szklanki przesianej
Zasmakuj Kuchnibyście mieli ochotę i przepis, na który wypiek uszczęśliwił by Was najbardziej :) Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem curry, z cebuli i boczniaków, z czarnuszką
Dzieje kuchennej Wiewiórytortownica o średnicy 18 cm 1 ¼ szkl. mąki, 125 g masła, 100 g serka waniliowego, 1/3 szkl. cukru, 1 żółtko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 jabłka, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą i mniejszą). Większą część rozwałkowujemy, wykładamy dno i boki formy. Jabłka obieramy, dzielimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy
słodki bratekucieranie marchewki, ale tym razem wykorzystałam do tego celu męża :) Poszło więc szybko i sprawnie. Moje ciasto polane jest polewą czekoladowa, ale możecie posypać je cukrem pudrem, lub polać lukrem. Jak kto lubi. Wczoraj miałam małych gości i ciasto bardzo im smakowało, myślę, że i Wam posmakuje :) Spróbujecie? Składniki: 1/2 kg marchewki 3,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru
Agusiowe smakołykiEkspresowy pomysł na szybki deser lub niezapowiedzianych gości :) Ciasteczka wychodzą pyszne... smakują tym dużym i małym łasuchom :) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Średniej wielkości jabłko Cukier płaska łyżka jajko cynamon Lukier: Cukier puder pół szklanki Woda gorąca łyżka Ciasto francuskie wyciągam z lodówki pól godziny przed przygotowywaniem ciasteczek. W tym czasie jabłko obieram ze skórki, wydrążam gniazda nasienne i kroję
Kulinarne przygodytortownicy o średnicy 24cm. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystkie składniki utrzeć Jak przygotować puree z dyni Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz ze skórą. Włożyć do naczynia żaroodpornego , nakryć folią aluminiową
O kuchni z uczuciemminut. 10 minut przed końcem wyrastania rogalików rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni. Podrośnięte rogaliki pieczemy przez około 25 minut. Wystudzone rogaliki obficie posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem albo roztopioną czekoladą. Przepis na Rogaliki drożdżowe z gruszką w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Kwintesencja jesieni, czyli drożdżowe rogaliki z gruszką pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plIdealne do kawy, pulchne, wilgotne dzięki dodaniu mrożonych owoców z dużą ilością wiórków kokosowych. Wspaniała propozycja na weekend. Ciasto można polać lukrem, polewą, udekorować wiórkami, tartą czekoladą lub świeżymi owocami. Posypane cukrem pudrem też smakuje obłędnie, klasyka w prostym wydaniu – zapraszam do pieczenia:) Parzcie kawy i smacznego! Ucierane ciasto kokosowo-jogurtowe z truskawkami – pyszna propozycja na słodkie popołudnie
Zasmakuj Kuchnikokosowego 20 ml soku pomarańczowego Wszystkie składniki na krem zbenduj na gładką masę. Wstaw do lodówki na czas pieczenia/studzenia się ciastek. Dobrze wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je udekorować lukrem zrobionym ze szklanki cukru pudru i łyżeczki soku pomarańczowego. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfświeżego imbiru sok z połowy cytryny Wszystkie składniki na krem zblenduj na gładką masę. Wstaw na pół godziny krem do lodówki. Wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je dodatkowo udekorować lukrem przygotowanym ze szklanki cukru pudru i łyżki soku cytrynowego. Smacznego ps. W związku z tym, że nadzienie jest z „twarożku” należy je zjeść w ciągu
greenscarfdość ciekawe smaczki. Zaczynam od czegoś bardzo słodkiego. Rainbow Cookie to ciasteczkowy wosk od Yankee Candle. Delikatny cytrusowy zapach. Bardzo słodki i przyjemny dla nosa. Z nutką waniliowego lukru na tym całym ciasteczku. Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie wszystkie woski od Yankee Candle
Magiczne Życie Martybędący produktem ubocznym procesu fermentacji winogron przy produkcji wina. Używany przy ubijaniu białek nadaje objętości i sztywności ubitej pianie oraz utrwala jej konsystencję. Stosowany jest także przy przygotowywaniu gładkiego lukru, ponieważ zapobiega krystalizacji cukru. Jako naturalny spulchniacz nadaje wypiekom puszystości. * Rysowanie linii na cieście to kwestia wprawy. Rękę trzeba prowadzić bardzo pewnie starając się, aby odstępy były równe. Od odległości
mojewypiekiinietylkoWyłożyć masę jabłkową. Pozostałe ciasto także rozwałkować i położyć na wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 40 minut. Po upieczeniu można polać lukrem lub obsypać cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarozwałkowaną częścią ciasta. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę około 40 minut. Śmietanę dokładnie mieszam z cukrem pudrem tak, by nie było grudek. Gorący jabłecznik dekoruję lukrem
babka w formieminut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo lekko urosną. Gotowe wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Możesz udekorować je polewą lub lukrem. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchni