lukier - 7892 przepisów (strona:329/527)

Wielkanocna babka migdałowa 137

środkowa półka, termoobieg, jeżeli Twój piekarnik posiada taką funkcję). Po upieczeniu delikatnie wyjmij ciasto i wystudź, najlepiej na kratce. Możesz udekorować czym Ci się wymarzy, u mnie to lukier przygotowany z cukru pudru i soku z limetki, oraz odprażnone na suche patelni płatki migdałowe. Smacznego!         Artykuł Wielkanocna babka migdałowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Babka jogurtowa 712

foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub kaszką manną. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok. 50 min. lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce. Podajemy z lukrem lub posypane cukrem pudrem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
MAZUREK POMARAŃCZOWO-CZEKOLADOWY 164

szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Dekoracje: plasterki pomarańczy blanszowane migdały serduszka z białej czekolady perełki cukrowe lukier plastyczny posypka Delecta Decorada: maczek mango Wykonanie:   Ciasto: Pomarańczę parzymy gorącą wodą, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok - bierzemy 2 łyżki soku i 1 łyżeczkę startej skórki ( resztę skórki

Kuchnia MagdaLeny
Rolada cytrynowa 402

całkowitego ostudzenia. Serek mascarpone miksujemy krótko z lemon curdem. Biszkoptową roladę rozwijamy, zdejmujemy ściereczkę. Rozprowadzamy cytrynowy krem. Ponownie zwijamy. Odstawiamy do schłodzenia. Przed podaniem dekorujemy dowolnie – cukrem pudrem, lukrem lub lemon curdem. Z bloga: opowieści z piekarnika

Smaki Na Talerzu
Babka drożdżowa czekoladowa ponczowa 122

cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Zdjąć z ognia, wlać rum. Gdy ostygnie, babkę ułożyć na talerzu i polać ją ponczem. Polewać, aż zdecydowaną większość płynu babka wchłonie. olukrowałam lukrem z cukru i cytryny. Szklankę cukru pudru utrzeć z 2 – 3 łyżkami soku z cytryny lub wody

królestwo garów
Czekoladowa babka świąteczna 171

temperatury 170 stopni, program góra/dół. Formę do babki wysmaruj masłem, następnie przełóż do niej ciasto. Piecz około 1 godziny. Po ostudzeniu polej babkę polewą czekoladową lub ulubionym lukrem. Smacznego

Garniec Magalie
Włoska babka cytrynowa dwukolorowa 146

olej do ciasta dodawany był bardzo wolno. Wtedy zapobiegnie to ewentualnemu zwarzeniu się ciasta czy też zakalcowi. Babkę cytrynową ozdabiamy jak lubimy – cukrem pudrem, polewą czekoladową czy lukrem Przepis pochodzi z włoskiego bloga Laddicted . Co jest niezwykłego w tym blogu? Sama autorka ale i jej babcia! Wiele przepisów pochodzi ze starego notesu pani babci, a dziewczyny często do wypieków

Mieszam w Garnku
Muffinki z jabłkami 162

usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w plastry, wciskamy je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.  4. Muffinki studzimy. Cukier puder rozrabiamy z odrobiną wody, lukrem polewamy muffinki

Szefowa kuchni
Kruche jajeczka z czekoladą, mascarpone i marcepanem 105

Świetnie nadadzą się do koszyczka, a te w wersji 3D szczególnie spodobają się najmłodszym. ciasto: 200 g mąki 100 g masła 50 g cukru drobnego Diamant szczypta soli jajko lukier: białko sparzonego jajka 200 g cukru pudru Diamant sok z połowy cytryny nadzienie: 100 g marcepanu 250 g mascarpone 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo: masło i burka tarta do obsypania

Mienta blog
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 201

miłe wspomnienia z czasów dzieciństwa i chyba już zawsze w głowie pozostaną przemoczone sterty ubrań w śmigus dyngus. Serniki krakowskie z charakterystyczną kratką na wierzchu, babki oblane słodkim, cytrynowym lukrem, nieziemsko słodkie i kolorowe mazurki, puszyste chałki i pyszny świąteczny żurek już niedługo zagoszczą na stołach u większości z nas.   W tamtym roku na moim facebooku rozległa się

Ostra na Słodko
baba drożdżowa z nadzieniem czekoladowo cynamonowym 210

suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z pieca i pozostawiamy w foremce przez ok. 10 min. Następnie wyciągamy i studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy np. cukrem pudrem lub lukrem

Domowy Smak Jedzenia
babka kokosowa 173

oprószonej tartą bułką. Wstawiam do gorącego piekarnika i piekę około godziny (do suchego patyczka) w temperaturze 160 stopni. Gotową babkę posypuję cukrem pudrem lub, tak jak dziś, dekoruję lukrem i posypuję wiórkami kokosowymi

babka w formie
Smaczne drożdżówki z budyniem i marmoladą 140

przygotowaną kruszonką: 125 g masła + 4 łyżki cukru + mąka typ 650, wyrobić do uzyskania kruszonki. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 0 C przez 20 minut .Gotowe drożdżówki polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Z tej porcji otrzymamy ok. 24 sztuki. Smacznego

Przepisy Babci
Babka cytrynowa z rozmarynem 115

łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej skórka otarta z dwóch cytryn sok z połowy cytryny 0,5 łyżki rozmarynu (świeżego lub suszonego) Składniki na lukier i dodatki: szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzącej wody lub soku z cytryny 1/3 szklanki soku z cytryny do nasączania rozmaryn do dekoracji Wykonanie: Mąkę, skrobię, proszek i sodę przesiać. Odstawić. Masło

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania