lukier - 7892 przepisów (strona:309/527)

Muffinki – bazowy, prosty i szybki przepis na 12 sztuk 243

mega prosty przepis – jedynie wymieszanie składników, banalne! przekonajcie się sami Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, wiórki kokosowe, posypki, polać polewą, lukrem smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę je często wracając do tego przepisu, który mnie nigdy nie zawiódł, dlatego polecam! SKŁADNIKI: 2 szklanki przesianej

Zasmakuj Kuchni
Do wyboru, do koloru czyli Kolejna porcja slodkosci :) 222

byście mieli ochotę i przepis, na który wypiek uszczęśliwił by Was najbardziej :) Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem curry, z cebuli i boczniaków, z czarnuszką

Dzieje kuchennej Wiewióry
SZARLOTKA CESARSKA 203

tortownica o średnicy 18 cm 1 ¼ szkl. mąki, 125 g masła, 100 g serka waniliowego, 1/3 szkl. cukru, 1 żółtko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 jabłka, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą i mniejszą). Większą część rozwałkowujemy, wykładamy dno i boki formy. Jabłka obieramy, dzielimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy

słodki bratek
Marchewnik - ciasto marchewkowe. 166

ucieranie marchewki, ale tym razem wykorzystałam do tego celu męża :) Poszło więc szybko i sprawnie. Moje ciasto polane jest polewą czekoladowa, ale możecie posypać je cukrem pudrem, lub polać lukrem. Jak kto lubi. Wczoraj miałam małych gości i ciasto bardzo im smakowało, myślę, że i Wam posmakuje :) Spróbujecie? Składniki: 1/2 kg marchewki 3,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru

Agusiowe smakołyki
Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkiem 621

Ekspresowy pomysł na szybki deser lub niezapowiedzianych gości :) Ciasteczka wychodzą pyszne... smakują tym dużym i małym łasuchom :) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Średniej wielkości jabłko Cukier płaska łyżka jajko cynamon Lukier: Cukier puder pół szklanki Woda gorąca łyżka Ciasto francuskie wyciągam z lodówki pól godziny przed przygotowywaniem ciasteczek. W tym czasie jabłko obieram ze skórki, wydrążam gniazda nasienne i kroję

Kulinarne przygody
Sernik dyniowy 180

tortownicy o średnicy 24cm. Masa serowa 350 g puree z dyni 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystkie składniki utrzeć Jak przygotować puree z dyni Dynię podzielić na mniejsze kawałki wraz ze skórą. Włożyć do naczynia żaroodpornego , nakryć folią aluminiową

O kuchni z uczuciem
Kwintesencja jesieni, czyli drożdżowe rogaliki z gruszką 190

minut. 10 minut przed końcem wyrastania rogalików rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni. Podrośnięte rogaliki pieczemy przez około 25 minut. Wystudzone rogaliki obficie posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem albo roztopioną czekoladą. Przepis na Rogaliki drożdżowe z gruszką w wersji do wydruku i PDF. Artykuł Kwintesencja jesieni, czyli drożdżowe rogaliki z gruszką pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Ucierane ciasto kokosowo-jogurtowe z truskawkami 209

Idealne do kawy, pulchne, wilgotne dzięki dodaniu mrożonych owoców z dużą ilością wiórków kokosowych. Wspaniała propozycja na weekend. Ciasto można polać lukrem, polewą, udekorować wiórkami, tartą czekoladą lub świeżymi owocami. Posypane cukrem pudrem też smakuje obłędnie, klasyka w prostym wydaniu – zapraszam do pieczenia:) Parzcie kawy i smacznego! Ucierane ciasto kokosowo-jogurtowe z truskawkami – pyszna propozycja na słodkie popołudnie

Zasmakuj Kuchni
Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem 177

kokosowego 20 ml soku pomarańczowego Wszystkie składniki na krem zbenduj na gładką masę. Wstaw do lodówki na czas pieczenia/studzenia się ciastek. Dobrze wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je udekorować lukrem zrobionym ze szklanki cukru pudru i łyżeczki soku pomarańczowego. Smacznego OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Pomarańczowe markizy z pistacjowym kremem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Imbirowe markizy 257

świeżego imbiru sok z połowy cytryny Wszystkie składniki na krem zblenduj na gładką masę. Wstaw na pół godziny krem do lodówki. Wystudzone ciasteczka przełóż kremem. Możesz je dodatkowo udekorować lukrem przygotowanym ze szklanki cukru pudru i łyżki soku cytrynowego. Smacznego ps. W związku z tym, że nadzienie jest z „twarożku” należy je zjeść w ciągu

greenscarf
Czwartki z Yankee Candle RAINBOW COOKIE 207

dość ciekawe smaczki. Zaczynam od czegoś bardzo słodkiego.  Rainbow Cookie to ciasteczkowy wosk od Yankee Candle. Delikatny cytrusowy zapach. Bardzo słodki i przyjemny dla nosa. Z nutką waniliowego lukru na tym całym ciasteczku.  Wosk znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie wszystkie woski od Yankee Candle

Magiczne Życie Marty
Rolada Huragan 301

będący produktem ubocznym procesu fermentacji winogron przy produkcji wina. Używany przy ubijaniu białek nadaje objętości i sztywności ubitej pianie oraz utrwala jej konsystencję. Stosowany jest także przy przygotowywaniu gładkiego lukru, ponieważ zapobiega krystalizacji cukru. Jako naturalny spulchniacz nadaje wypiekom puszystości. * Rysowanie linii na cieście to kwestia wprawy. Rękę trzeba prowadzić bardzo pewnie starając się, aby odstępy były równe. Od odległości

mojewypiekiinietylko
jabłecznik drożdżowy ze śmietaną 189

Wyłożyć masę jabłkową. Pozostałe ciasto także rozwałkować i położyć na wierzchu.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 40 minut.  Po upieczeniu można polać lukrem lub obsypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto z połówkami jabłek 1935

rozwałkowaną częścią ciasta. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę około 40 minut.  Śmietanę dokładnie mieszam z cukrem pudrem tak, by nie było grudek. Gorący jabłecznik dekoruję lukrem

babka w formie
Ciastka waniliowo-kakaowe 176

minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo lekko urosną. Gotowe wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Możesz udekorować je polewą lub lukrem. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni