Strasznie lubię tego typu wypieki bo po pierwsze są szybkie w przygotowaniu, a po drugie są po prostu pyszne. Babka z dodatkiem startej marchewki jest niezwykle wilgotna, smakuje zarówno w dzień pieczenia, jak również dwa dni później. Składniki 500 g marchwi kostka masła 5 jaj 330 g cukru 340 g mąki 1,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do dekoracji Sposób Marchew zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, odcisnąć z soku, odstawić. Masło rozpuścić w rond... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...