lukier - 7892 przepisów (strona:379/527)

BABKA MAŚLANA NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZU 194

szybciej, w mojej silikonowej piecze się właśnie 55 minut. Jeszcze letnią babkę najlepiej polukrować, wówczas tak nie obsycha, choć ta babka jest wyjątkowo wilgotna, my takie właśnie lubimy najbardziej. Lukier marcepanowy: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - kilka kropli dobrego aromatu migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki Do pudru dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i mieszając dolewamy kremówkę do uzyskania pożądanej konsystencji. Polewą

Smaczne Zdrowe
Babka z kokosem 135

jajek 1,5 szklanki maki pszennej tortowej 0,5 szklanki maki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki wiórków kokosowych szklanka mleka skórka otarta z niewoskowanej cytryny lukier: szklanka cukru pudru 2 łyżeczki soku pomarańczowego posypka cukrowa Sposób przygotowania: Cukier, cukier waniliowy oraz olej wymieszać w misie miksera. Nie przerywając miksowania dodawać po jednym jajku. Mąki przesiać

Pyry na Gaz
Mazurek Wielkanocny 523

pieczemy ok. 20 minut do złotego koloru. Cukier puder wymieszać z sokiem z 1/2 cytryny, dokładnie wymieszać. Wystudzony kruchy spód smarujemy dżemem i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. Wierzch polewamy lukrem. Z rozpuszczonej czekolady robimy napis, gałązki i dekorujemy orzechami

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto maślankowe 140

SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Jest to przepis na keksówkę o wymiarach 31 cm x 10 cm. Kolejność dodawania składników do miski nie ma znaczenia. Glazurę z dżemu można zastąpić lukrem. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Jogurtowe babeczki Wielkanocne 183

wysmarujcie ją masłem i oprószcie mąką lub bułką tartą). Babeczki pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 190 C przez 18-23 minuty.  Babeczki możecie oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem.  Smacznego jajka

Niezły Młynek
Sernik z makiem i jabłkami Siostry Anastazji 343

wsypujemy do jabłek galaretkę w proszku, dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. PRZEŁOŻENIE PLACKA: Ciasto z makiem i serem - masa jabłkowa - kruchy placek Gotowe ciasto możemy ozdobić polewą bądź lukrem

psgotujemy
Rogaliki krucho-drożdżowe z czekoladą 143

Układać na papierze do pieczenia, posmarować rozmącony  jajkiem i piec ok. 20 min na złoty kolor. 5. Ostudzone rogaliki posypać obficie cukrem pudrem lub udekorować lukrem

Maślane ciasteczko
Staropolska babka parzona 147

babkę, do 1/3 wysokości formy i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy babka wyrośnie aż do brzegów formy, włożyć ją do piekarnika na ok. 50 minut. Następnie wystudzić i ozdobić lukrem lub cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babka herbaciana z rodzynkami i suszoną wiśnią 147

babkę. Piekę około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Przestudzoną babkę wyjmuję z formy. 4. Cukier puder ucieram z wodą i barwnikiem na jednolitą masę. Lukrem polewam babkę. Na wierzchu układam kandyzowane wiśnie.   Do przygotowania babki wykorzystałam suszone wiśnie, rodzynki oraz wiśnie kandyzowane, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Bakalie MAKAR to produkty idealne

Tradycyjna kuchnia Kasi
BABKA "KARMELCIA " Z BRZOSWINIAMI 126

kostkę.Ciasto wylać do formy na babkę,wierzch równomiernie przykryć brzoskwiniami i piec ok 50-60 min w 180 st C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem. Po raz kolejny przekonałam się,że przepisy s Anastazji są niezawodne i zawsze się udają.Naprawdę szczerze polecam tą babkę

Niespełnione zdolności kulinarne
babka z makiem 105

masła 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej  3/4 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny szczypta soli lukier na wierzch  Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i solą, przesiać.  Masło utrzeć na biało a następnie nadal ucierając dodawać cukier a później jajka. Kiedy masa będzie jednolita dodać mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczka marmurkowa. Babeczka do święconki 194

Babki majonezowe obok serników to nasze ulubione wielkanocne wypieki, są smaczne, lekkie, puszyste i wilgotne. Polecałam już dwa przepisy na babki majonezowe: babka jasna z cytrynowym lukrem i babka kakaowa z polewą czekoladową . A dzisiaj na blogu ekspresowy przepis na babkę marmurkową, którą wykorzystujemy do święconki, gdyż pieczona jest w małych foremkach na babeczki. Babki mini są również ozdobą wielkanocnego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
makowy wianuszek z białek 156

obsypanej bułką tartą tortownicy (24 cm średnicy) z kominem. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min., do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu dowolnie dekorujemy np. gęstym lukrem

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżowe kwiatuszki 132

zwiniętych kółeczek, a w środek włożyć małą kuleczkę [też można nadziać marmoladą] tworząc kwiat.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Po wystudzeniu ozdobić lukrem i kuleczkami Delecta

Moje domowe kucharzenie
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 199

średnicy 24-26 cm. Pieczemy przez 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160C. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy i polewamy ją lukrem. Dowolnie ozdabiamy.   Smacznego

Passion of Cooking

Proponowane wyszukiwania