lukier - 7892 przepisów (strona:303/527)

Babka marchewkowa z cynamonem 174

łyżką.  Gotową masę przełożyć do formy babkowej wysmarowanej tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około godziny w temp. 180 st. C.  Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem, bądź lukrem

Kuchenne aromaty
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 203

kółeczka. Smażymy oponki na gorącym tłuszczu na złoty kolor po obu ze stron. Usmażone oponki wyjmujemy na ręczniczek papierowy i odsączamy z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem. Artykuł Puszyste, pyszne twarogowe oponki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec ucierany... 207

floresy, ale nie jest to konieczne]. Piecz  około 40-50 minut. Przetudź w foremce, a następnie wyjmij na kratkę. Po ostudzeniu możesz posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem

Lejdi of the house
Oponki serowe 207

czubatych łyżek Oponki serowe – Dodatkowe składniki: tłuszcz do smażenia np. olej rzepakowy (4 szklanki = 1 litr) 1 kieliszek spirytusu – ok. 30 ml (dodać do zimnego oleju) lukier lub cukier puder do oprószenia oponek obręcz o średnicy ok. 8 cm i kieliszek z otworem o średnicy ok. 3,5 cm *szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis

Kulinarne Przeboje
Babeczki na białkach 141

które wykonamy na samych białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.     Składniki: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 300g mąki pszennej 100ml oleju 100ml mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki

Blog z Apetytem
Domowe pierniczki 171

około 1-1,5 cm od siebie. Piecz ok. 10-15 minut (w zależności od grubości) w temp. 180 stopni.     Rady: 1. Do dekoracji… pisaki lukrowe, lukier (zrobiony samodzielnie lub ze sklepu), cukrowe dekoracje (koraliki, gwiazdki, kwiatki), kolorowa posypka do ciast, polewa czekoladowa, bakalie. 2. Po upieczeniu pierniczki są twarde, ale zmiękną w ciągu

Kulinarne S.O.S.
Keks makowy z bakaliami 206

termoobiegiem i piec około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. *Szklanka o pojemności 250ml. Inspiracja

Ala piecze i gotuje
Drożdżowa strucla makowa 136

Drożdżowa strucla makowa z lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową. Artykuł Drożdżowa strucla makowa pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto jogurtowe z migdałami 171

pieczenia i pieczemy przez około 50-60 minut (do tzw. suchego patyczka). Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić możemy przykryć od góry folią aluminiową. Po upieczeniu można ozdobić lukrem lub oprószyć cukrem pudrem. Ciasto jogurtowe z migdałami #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
sernik rosyjski 193

prze 10 min., następnie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 60-70 min. Pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy lukrem cytrynowym lub posypujemy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Piernikowe tiramisu 173

świątecznym szaleństwie przychodzę do Was z pomysłem na wykorzystanie resztek piernika, które być może komuś jeszcze zostały :)  Składniki: - 500 g mascarpone - 300 g pierników bez lukru - 250 g serka waniliowego - 2 łyżki kakao - 1/2 szklanki kawy Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski i łączymy z serkiem waniliowym. Pierniki drobno kruszymy. Do dużych kieliszków lub pucharków nakładamy po łyżce okruchów piernikowych

Zainspirowana w kuchni
Gwiazda drożdżowa z makiem i żurawiną 130

tortowej 1/4 kostki masła (50 g) 30 g świeżych drożdży 50 g cukru 180 ml ciepłego mleka 2 jajka   Nadzienie: 1 puszka masy makowej 1/2 szkl żurawiny   Lukier: 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżeczka soku z cytryny   Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Wlewamy stopniowo ciepłe mleko i wyrabiamy

MojaQchnia.pl
Muffinki cynamonowe z dżemem 181

jedną dużą lub dwoma mniejszymi łyżkami ciasta. Muffinki piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni C, aż do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone muffiny można oblać czekoladą, polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem

Simply Food
Makowiec zawijany 203

blasze w sporych odstępach. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złoto-brązowego koloru.  Upieczone makowce wyjmujemy z piekarnika, rozcinamy papier. Jeszcze ciepłe ciasto polewamy lukrem  (1 szklanka cukru pudru i 3-4 łyżki gorącej wody). Wierzch posypujemy skórką pomarańczową  lub makiem. Smacznego

Pyszności Słodkości
Ciasteczka cynamonowe 185

waniliowy  -1/2 szklanki cukru pudru -szczypta soli -200 g zimnego masła -sok z połowy cytryny -4 żółtka -1 łyżka jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany do ozdoby: biały lukier, kolorowe barwniki spożywcze, cukrowe ozdoby i posypki Mąkę wraz z sodą i cynamonem przesiać przez sito. Dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz sól. Dodać zimne masło, posiekać dokładnie nożem

Kulinarne przemyslenia