Babka szpinakowa z migdałami
Babka szpinakowa z migdałami
Taką babkę polecam zrobić na zbliżające się święta wielkanocne. Ma piękny wiosenny kolor i jest pyszna. Z pewnością zaskoczycie nią gości i będzie też piękną ozdobą stołu. Wypieki z dodatkiem warzyw to super pomysł. Składniki: 3 duże jajka 150 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 300 g maki pszennej 350 ml oleju rzepakowego 200 g szpinaku rozdrobnionego ( u mnie mrożony) 30 g migdałów w płatkach Przygotowanie: Szpinak rozmrozić, odcisnąć nadmiar płynu i zmiksować z olejem. Mąkę z proszkiem do pieczenia prz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje
Autor
alaaa72
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
przepisy na święta, szpinak, tarta, babki, mak, bułki, lukier , jajka na święta, bułka pszenna
Inne przepisy z Ala piecze i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję