Ciasto drożdżowe to jedno z moich ulubionych ciasta. Pozwala tworzyć przeróżne kształty i smaki. Czym by była rolada makowa bez tego ciasta lub pyszne bułeczki z konfiturą. Ciasto drożdżowe uczy jednocześnie cierpliwości i wytrwałości. Trzeba tak rozplanować czas, aby ze wszystkimi trzema etapami zdążyć. Dziś jednak przyszła pora na małą zabawę formą. Czekoladowa babka drożdżowa to pyszna i smaczna odskocznia od klasycznej babki drożdżowej. Równie dobrze smakuje z masłem co jej popularniejsza kuzynka. Choć d...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.