lukier - 7892 przepisów (strona:386/527)

BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 368

babka jest dopieczona. Może się zdarzyć, że będzie gotowa już nawet po 45 minutach, wszystko zależy od piekarnika... Można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem lub polukrować, u mnie lukier z pudru trzcinowego, z kilkoma kroplami olejku migdałowego i kremówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ciasto kokosowe z jabłkami 226

nacięciami do góry. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 160 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Sposób wykonania lukru: Cukier puder rozetrzeć łyżką razem z mlekiem. Polukrować wystudzone ciasto, posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pączki na piwnym cieście, szybko i łatwo 542

łyżeczka soli     - 3/4 szklanki cukru     - 3 całe jajka    -  3 żółtka Do nadziewania: konfitura, dżem, budyń, czekolada Wierzch: lukier, polewa, cukier puder 1. Mąkę przesiać do miski, dodać suche składniki i wymieszać. Drożdże  rozpuścić z łyżeczką cukru w letnim mleku, odstawić na 10-12 minut aby drożdże rozpoczęły fermentację. 2. Jaja

Apetyczna babeczka
Mini pączki z jagodami / Mini blueberry beignets 157

powdered sugar. Enjoy! Poniżej przypominam też moje inne karnawałowe słodkości: Pączki luksusowe Churros z sosem czekoladowo-kawowym   Pieczone pączki nadziewane jabłkami z syropem klonowym   Pączki hiszpańskie z lukrem rumowym Oszukane mini doughnuts

karmelowy
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI Z ORZECHAMI I SERKOWYM LUKREM 194

powiecie na drożdżówki-ślimaczki z orzechami? A na lukier z serkiem? Połączenie doskonałe dla wszystkich łasuchów. Bułeczki nadadzą się na słodkie śniadanie lub do kawy. Jeżeli chcecie uzyskać bardziej okrągłe drożdżówki należy je upiec zachowując większe odstępy. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Szybkie oponki z lukrem-pyszne i mieciutkie 80585

każdej strony,zależy od temperatury oleju) wyjmujemy na ręcznik papierowy ,żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu, mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny lub pomarańczy  i tak przygotowanym lukrem polewamy nasze oponki gotowe!!! smacznego

Swojskie jedzonko
Baba buraczana czyli Slodki Czwartek odc.96 194

piekła się ponad godzinę ale to chyba kwestia silikonowej a nie metalowej formy. Wyjmujemy ciasto z pieca, studzimy 10 minut i wykładamy na talerz. Studzimy całkowicie. Można ja polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Baba buraczana czyli Slodki Czwartek odc.96 194

piekła się ponad godzinę ale to chyba kwestia silikonowej a nie metalowej formy. Wyjmujemy ciasto z pieca, studzimy 10 minut i wykładamy na talerz. Studzimy całkowicie. Można ja polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem kakaowy do tortu 197

Do wykonania tego kremu nakłoniło mnie przygotowanie tortu dla 14-letniego syna znajomej. Przepis znalazłam na blogu cafeamaretto. Składniki: 2 jajka 2 żółtka 8 łyżek cukru

tojestpyszne.blogspot.com
Pierniczki 122

Wałkuj na placki o grubości 3 mm i wycinaj dowolne formy pierniczków. Piecz około 12 minut w 180 stopniach, kontroluj ,gdyż jak wiadomo, piekarniki mamy różne. Po wystudzeniu przygotuj lukier. Posmaruj każdy pierniczek i dekoruj według uznania. U mnie z rodzynkami i posypkami. Odstawić do przeschnięcia i... Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Babka makowa, bardzo dobra i długo świeża 171

wyciągnięciu patyczek jest suchy to ciasto jest upieczone. Kilka minut zostawić ciasto w blaszce, następnie delikatnie wyjąć i zostawić do ostudzenia. Górę ciasta można polać roztopioną czekoladą lub polać lukrem. Ciasto jest naprawdę pycha

Kuchnia Pokoleń
Piernikowy krem 160

pomysł na ich wykorzystanie. Krem świetnie sprawdza się do naleśników, kanapek lub po prostu by powyjadać go łyżką ze słoika. Składniki: - 200 g pierniczków (ale bez lukru na wierzchu) - 25 g masła - 50 g mleka w proszku - 150 ml mleka - 1 łyżeczka przyprawy do piernika Przygotowanie: Pierniczki przekładamy do blendera i kruszymy wraz z przyprawą do piernika. Mleko łączymy

Zainspirowana w kuchni
Pierniczkowa magia...czyli dziecięca radość podczas warsztatów dekorowania pierniczków 160

atmosferze, przesyconej szczęściem, powstawały bajecznie kolorowe pierniczki... Wydarzenie mogło odbyć się, dzięki uprzejmości marki Dr.Oetker . Produkty Dr.Oetker to cała gama dekoracji cukrowych, czekoladowych, opłatkowych. To kolorowe lukry, pisaki cukrowe, posypki. Dzięki takim ozdobom dekorowanie ciastek daje wiele satysfakcji, a efekt końcowy zachwyca. Jako, że podczas warsztatów nie mieliśmy możliwości wypiekać na miejscu ciasteczek, to nader zaszczytne zadanie przypadło w udziale

kolorowotorcikowo
Kruche pierniczki kakaowe 279

szklanki miodu 150g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu LUKIER: 1 białko 1 -1,5 szklanki cukru pudru dekoracje cukiernicze Na małym ogniu rozpuścić masło z miodem i cukrem. Do przestudzonej, ale płynnej mieszanki dodać żółtka i rozmieszać. Pozostałe suche

https:KKuchniaMniam
Chlebek gruszkowy 113

bardziej zbajerować ten półsłodki chlebek, to sugeruję polanie go karmelem z wegańskiego mleka i brązowego cukru (robiłam taki przygotowując między innymi twixa, tu znajdziecie przepis) , bo polanie go zwykłym lukrem czy czekoladą będzie bluźnierstwem. Składniki (użyłam tortownicy o średnicy 18 cm, użyjcie max 20, dla większej radzę podwoić składniki): 300 g mąki pszennej (u mnie 80 g była to pełnoziarnista

greenscarf

Proponowane wyszukiwania