lukier - 7892 przepisów (strona:370/527)

Rogaliki drożdżowe na maśle babci Basi 201

odwrotnie talerz ,a następnie wykrawamy trójkąty i nakładamy nadzienie. Zwijamy od szerszej strony i na końcu lekko formujemy kształt rogala. Pieczemy do zrumienienia. Po upieczeniu można jeszcze ciepłe polukrować . Lukier : przesiany cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny, możemy też dodać trochę mleka lub śmietany. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Mazurek bakaliowy babci Basi 134

morele suszone, rodzynki, żurawina, pestki słonecznika, pestki dyni , skórka pomarańczowa itp. ) Większe bakalie jak np. suszone śliwki, morele kroimy na mniejsze kawałki . Tak przygotowane ciasto zalewamy polewą czekoladową lub lukrem – wszystko wg upodobania Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 158

zamrażarki. Pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180 st . C ( gdyby wierzch placka za bardzo się spiekał , należy przykryć go folią aluminiową, błyszczącą stroną do ciasta ) Przestudzony sernik lukrujemy : lukrem : puder cukier rozrobiony sokiem z brzoskwiń ( taka ilość , aby powstała gęsta polewa ) lub posypujemy cukrem pudrem ! Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Sernik wyśmienity babci Basi 334

wkładamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 st. C Sernik pieczemy ok. godziny ( zależne od piekarnika ). Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik możemy polać lukrem . Przechowywać w chłodnym miejscu, ale nie musi to być lodówka

Pysznosci Babci Basi
Buchty drożdżowe ze śliwkami 199

drożdży 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 100 g roztopionego masła 500 g mąki (ja dałam ok. 600 g) 3 jajka 16 niedużych śliwek  lukier lub cukier puder po upieczeniu   Najpierw przygotować rozczyn: drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 2 łyżki cukru i 2 łyżki letniego mleka, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce przykryte ściereczką

Simply Food
Babka piaskowa 135

nieskomplikowana w wykonaniu babka piaskowa, która w smaku jest obłędna. Bardzo delikatna, puszysta, wręcz rozpływa się w ustach. Ja swoją polałam rozpuszczoną mleczną czekoladą, ale można udekorować ją również lukrem albo oprószyć cukrem pudrem. Spróbujcie, jest naprawdę warta upieczenia :) Składniki: (inspiracja:" Przepisy kulinarne ze zdjęciami ")   4 duże jajka 180 g cukru 75 g mąki ziemniaczanej 150 g maki pszennej

Simply Food
Sernik z mlekiem skondensowanym 248

przez 20 minut, a następnie temperaturę zmniejszyć do 150 piec około 40 minut. Jak ciasto będzie rumiane wyłączyć piekarnik lekko uchylić piekarnik i pozostawić tam ciasto do wystudzenia. Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystko razem wymieszać Polać ciasto po upieczeniu i wystudzeniu sernik z mlekiem skondensowanym

O kuchni z uczuciem
Bezglutenowe kruche ciasteczka z powidłami 171

odkładaj na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnio ok. 25-30 minut - do złotego koloru. Przestudź. Z cukru pudru i gorącej wody przygotuj lukier i polukruj przestudzone ciasteczka. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe pierniczki świąteczne 124

grubość ok. 0,5 cm i wykrawaj pierniczki. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15 minut. Gotowe pierniki dekoruj lukrem lub posyp cukrem pudrem. Smacznego :-) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe kruche ciasteczka wielkanocne 385

czasie rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut - do złotego koloru. Ostudzone ciasteczka udekoruj kolorowym lukrem

Kuchnia bezglutenowa
Puszyste ciasto dyniowe bez miksera 148

jest niezwykle delikatne i puszyste. Zrobicie je dosłownie w kilka chwil, nie wymaga żadnego sprzętu oprócz misek i łyżki.  Najlepiej smakuje posypane cukrem pudrem. Ale można polać je lukrem lub masą na bazie kremowego twarożku. Doskonale smakuje z aromatyczną herbatą. Przepis znaleziony w internecie, niestety nie zapisałam sobie z której strony... 3/4 szkl puree z dyni 1/2 szkl oleju

Smakołyki Asi
Błyskawiczny jabłecznik, składniki wymieszane 150

minut. Trzeba zawsze pod koniec obserwować, ponieważ każdy piekarniki troszkę inaczej piecze. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. jak jest suchy to znaczy że ciasto gotowe. Ostudzić ciasto, polać lukrem. Cukier puder rozmieszany z małą ilością wody. Pokroić ciasto na kawałki i zajadać. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Keks z makiem 259

pieczenia. Ciasto pieczemy około 60 min w temperaturze 175 stopni. W połowie pieczenia możemy przykryć ciasto folią aluminiową aby nie przypaliło się z góry. Ciasto studzimy w formie. Lukier: sok z cytryny łączymy z cukrem pudrem do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Całość wylewamy na ciasto i posypujemy skórką pomarańczową

Mohiella
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11025

Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków […] The post Malinowa rozkosz bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Błyskawiczne pączki na serku homogenizowanym-puszyste i pyszne 172

Pączusie są bardzo smaczne, pulchniutkie i ekspresowe w wykonaniu. Po usmażeniu można je nadziać dowolnym dżemem, np za pomocą szprycy,lub po prostu posypać cukrem pudrem,polać czekoladą, lub lukrem i zajadać do kawki :-)  No ale dość pisaniny,zaczynamy: SKŁADNIKI -1 serek homogenizowany waniliowy 150g -1 szklanka mąki pszennej tortowej -2 jajka -szczypta soli -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania